andzuk 15.03.2016 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Witam,zastanawiam się z czego wykonać elementy drewnopodobne.Wykonawcy proponują dwa produkty:Tisserec - cienkie, elastyczne, wydaje się całkiem okAustrotherm FPP deska elewacyjna - jest to grubszy materiał oparty na styropianie. Chciałbym, żeby wnęki okienne były również drewnopodobne i nie wiem, czy Austrotherm się sprawdzi. Macie doświadczenia z tymi materiałami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Wawa 16.03.2016 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Mam w projekcie trochę ozdobników z drewna, w sobotę miałem wizytację ekipy od elewacji na budowie i przywieźli pokazać tą deskę drewnopodobną Austrotherma - żona stwierdziła, że nie ma mowy, z bliskiej odległości nie wygląda to naturalnie, także niestety czeka mnie olejowanie desek co sezon :/ No ale są gusta i guściki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzuk 16.03.2016 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 U mnie olejowanie odpada. Zasadniczo z pół metra faktycznie nie wygląda to jak naturalne drewno, ale już z metra nie jest źle, a jednak elewację najczęściej ogląda się z paru metrów.Oglądałem to na już gotowej elewacji i jest całkiem dobrze moim zdaniem - ale tak jap pisałeś, kwestia gustu. Jedyna rzecz, to zastanawiają mnie te wnęki okienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 17.03.2016 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 To dopiero przede Mną ale projektant namawia Mnie na drewno modyfikowane termicznie. Jest sporo droższe ale podobno bardzo trwałe. Rozważaliście? NA forum też ludzie robili elewacje z deski rodeo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 17.03.2016 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Rozważam na taras.Jest trwalsze, ale nie zwalnia to z obowiązku okresowej konserwacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzuk 18.03.2016 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Odnośnie rodeo... pytałem o to u 3ech wykonawców i każdy miał bardzo złą opinię. Na forum jest opisany wątek rodeo i po jego przeczytaniu i podejściu producenta do tematu wiem, że tego nie będę robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 20.03.2016 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Widziałem na forum jeszcze deski firmy Greinplast. Z daleka fajnie to wygląda Post 2016http://forum.muratordom.pl/showthread.php?12948-TARAS-DREWNIANY-jak-zbudowa%C4%87-jakie-drewno-jak-piel%C4%99gnowa%C4%87-co-polecacie&p=6527529&viewfull=1#post6527529 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts