misha 21.07.2004 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Czekam na Wasze opinie i uwagi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 21.07.2004 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Jedno i drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.07.2004 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Najpierw jedno, potem może drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchlistosc 22.07.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Czekam na Wasze opinie i uwagi:) alarm satela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kret 22.07.2004 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Same rolety nie dadzą pewnego zabezpieczenia - nie ma powiadomienia o zdarzeniu; alarm musi być a rolety mogą być dodatkowo antywłamaniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 22.07.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 a no właśnie czy wystarczy p2 + roleta + kontaktrony (również na roletach) + czujka zbicia szyby czy wypada jeszcze czujkę ruchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 22.07.2004 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Alarm + firma monitoringująca. Ostatnio przeżyłam wyjący alarm od 24h do 12 w południe dnia następnego (ja daleko mieszkałam, więc mi to specjalnie nie przeszkadzało, ale sąsiedzi obok postawili na nogi straż, policję i szlag ich jasny trafiał itp). A właściciele budynku wyjechali sobie za granicę i załączyli sobie alarm, telefonu rzecz jasna nie odbierali Nota bene zdążyłam sie już przyzwyczaić do wycia alarmu i NIKOGO to nie rusza wokoło. Ani SAME rolety ani SAM alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 22.07.2004 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 ale przepisy w kwestii wyjącyxh syren mówią jasno, że czas wycia syreny nie powinien przekraczać 2min a przerwy miedzy wyciem nie krótsze niż 30sek, w Twoim przypadku policja ma prawo ukarać delikwenta mandatem bądź wnieść sprawę do sądu grodzkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 22.07.2004 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Alarm + monitoring. Na dobre rolety mnie nie stać, a te podstawowe służą tylko infomracją kiedy nas nie ma, bo na pewno nie chronią przed wejściem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 22.07.2004 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 ale przepisy w kwestii wyjącyxh syren mówią jasno, że czas wycia syreny nie powinien przekraczać 2min a przerwy miedzy wyciem nie krótsze niż 30sek, w Twoim przypadku policja ma prawo ukarać delikwenta mandatem bądź wnieść sprawę do sądu grodzkiego No tak, ale na "zablokowanie się" syreny to już przepis nie poradzi, prawda? Nota bene kobieta miała rolety poopuszczane, w środku - skoro syrena wyła non stop (normalnie się wyłącza po 2-3min i już syrena nie wyje o ile ktoś nie narusza dalszych czujek) mogło być podejrzenie, że ktoś jej dom obrabia. I co? Sąsiedzi byli tylko wściekli, ze spać nie daje wyjący alarm, że i tak nic nie poradzą, bo drzwi zamknięte, a kobita NIKOMU nie zostawiła informacji ani kluczy. Taki alarm jest do ... 4 liter. Mam nadzieję, że ją solidnie ukarali za bezmyślność Nota bene zastanawiam się, jak to jest zgodnie z prawem: syrena wyje non stop, właściciel wyjechał, jak to cholerstwo unieruchomić jak wyje kilka dni? (oprócz "unieruchomienia" sąsiada w gipsie, kiedy do domu wróci ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 22.07.2004 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 firma ochroniarska ma prawo przeciąc kabel syreny ale musi postawić ochroniarza, zablokowana syrena nie jest wina gospodarza tylko firmy monitorującej bo to po ich stronie leży konserwacja alarmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 22.07.2004 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 rolety, szyby p4, alarm, firma ochroniarska, wiatrówka, ju-jitsu, pies shit-su, sygnał na migaczu no i pikaczuhttp://www.murator.com.pl/forum/search.php?mode=results Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 22.07.2004 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 firma ochroniarska ma prawo przeciąc kabel syreny ale musi postawić ochroniarza, zablokowana syrena nie jest wina gospodarza tylko firmy monitorującej bo to po ich stronie leży konserwacja alarmu Pani nie miała monitoringu, sam alarm tylko i stąd cały problem Dlatego też uważam, że sam alarm jest bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 22.07.2004 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 ale przepisy w kwestii wyjącyxh syren mówią jasno, że czas wycia syreny nie powinien przekraczać 2min a przerwy miedzy wyciem nie krótsze niż 30sek, w Twoim przypadku policja ma prawo ukarać delikwenta mandatem bądź wnieść sprawę do sądu grodzkiego A w sądzie grodzkim delikwent powie, że normalnie, to syrena wyje dwie minuty, ale coś się popsuło i nie miał na to wpływu, a system to jest stale konserwowany, więc on nie zawinił. firma ochroniarska ma prawo przeciąc kabel syreny ale musi postawić ochroniarza, zablokowana syrena nie jest wina gospodarza tylko firmy monitorującej bo to po ich stronie leży konserwacja alarmu Zablokowana syrena nie jest niczyją winą. System może być dzisiaj konserwowany i po wyjściu konserwatora może się zepsuć, zablokować, itp. To tylko elektronika i nawet zamontowana i stale konserwowana przez najlepszych fachowców może być zawodna. Jeśli inwestora stać, to polecam zamontować zwykłe, aluminiowe rolety i do tego system alarmowy z czujnikami kontaktronowymi na roletach (i ewentualnie czujkami inercyjnymi) lub okna z szybą P2 i dobrymi okuciami antywłamaniowymi i do tego system alarmowy z kontaktronami i czujkami inercyjnymi (wykrywającymi próby siłowego pokonania okna (drzwi lub bramy garażowej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 23.07.2004 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 pewnie to już było ale mam pytanie o czujkę inercyjną na rolecie czy nie ma ryzyka uruchomienia alarmu przy silnym wietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 23.07.2004 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 firma ochroniarska ma prawo przeciąc kabel syreny ale musi postawić ochroniarza, zablokowana syrena nie jest wina gospodarza tylko firmy monitorującej bo to po ich stronie leży konserwacja alarmu a, wczoraj mnie mąz uświadomił, ze nawet jak przetną kabel, a ktoś ma dobre podtrzymywanie, to i tak syrena wyje 2 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 23.07.2004 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 pewnie to już było ale mam pytanie o czujkę inercyjną na rolecie czy nie ma ryzyka uruchomienia alarmu przy silnym wietrze Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budwa 10.08.2004 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Oczywiście że jedno i drugie.Ja tak mam i nie żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 25.08.2004 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 ja popieram opcję alarm + firma monitoringująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 26.08.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 zgodnie z zasadami sa trzy rodzaje zabezpieczen : -zabezpieczenia mechaniczne ( rolety, drzwi antywlamaniowe, szyby P4 lub po prostu porzadne okana i drzwi ) maja za zadanie uniemozliwic lub bardzo utrudnic dostep do chronionego pomieszczenia - elektroniczne - to wszelkiej masci alarmy z monitoringami maja za zadanie powiadomic odpowiednie osoby i spowodowac ze proba wlamania czyli przejscia przez zabezpieczenia mechaniczne nie zostanie niezauwazona - ubezpieczenie ma za zadanie zwrot kosztow po probie ( udanej lub nie ) wlamania tylko te 3 rodzaje zabezpieczen stosowane razem dadza duze efekty Pozdrawiam Roland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts