BladePL 15.03.2016 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Witam Przymierzam się do budowy swojego domu.Szukam profesjonalnej firmy, która wybuduje mi dom od A do Z. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z firmą New-House Sp. z o.o. Sp.k. ul. Twórcza 36, 03-289 Warszawa, właściciel p. Robert Skulimowski? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 23.03.2016 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Bez problemu znajdziesz opinie na temat tej firmy na forum (tym i innych). Poszukaj też pod hasłem Wellmade oraz Dombud 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 24.03.2016 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Opinia na temat New House nigdy nie będzie miarodajna. Nigdy nie wiesz jaka ekipa do Ciebie trafi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawores 19.04.2016 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Witam serdecznie, czytałem wątki zarówno o dombud jak i wellmade. Nierzadko są to posty sprzed dosłownie 10 lat.Proszę o świeże informacje - jak teraz wygląda sytuacja z inwestycjami realizowanymi przez NEW-HOUSE? Z tego co się dowiedziałem, są to ich własne ekipy, które śpią w kontenerach mieszkalnych na budowie.Czy ktoś ma jakieś świeże doświadczenia z tą firmą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawores 29.04.2016 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Zachęcam do kontaktu z właścicielem Robertem Skulimowskim- tel. 501-131-233, który udzieli panu wszystkich informacji oraz wizyty w biurze. Możliwe jest też spotkanie z byłymi klientami oraz odwiedzenie ich budów. Wellmade i Dombud3 to nieistniejące już firmy z zupełnie inną strukturą właścicielska i niezwiązane kapitałowo z New-House, działające w innym modelu biznesowym. W nich Robert Skulimowski przez pewien czas pełnił funkcje prezesa. Na stronie http://www.new-house.com.pl są dostępne rekomendacje otrzymane od klientów. Serdecznie pozdrawiam, Proszę się nie ośmieszać. Takie posty tylko odrzucają. Pytam o opinie KLIENTÓW a tutaj zostaję zaproszony ewidentnie przez pracownika/właściciela do wizyty w biurze. Co ona mi da? Pan Robert powie, że raz dobrze budują a raz źle? Proszę również nie wprowadzać w błąd. Niestety mimo moich próśb bezpośrednio z pracownikiem zajmującym się wyceną, otrzymałem odpowiedź, że ze względu na ochronę danych osobowych (albo zakrywanie się za tym), NIE MA MOŻLIWOŚCI zobaczenia budów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 30.04.2016 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Myślę że nie ma możliwości bo aktualnie firma nie prowadzi budowy "pokazowej". Mam na bieżąco kontakt z kilkunastoma firmami budowlanymi (kilka profesjonalnych ekip + reszta ekip mniej profesjonalnych, może bez ściany dyplomów ale fachowcy pierwsza klasa), żadna z nich nie robi takich cyrków, oczywiście trzeba wykonać telefon do właściciela czy się zgadza bo to jego budowa i można podjechać oglądać co się chce. Jeszcze nie spotkałem inwestora który by zabronił pooglądania budowy, większość jeszcze przyjeżdża na miejsce, oprowadza i doradza w takiej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawores 13.05.2016 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Odświeżam temat - muszę podjąć jak najszybciej decyzję o wyborze wykonawcy. Czy ma ktoś świeże doświadczenia z NEW-HOUSE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voyager00 28.05.2016 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 odświeżam temat - muszę podjąć jak najszybciej decyzję o wyborze wykonawcy. Czy ma ktoś świeże doświadczenia z new-house? ja również poszukuje opinii osób budujących niedawno z new-house Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 28.05.2016 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Przypominam sobie, że firma ta wysłała mi wycenę. Jak się zorientowałem to wysyłają dużo wycen w odpowiedzi na oferty inwestorów umieszczanie na popularnych serwisach. Z tego co się zorientowałem to firma podnajmuje lokalnych wykonawców, tym samym nie ma gwarancji ani powtarzalności. Mogą to być zupełnie przypadkowe osoby. Zdecydowanie lepiej wynająć lokalną firmę budowlaną działającą w tym samym systemie. To, że firma nie pokazuje swoich budów to jakiś absurd. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar-ek 30.05.2016 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Witam,Ja nie miałem do czynienia z tą firmą ,wykonali mi tylko ofertę ale to było dojść dawno.Nie wybrałem jej ponieważ , nie było możliwości zobaczenia budowy .Jak dla mnie to absurd jakiś.Skoro jeśli ktoś komuś powierza swoje oszczędności to chciałby zobaczyć co i jak.Wybrałem firmę z polecenia i się udało.Teraz zaczynam niebawem drugą budową z innej strony warszawy i ta sama firma będzie budowała mi.Jestem realistą i chcę wiedzieć za co się płaci.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawores 31.05.2016 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Z tego co się zorientowałem to firma podnajmuje lokalnych wykonawców, tym samym nie ma gwarancji ani powtarzalności. Mogą to być zupełnie przypadkowe osoby. Czy to są aktualne, potwierdzone dane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 01.06.2016 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Czy to są aktualne, potwierdzone dane? Zadzwoń do firmy i zadaj pytanie skąd pozyskują wykonawców. Czy posiadają swoich wykonawców i potwierdzisz sobie dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 01.06.2016 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Zadzwoń do firmy i zadaj pytanie skąd pozyskują wykonawców. Czy posiadają swoich wykonawców i potwierdzisz sobie dane. Praktycznie kazda firma bierze podwykonawcow, jedynie wyjatkami sa firmy gdzie robi wlasciciel z kilkoma ludzmi, a jak wlasciciel jest od buirowej roboty to zawsze bierze robot ile sie da i leci lodwykonawcami, ot cala tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PM_ 25.07.2016 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 WitamDla mnie budują w Katowicach - jakby co służę inf. na privie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mir98 27.09.2016 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 (edytowane) Z czystym sumieniem mogę zarekomendować New-House jako solidną, w pełni przygotowaną do kompleksowej realizacji zadań budowlanych. Zbudowali nam dom w Łodzi w 8 miesięcy. Byliśmy mile zaskoczeni obsługą klienta, sprawnością obsługi oraz rzetelnością. Wysoka jakość usług, pozytywne relacje z klientem, sprawdzeni fachowcy. Dali nam gwarancje na 10 lat i w jej ramach już poprawili nam dachówki, których kilka spadło po burzy. Pan Tadek- dekarz do rany przyłóż... Edytowane 27 Września 2016 przez mir98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 27.09.2016 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Co prawda dachówki spadły po burzy, ale pan Tadek - dekarz do rany przyłóż... OMG LOL! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mir98 29.09.2016 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 cypryski- lubie takich jak ty!!! I piszesz fajnie i mądrze... normalnie super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rawores 29.09.2016 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Ciekaw jestem dlaczego mój post z negatywną opinią został usunięty? Mimo podpisania umowy, new-house wycofał się po uzyskaniu pozwoleniu na budowę, zostawiając mnie na lodzie. Chyba mieli lepszą fuchę i stwierdzili, że szkoda ekipy dla mnie. Przykro, że z podpisania umowy i miesięcznych ustaleń nic nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spolkaNH 29.09.2016 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 (edytowane) Ciekaw jestem dlaczego mój post z negatywną opinią został usunięty? Mimo podpisania umowy, new-house wycofał się po uzyskaniu pozwoleniu na budowę, zostawiając mnie na lodzie. Chyba mieli lepszą fuchę i stwierdzili, że szkoda ekipy dla mnie. Przykro, że z podpisania umowy i miesięcznych ustaleń nic nie wyszło. ------------------------------------ Odpowiedz: Szanowny Panie, Nam również jest przykro, że nie udało się rozpocząć prac i pomimo wielu tygodni pracy również po naszej stronie, zmuszeni byliśmy odstąpić od umowy. Jedynym powodem rezygnacji był bardzo stromy dojazd na działkę, który okazał się trudniejszy niż zakładaliśmy. Żadna z firma dostawczych nie zgodziła się na dowóz towaru na Państwa działkę na standardowych warunkach. Aby nie renegocjować umowy, podjęliśmy decyzję o odstąpieniu od umowy. Mam świadomość, że to z pewnością wiąże się dla Państwa z dodatkowymi komplikacjami, za które przepraszamy. Z pozdrowieniami, New-House Edytowane 7 Stycznia 2019 przez spolkaNH usuniecie nazwiska-RODO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spolkaNH 29.09.2016 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 (edytowane) Opinia na temat New House nigdy nie będzie miarodajna. Nigdy nie wiesz jaka ekipa do Ciebie trafi... Odpowiedz: W przeważającej mierze bazujemy na stałych ekipach, z którymi współpracujemy od lat. Sylwetki szefów tych ekip prezentujemy na naszej stronie www na podstronie "o nas". Serdecznie pozdrawiamy New-House Edytowane 7 Stycznia 2019 przez spolkaNH RODO- usunięcie nazwiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts