Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odkamienienie instalacji centralnego ogrzewania

Kodak

Recommended Posts

Hydraulik wymieniając u mnie ostatnio grzejnik zasugerował, że instalację (prawie 40-letnią) przydałoby się odkamienić. Są podobno do tego specjalne urządzenia, znalazłem nawet firmę która się czymś takim zajmuje http://visterma.pl/ tylko moje pytanie, czy warto? będzie widać różnicę? czy takiego usuwania kamienia nie powinno się robić regularnie? przyznaję, że wcześniej o niczym takim nikt mi nie mówił...

Hydraulik wymieniając u mnie ostatnio grzejnik zasugerował, że instalację (prawie 40-letnią) przydałoby się odkamienić. Są podobno do tego specjalne urządzenia, znalazłem nawet firmę która się czymś takim zajmuje http://visterma.pl/ tylko moje pytanie, czy warto? będzie widać różnicę? czy takiego usuwania kamienia nie powinno się robić regularnie? przyznaję, że wcześniej o niczym takim nikt mi nie mówił...

Prosze i Polacy sie wzieli za produkcje tych wynalazkow. Do tej pory to chyba domena Hamerykanska byla.

Bylo setki razy. Magnesy trwałe, generowane pola, magnetyczne, zmienne, szybko zmienne, wolno zmienne, rurki z powlokami nano-srutu tutu itd, itp. Wszystko to po to zeby CIe kasy obedrzec :-/

Hydraulik wymieniając u mnie ostatnio grzejnik zasugerował, że instalację (prawie 40-letnią) przydałoby się odkamienić. Są podobno do tego specjalne urządzenia, znalazłem nawet firmę która się czymś takim zajmuje ... tylko moje pytanie, czy warto? będzie widać różnicę? czy takiego usuwania kamienia nie powinno się robić regularnie? przyznaję, że wcześniej o niczym takim nikt mi nie mówił...

Takie rzeczy jak odkamienianie instalacji robi się chemicznie. Ale w domowych instalacjach to sprawa zupełnie nieopłacalna.

A instalując magnetyzery to różnicę zauważysz głównie w lżejszym portfelu...