mj2007 13.03.2016 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 witam!na poddaszu nieużytkowym zauważyłem, że membrana dachowa nie wytrzymała presji czasu i jest porwana.co z nią można zrobić?na chwilę obecną mam blachodachówkę i kontrłaty pod nią. mam plan żeby pomiędzy krokwie wsadzić wełnę 15 cm, przyłapać to od spodu sznurkiem/drutem, a pod całość dać folię paroprzepuszczalną. czy takie rozwiązanie ma sens?z góry dzięki za wszelkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 27.07.2016 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Niestety, nie pomogę, ale czytam z zainteresowaniem bo czeka mnie chyba membrana i stąd pytanie po ilu latach, jaka to membrana i czy miałeś pasy klejone taśmą? Czy była zakryta, czy cały czas na wierzchu? Może wystarczy zakupić membranę i taśmę 2-stronną, ale nie znam się na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mj2007 11.08.2016 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 temat dawno z głowy.skończyło się na położeniu od wewnątrz wełny między krokwie i przyłapaniu jej sznurkiem. pod to folia i listwy usztywniające. byłem na górze w upały i zupełnie co innego, nie ma sauny. zobaczymy czy w zimie będzie równie dobrze, tzn. cieplej niż dotychczas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz P. 28.08.2016 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Podpowiem dla potomnych.Membranę naprawia się specjalną taśmą naprawczą do membran, można ją kupić w hurtowniach z materiałami dachowymi (cena w ok. 50zł).Jeżeli rozdarcie jest duże to stosuje się łaty wycięte z membrany i przykleja się je po krawędzi ww. taśmą. PozdrawiamTomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mj2007 02.09.2016 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 z mojej nie było miejscami co zbierać (rozlatywała się w palcach) i nie było do czego kleić. po wyjściu na strych widać było gołą blachę, więc zerowe ocieplenie. po zamontowaniu wełny i folii w lato odczuwalna poprawa. czekam na zimę i wtedy dopiero zobaczymy czy operacja się udała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts