janoush 17.03.2016 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Witam,mam alarm zbudowany na centrali WRL128 z dodatkami typu ekspandery, moduł GPRS, ETHM-1. I właśnie z tym ostatnim mam problem. Chciałem połączyć się z systemem poprzez www. ETHM jest skonfigurowany, tzn. ma ustawiony na ruterze IP, w module jest ustawiony DHCP. Zapisany klucz, włączony dostęp.Problem w tym, że gdy wpisuję adres centrali np. 192.168.0.222:8080 to wyświetla mi się okno logowania do wpisania klucza i portu i po OK - mam problem z Javą. Tzn. Java nie pozwala na dostęp szyfrowany do celu, który nie ma wyższego stopnia zabezpieczenia. Czy to możliwe, żeby Java wbudowana w centralę była tak stara, że nie można z tego korzystać ? Nie będę raczej odinstalowywał najnowszej Javy aby zainstalować starą, z dziurami. Dodatkowo - wpisanie adresów ignorowanych przez Javę pod względem zabezpieczenia też nie rozwiązało problemu. Druga rzecz, to nie mogę połączyć się z centralą za pomocą aplikacji mobilnej. Cały czas wyświetla mi się "łączenie..." pomimo, że podałem prawidłowy adres IP centrali oraz klucz i port. Poproszę uprzejmie znawców o pochylenie się nad problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209490-dost%C4%99p-do-centrali-poprzez-www/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weasel123 29.03.2016 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Druga rzecz, to nie mogę połączyć się z centralą za pomocą aplikacji mobilnej. Cały czas wyświetla mi się "łączenie..." pomimo, że podałem prawidłowy adres IP centrali oraz klucz i port. A który port wpisałeś do KPD? coś pamiętam że mi też nie łączyło po czym sobie przypomniałem że nie ma być port 80 tylko 1414 chyba. Nie mam teraz jak sprawdzić ale popróbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/209490-dost%C4%99p-do-centrali-poprzez-www/#findComment-7073979 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts