WLX44 14.03.2016 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 CHciałbym własnorecznie wykonac brame w takim stylu: http://www.ogrodzenia.olbud.info/sliders/542599bf6552e5_systemowe_rozwiazania.jpg (czyli ogrodzenie palisadowe z poziomym wypełnieniem) Własnorecznie poniewaz mam własny sprzet i brama ma miec 2 skrzydła niestandardowe po 3 - 3,5m. Spawam hobbystycznie. Stąd moje pytanie: 1) Jaki profil na rame? 40x20x3? Cieńszy? Tak zeby nie wazyła tone i sie nie złamała. 2) Co z wypełnieniem? Widziałem ze sa rozne - od metalowych sztachet położonych w pionie, poprzez panele pcv, az do profili aluminiowych. Chodzi o to zeby nie było za drogo 3) Jak to jest z zawiasami do takich bram? Jakie? Skąd? Za ile? Mile widziane linki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 14.03.2016 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 (edytowane) Ja ma takie ogrodzenie zdjęcie nie rewelka bo z monitoringu posesji, brama jeszcze nie zamontowana, profile mam słupki 10x5cm i poprzeczne 8x2cm wcale nie jest ciężkie ogrodzenie, brama przesuwna około 300kg Edytowane 15 Marca 2016 przez toma1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts