pyskam 17.03.2016 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Hej, Wrzucam szybko temat, bo mam dwa dni na decyzję czy w mieszkaniu które się obecnie buduje zamówić drzwi balkonowe podwójne czy pojedyncze. Ogólnie jestem za podwójnymi ale może tylko ze względu na wygląd - wyobrażam sobie jasne bardziej słoneczne wnętrze. Ale być może jest coś co powinnam wziąć pod uwagę, no nie wiem, może kwestia ciepła/ogrzewania, grzejnik trzeba przesunąć ale to chyba nie jest problem, że będzie w innym miejscu. Powiedzcie czy jest sens to roztrząsać czy wymyślam sobie problemy Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 19.03.2016 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Wymyślasz sobie problem . Podwójne dużo ładniej się prezentują a to najważniejsze ,żeby oko się cieszyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar_mroz 19.03.2016 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Tak, tylko czasami wybór szerszych drzwi może stwarzać większy problem np. z umeblowaniem tym bardziej w niewielkim mieszkaniu. Chociażby pod tym względem warto to przemyśleć. Natomiast połączenie np. pojedynczych drzwi balkonowych z oknem o tej samej szerokości w moim odczuciu też nie jest złym i nieestetycznym rozwiązaniem. Krótko mówiąc nie ma lekko:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 19.03.2016 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Na pewno ładniej, ale też dużo więcej światła jest. Jednak przemyśl ten kaloryfer, czy da radę go przenieść na ścianę obok tego okna, bo może być problem. Z miejscem i meblami, ale też z samą instalacją, bo to blok, nie wiem czy zgody nie trzeba.Co do strat ciepła, jeśli będzie dobre okno i dobrze zamontowane to różnica będzie mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyskam 20.03.2016 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Z przeniesieniem grzejnika nie będzie problemu, ekipa która buduje blok to zrobi, pozostaje jeszcze ponad metr ściany więc akurat. Jedynie co to będzie taki wciśnięty w kąt pokoju, no i rzeczywiście ma tam stanąć kanapa, więc trzeba będzie z meblami pokombinować, żeby całkiem nie był zasłonięty. Ale chyba lepiej mimo wszystko lepiej tak i mieć super wielgachne okno. Oko będzie cieszyć, nie ma co Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 20.03.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Czytając te zachęty wolałbym się jednak upewnić co to za drzwi balkonowe "wielgachne" będą wstawiane. Drzwi balkonowe z ruchomym słupkiem w wykonaniu deweloperów to może być totalna porażka. Oni nie kupują dobrych, a tanie. Jaka między nimi różnica użytkownik dowiaduje się, jak po kopytkach zacznie wiać, a winnego przewiewu nie będzie:-). Oprócz wiatru oczywiście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyskam 20.03.2016 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Ok, będę wybierać w tym tygodniu z wykonawcą stolarki okiennej, więc jeśli możesz coś doradzić to dawaj ja się nie znam. A wpływu na wykonawcę nie mam, więc jeśli mają produkt kiepski to i okna i balkon takie będą. Teraz googlam "drzwi balkonowe z ruchomym słupkiem" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyskam 23.03.2016 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 W firmie, ktora robi stolarkę okienną powiedzieli, że może być odczuwalny większy chłód w takim pokoju, dlatego lepiej wybrac szyby ze współczynnikiem 0,7. Dziś tam jadę, zobaczę jaką mają ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts