konrdzik 14.03.2016 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Witam , to mój pierwszy post na forum W najbliższym czasie startuje z budowa domu 100m2 parterowym i ma dylemat jaki ytong uzyć do scian zewnętrznych ?, rozmyślam nad pp4/06 lub Yton Forte PP2,5/0,4-dodam że stryropian i tesz planuje 15 lub 20cm w wersji grafit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 14.03.2016 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Witaj,osobiście stałem pół roku temu przed takim samym wyborem. U mnie padło na forte+silka wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrdzik 14.03.2016 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 A powiedz mi dlaczego wybrałes forte. Ja bede miał strop zelbetonowy i dlatego sie obawiam a forte jest mniej wytrzymały na nacisk ? Czy moje obawy są słuszne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 15.03.2016 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 W ubiegłym roku pisałem z xellą cytuję: "Już nawet znacznie niższa gęstość 350 pozwala na murowanie budynków do 4 kondygnacji. " A sugerując się tym, że forte jest wytrzymały na ściskanie właśnie jego wybrałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrdzik 15.03.2016 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Jak naraZie powoli przekonuje się dp ytong forte. Może ktoś jeszcze wypowie się w tym temacie a mianowicie który bloczek będzie lepszy. Niechce strzelić sobie w kolano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 16.03.2016 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Też miałem dopiero co taki sam dylemat. Budynek niemal identyczny, 105 m2, parterowy, strop monolit. Liczyłem obciążenie jakie będą przenosiły ściany - wyszło z duuuużym zapasem, parametry izolacyjne Forte, a pp4/06, to wychodzi w przeliczeniu na styropian ok 2 cm grubości na kożyść Forte, poza tym Forte miałem tańszy więc zdecydowałem ściany nośne zewnętrzne Forte, ściana nośna przez środek budynku pp4/06, działówki silka (pierwsza warstwa z BK, dla chociaż niewielkiego zminimalizowania strat ściana - chudziak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrdzik 16.03.2016 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Ja planuje dać forte na sciany zewnetrzne oraz ytong połowka 11.5 na scianki wewnętrzne. Mam nadzieje że coś na scianie będe mógł powiesić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts