pattaya 13.12.2004 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 mam pytanie ile wyjdzie betonu i stali do fundamentow 12x14 i piwnice na 2/3 domu ,śląsk wiec chyba tez wzmocnienia Nikt ci tego nie poda dokładnie.Zbyt wiele czynników(długość wszystkich ścian fundamentowych,szerokość i wysokość ław,rodzaj uzbrojenia ław,wysokość ścian fundamentowych,ew.wieniec) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 14.12.2004 02:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Daroll, chodzi o bloczki na ścianę fundamentową, u mnie M6 38x24x14, niedawno kupione po 2,62 zł/szt. brutto. Pozdrawiam, Ala Masz projekt i dokładne wymiary więc kalkulator i lokalne ceny doi ręki i ... masz to czego szukałeś. Ja tak zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 14.12.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 jakie sa procentowe koszty piwnic w porownaniu z samymi fundmentami dom 12x14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 16.12.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Witam. Dzisiaj ,wśród grzmotów i błyskawic wylaliśmy ławy.Lało również z nieba.Ale to szczegół.Sprawdźcie,czy nie przepłacam: -stal zbrojeniowa - 1900 netto/tona -beton B20 z pompą 120 netto/m3 -robocizna - 60zł/mb fundamentu. A ile powinny kosztować bloczki?Muszę je kupić ok.poniedziałku. placilam 20zł/mb ław fundamentowych bloczki za 2,40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 02.01.2005 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 A nas fundamenty wyniosły dokładnie 13.000 (wykop, wszystkie materiały, piasek z ubijaniem, nie ma wylanej płyty). Dom o wymiarach 9.50 na 11 plus mały wykusz. Ceny z 2003 czyli przed nowym Vatem i podwyżką ceny stali zbrojeniowej. Fundamenty w wykopie, szalowane. Koszt bez robocizny ponieważ zrobiliśmy to sami ( z wyjątkiem wykopu, transportu i ubijania piasku).P.S. Koszt nie zawiera też opłaty geodezyjnej (300zł)Przy obecnych cenach zakładam, że wszystko wyniosłoby jakieś 3-4 tyś. więcej, nadal bez robocizny, bo nawet nie wiem jak kształtują się jej ceny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.02.2005 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 i do goryjak tam ceny sie dzisiaj ksztaltuja?piszcie bo mnei to strasznie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts