Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

O kosztach fundamentów.

pattaya

Recommended Posts

• Odpowiedzi 85
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pattaya,

to Ty masz idealne warunki do rozwiązywania konfliktów sasiędzkich,nie wiem tylko czy masz czartne BMW ale jak coś to kolegą Mariuszem z Radomia możecie stworzyc duet - na tym forum jest juz parę co na cito potrzebuja psychologicznego wsparcia

sprawdź sobie te bloczki - z wibroprasy sa równiutkie o gładkich powierzchniach i równych kantach, te z formy w zależności od zawibrowania mają mniej lub więcej tzw. raków czyli dziurek po powietrzu

Wojtusiu!

Nie mam czarnego BMW ani starej Calibry czy pierdzącego Golfa po "tuningu".Nie jestem również łysy.Nie ubieram się w skóry,nie noszę złota(tylko obrączka).Jestem normalnym facetem lat 34 wychowanym na rocku raczej tym cięzkim,ubieram się normalnie,mam wspaniałą żonę i najwspanialszą na świecie córeczkę lat 1 .A sąsiadów chyba większość z Was może mi pozazdrościć.

Gość M@riusz_Radom

No wiecie co ;) To, że człowiek pochodzi z miasta olimpijczyków, nie oznacza iż sam nim jest ;) Nie generalizujcie i nie spłycajcie sprawy ;)

Mówisz pattaya, że masz lux sąsiadów? TO może nieskromnie zapytam : Może Ty się budujesz obok mojej działki ?? :))

Godów - Wiejska ? :))

Pozdrawia ciężko i uczciwie pracujący Mariusz i jego niepracująca (jeszcze:]) żona Aneta ;)

BK,

juz Ci kiedys pisałem o przynależności terenowej betoniarn,

gdzie sprawdzałaś ceny?

ceny sprawdzałam w Abecie i Sanbecie, oprócz tego w Dyckerhoff, ale słyszałam niepochlebne opinie o tym ostatnim. Chyba nie ma sensu w innych - chodzi tez o jakość.

wygląda na to że rejonizacja nie obowiązuje a betoniarnie sie po prostu zmówiły na jeden poziom cen i solidarnie go trzymają.

Niestety nie mogłem czekać dłużej...

Kupiłem dzisiaj - stal zbrojeniowa fi 12 - 2650 brutto/tonę,

fi 8 - 3700 brutto/tonę, fi 6 gładka - 2,95 brutto/kg.

Informacyjenie beton po 208 brutto z pompą, a bloczki 12x25x38 widzę że chyba najdroższe w Polsce 2,95 brutto + transport

Niestety nie mogłem czekać dłużej...

Kupiłem dzisiaj - stal zbrojeniowa fi 12 - 2650 brutto/tonę,

fi 8 - 3700 brutto/tonę, fi 6 gładka - 2,95 brutto/kg.

Informacyjenie beton po 208 brutto z pompą, a bloczki 12x25x38 widzę że chyba najdroższe w Polsce 2,95 brutto + transport

skąd jesteś, gdzie bloczki kupywałeś ?, pod Białymstokiem, okolice Księżyna mają bloczki po 1,90 i sprzedadzą po tyle bez faktury, cena jeszcze do negocjacji. A mniejsze bloczki 25-tki znalazłem nawet po 1,20zł bo gość kupił i zrezygnował z budowy, gdyby nie to że jest bardzo drogi transport do Marek bym już je miał na budowie.

Co za ceny!!!! Ceny jak z przed roku!!!!

Mi za B20 z pompą zaśpiewali najpierw 270 (zjechał do 260). Szukałem dalej.... i za 207 PLN już chciałem dostać gdy kupiłem za 180 PLN.

Stal kupowałem na początku marca za 2200/ tonę (tydzień później już była po 2900) a Wasze ceny to mni epowaliły na kolana.

A teraz pytanie do fachowców!

Przy laniu ław oczywiście nie udało się utrzymać poziomu.Jedni mówią,że wyrówna się na bloczkach,drudzy że trzeba zrobić szalunki i nadlać.

Kto ma rację?

??? Dlaczego nie udało się utrzymac poziomu? :o U mnie są równe jak stół. Co do równiania to zależy ile wynosi różnica. Do 2 cm to da się na zaprawie, ale więcej to ryzykowne. Nadlanie też tak sobie mi się podoba, ale chyba lepiej niz na zaprawie. Tak czy inaczej powinni ci to zasponsorować "fachowcy"

Witamy wszystkich "starych" forumowiczów. Zaczynamy budowę i zmaganie się z cenowymi tematami. A propos betonu - ja utargowałem B-15 za 135,- pln + 14,- (pompa)/ m3 nieźle? może macie jakies tańsze źródła? :lol: a jeszcze pytanko: czy warto szalować ściany fundamentu? a drugie czy piwnicę można wymurować pustakami murarskimi (z betonu). pozdrow