Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie,

najpierw żale:) - powiem Wam, że mierność obsługi w naszym państwie mnie przeraża. Nie będę wdawała się w szczegóły bo długo by pisać ale jeśli sam producent twierdzi, że nie musi znać klasy zamrażalnika, który sprzedaje to nie mam więcej pytań.

Mam do Was prośbę - może ktoś z Was jest w stanie wytłumaczyć mi dlaczego model lodówki GBB530PZQZS jest droższy od modelu GBB530PZCPS (model nowy) o 350 zł? przy czym jedyna różnica w modelach to wyświetlacz - w droższej jest zewnętrzny.

Z producentem, że już tak powiem to gadka na ten temat jak z głupim więc już nie liczę na pomoc z ich strony.

A przy okazji, może ktoś z Was ma któryś model i może powiedzieć czy się sprawdza czy nie.

Sprawa dość pilna bo już chciałabym zamawiać, muszę tylko dokonać wyboru między tymi dwoma modelami.

pozdrawiam

Witajcie,

najpierw żale:) - powiem Wam, że mierność obsługi w naszym państwie mnie przeraża. Nie będę wdawała się w szczegóły bo długo by pisać ale jeśli sam producent twierdzi, że nie musi znać klasy zamrażalnika, który sprzedaje to nie mam więcej pytań.

Mam do Was prośbę - może ktoś z Was jest w stanie wytłumaczyć mi dlaczego model lodówki GBB530PZQZS jest droższy od modelu GBB530PZCPS (model nowy) o 350 zł? przy czym jedyna różnica w modelach to wyświetlacz - w droższej jest zewnętrzny.

Z producentem, że już tak powiem to gadka na ten temat jak z głupim więc już nie liczę na pomoc z ich strony.

A przy okazji, może ktoś z Was ma któryś model i może powiedzieć czy się sprawdza czy nie.

Sprawa dość pilna bo już chciałabym zamawiać, muszę tylko dokonać wyboru między tymi dwoma modelami.

pozdrawiam

ten droższy model ma szufladę "0" a tańszy jej nie ma

jak na stronie LG włączyć porównanie to droższa ma "Szuflada Fresh 0 Zone" a tańsza 'Strefa Fresh Zone", a na zdjęciach wygląda że obie mają "0" hmmmm.. o co tu chodzi?

przewertowałam wszystkie dostępne dokumenty producenta - maja tam niezły bałagan, na infolinii nie są w stanie odpowiedzieć nawet z jakiego materiału wierzchniego zbudowana jest lodówka - to tak na marginesie a na infolinii powiedziano mi, że "Szuflada Fresh 0 Zone" a 'Strefa Fresh Zone" to jedno i to samo - tez zwróciłam na to uwagę.

Jeszcze ciekawiej jest z rocznym zużyciem energii i decybelami przy modelu GBB530PZCPS (jeden z dokumentów składa się z dwóch stron, na których widnieje etykieta z pojemnością, decybelami, rocznym zużyciem, klasa energetyczną i nazwa modelu - model ten sam, klasa energetyczna też, pojemność też ta sama a decybele i roczne zużycie inne - i jak to wytłumaczyć??). Na infolinii konsultowali to z managerem produktu - otrzymałam odpowiedz, że to błąd i powinna być tylko jedna strona dokumentu (wskazano która) ale w 2gim dokumencie znalazłam znów podwojenie informacji i można sądzić, że to nie błąd tylko jest tego jakies uzasadnienie ale manager produktu nie potrafi tego wyjaśnić - skierował pytanie do fabryki. O pomstę do nieba to woła.

Chcę wybrać jeden z tych dwóch modeli a już przez 2 tygodnie nikt nie jest w stanie wyjaśnić mi różnicy ceny.

przelicz sobie tą różnicę zużycia energii na kasę ( 1 kWh to jakieś 60-70gr )

zobaczysz że to wyjdzie kilka, kilkanaście PLN na rok

ta droższa nigdy Ci się nie zwróci