Mopsiq83 14.03.2016 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Witam, proszę o fachową pomoc w zrobieniu zadaszenia tarasu. W załączniku jest rzut do podglądu Mam balkon, który jest nad wyjściem tarasowym, chciałbym zrobić zadaszenie nad tarasem ok 8x4 mkw i chciałbym do tego wykorzystać płytę balkonową. Koncepcja: 2 słupy przy ścianie oraz 4 słupy na długości 8mb, na słupy belka, na belke krokwie, daszek ze spadem w 3 strony. Krokwie w górnej czesci opieraja się na belkę zamontowaną do płyty balkonowej. I tu rodzi się pytanie jak? Na rysunku wymyśliłem 2 opcje: 1. Do boku płyty balkonowej mocuję belkę (na jakiś dyblach, prętach - nie wiem jeszcze), na nią montuję krokwie 2. Do spodu płyty balkonowej montuję belkę (pręt na wylot przez beton i płytki) nastepnie do belki jakieś uchwyty na krokwie Belka ma się trzymać płyty balkonowej, nie może być podparta słupami od spodu, ponieważ wypadają na środku tarasu a chcę tego uniknąć. Który patent jest bardziej pewny, a może ktoś coś innego doradzi? Całość będzie pokryta blachodachówką aby sie wkomponować w cały budynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek88.8 15.03.2016 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Do balkonu lepiej nie mocuj konstrukcji zadaszenia. Balkon nie jest zapewne przewidziany na większe obciążenia. Osobne słupy lub belka na ścianie jednak belkę trzeba przykręcić do ściany czyli elewację trzeba ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubgrabowski 23.05.2017 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 U mnie też przydałoby się zadaszenie tarasu, ponieważ w słoneczne dni taras bardzo się nagrzewa. Myślałem nad kupnem gotowych daszków, albo zrobieniem czegoś na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Serada87 21.11.2020 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2020 może warto skorzystać z firmy któa wykonuję takie zadaszenia? Mój kuzyn korzystał z firmy https://aluboss.pl/zadaszenia-tarasow-aluminiowo-szklane i był zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 21.11.2020 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2020 fajną saunę sprzedajecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts