uciu 07.11.2005 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Ja jestem w trakcie budowy tego domu jako całorocznego. Mam stan surowy otwarty. Chętnie odpowiem na pytania [/img] Witam:-) to ja chętnie poznam koszty ile Cię wszystko od początku wyniosło i z jakich materiałów domek powstaje. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_b 12.11.2005 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 od początku, fundamenty zrobiliśmy sami, beton z gruchy, dom wybudowaliśmy z siporex-u białego, reszta tak jak w projekcie, tylko styropian 12. Jak dotąd wydaliśmy ok. 45 tys. Mamy dom przykryty i ocieplony. Za robociznę płaciliśmy murarzom, cieśli, i za ułożenie dachówki. Staramy się robić jak najwięcej sami. Schody na górę zrobiliśmy betonowe, powiększyliśmy łazienkę na dole, żeby wanna się zmieściła. Na górze mamy ściany działowe z połówek siporexu. W pokojach na górze zrobiliśmy okna 90/150 zamiast tych balkonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_b 12.11.2005 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 zapomniałam dodać że górę też podnieśliśmy chyba o 1 siporex albo 1,5 jak ważne to sprawdzepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylla 20.04.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Witam po dłuuuugiej przerwie..... I jak idą postępy?? U nas z przyczyn róznych budowa przesunęła się na ten rok.... Mamy przyłącze prądu i zamierzamy teraz robić ogrodzenie a w czerwcu fundamenty... Już się nie mogę doczekać Pozdrawiam wielbicieli "borówek" i nie tylko ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 17.05.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Mamy przyłącze prądu i zamierzamy teraz robić ogrodzenie a w czerwcu fundamenty... Ja również witam sympatyków Borówek:-) Mamy już wszystkie plany i zezwolenia. Projekt troszeczkę zmieniliśmy: - taras z boku - inne okna - podwyższona całość o 1 bloczek - na drugim boku będzie wiata na auto z komórką U nas fundamenty bedą również w czerwcu. W tym tygodniu lub w pszyszłym będzie już prąd na działce i woda. Wiec potem powinno być z górki....oczywiście prócz kasy Działka jest już ogrodzona i prowizorycznie zabramowana:-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 29.06.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 czesc wszystkimjestem ciekawy ile wyniosła cię borówka uciu?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 29.06.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 czesc wszystkimjestem ciekawy ile wyniosła cię borówka uciu?????? Witam, w chwili obecnej (brakuje jeszcze obudowy kominka, desek na schody i płytek do dolnej łazienki) około 120-130tyś przy dużym udziale pracy własnej. Murarze postawili mury i zrobili dach, elektryk zrobił instalacje el. resztę praktycznie robione jest systemem gospodarczym. Cena nie obejmuje działki. Przy obecnych cenach cena doszłaby lekko do około 180tyś a nawet więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anher1968 30.06.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 dziekuję za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka7 09.07.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 witamczy kotoś wybrał ten projekt lub buduje? http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m400ba7a60d9ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts