termometr123 21.03.2016 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 odpowietrzniki są na rozdzielaczach które są w domu no i przecież jest naczynie wzbiorcze,póki co zrobiony na "krótko",na tym zdjęciu co teraz podałeś widać czarny wąż który idzie wyżej do naczynia. a co do braku prądu to zrobiłem też doświadczenie i wyłączyłem pompkę,nagrzałem piec do 80 i otworzyłem zawór na tym bypassie, momentalnie rozdzielacze zrobiły się gorące. myślę że grzejniki będą grzały w miarę i bez pompki. ponowię tylko pytanie: czy ktoś z was miał styczność z wentylatorem wyciągowym który montuje się na czopuchu? jak to się sprawdza w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 21.03.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Doczytałeś jaki ma kocioł? W typowym kotle dolnego spalania każesz mu palić od góry? Widziałeś jak ma zrobioną instalację w kotłowni? Dziękuję za zwrócenie uwagi. PRzepraszam - pomyliłem (z braku wiedzy) kocioł dolnego spalania z rozpalaniem od dołu. Doczytałem i są to różne sprawy - od góry pali się w kotle górnego spalania. a kocił dolnego spalania z natury ma zrobiony tak obieg spalin i wymiennik że powinno się w nim palić od dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 21.03.2016 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 - od góry pali się w kotle górnego spalania. (...) To nie z tego powodu nazywa się kotłem górnego spalania. Jasne, że można palić od góry (chociaż prędzej czy później wytworzony koks pali się od dołu...). Takie kotły zresztą nadają się głównie do spalania koksu. Z powodzeniem można też spalać węgiel równie skutecznie jak metodą "górną" tzw. metodą kroczącą, jest o tym parę tematów w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts