Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Budowy - C319 Aromatyczny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 324
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A para Inwestorów jak się pięknie prezentuje :D

no nie ? :) są a jakoby ich nie było :) fotki porobione...czujnym trza być :) ponoć idą upały gigant...mam nadzieję, że boby skończą dach do końca miesiąca. Byłoby dobrze bo instalatorzy już czekają, żeby na początku lipca wejść do domu. POŚ też czeka w kolejce. A my zmagamy się z pakowaniem mebli w mieszkaniu. Dzisiaj to myślałam, że ducha wyzionę...to już nie na moje lata :bash: ...siły brak :lol2: trzymam się wersji, że ten dom to już nasz ostatni docelowy azyl :lol2:

no nie ? :) są a jakoby ich nie było :) fotki porobione...czujnym trza być :) ponoć idą upały gigant...mam nadzieję, że boby skończą dach do końca miesiąca. Byłoby dobrze bo instalatorzy już czekają, żeby na początku lipca wejść do domu. POŚ też czeka w kolejce. A my zmagamy się z pakowaniem mebli w mieszkaniu. Dzisiaj to myślałam, że ducha wyzionę...to już nie na moje lata :bash: ...siły brak :lol2: trzymam się wersji, że ten dom to już nasz ostatni docelowy azyl :lol2:

Powodzenia, dacie radę :)

Dzisiaj widać już więcej ...ściany szczytowe rosną...zapewne byłoby więcej ale dosyć dużo czasu zeszło na przeładunek całego pokrycia dachowego na strop. Jutro więźba będzie już bardziej widoczna :) jedyne co idzie szybko to płacenie rachunków...jakoś się dziwnie mnożą :D

http://images76.fotosik.pl/696/a8a9f4b24c4ffa02med.jpg

Bardzo ładne miejsce! Dopiero teraz widać, kiedy dom już stoi :)

owszem...miejsce jest dosyć urokliwe...jesteśmy na sporym wzniesieniu...z drogi głównej mamy 130m cały czas pod górkę drogą prywatną do naszego domu. Teraz otoczenie domu wygląda super bo jesteśmy pierwszą budową na działkach. Ale taki krajobraz będzie niestety tylko przez jakiś czas. Jeszcze w tym roku zaczyna się budowa obok nas. W sumie w naszym bliższym i dalszym sąsiedztwie będą 3 domy w przeciągu 3 lat. Działki nie są duże bo po 9 i 10 arów ale tej przestrzeni trochę jednak będzie. Ważne, że człowiek będzie miał ten swój kawałek ziemi. Powoli życie w blokowiskach wychodzi mi bokiem. Mężowi zresztą również. Będzie dobrze. Zresztą teraz budowa jest dla nas najważniejsza. To jest takie nasze małe "dziecko" :) Cieszy każdy położony pustak więcej :lol2:

ufff...nareszcie mamy za sobą wyprowadzkę ze sprzedanego mieszkania i wprowadzkę do tymczasowego lokum. Przeprowadzka w największy upał :bash: ale jakoś przeżyliśmy. Teraz się aklimatyzuję w nowym miejscu i nareszcie mam chwilę czasu na wrzucenie czegoś nowego z naszej budowy.

http://images77.fotosik.pl/715/758ee3066a17ccbamed.jpg

http://images75.fotosik.pl/714/a8c123bcf85ba650med.jpg

http://images77.fotosik.pl/715/cc36ed61ec531938med.jpg

A tu się dzieje...już mamy folię na dachu i coraz bliżej do położenia dachówki i reszty. Jeszcze do zrobienia ścianki działowe na dole. Wprawdzie dużo ich nie ma ale jednak robota jest do zrobienia. Majster mówi,że do końca przyszłego tygodnia powinien wszystko skończyć . Pożyjemy...zobaczymy. Okna zamówione. Z tymi oknami trochę zamieszania mieliśmy. Otóż po wstępnej wycenie okien zmieniliśmy je na antywłamaniowe. I tu zonk. Okazało się, że okna projektowe do salonu (2) oraz sypialni (2) są za duże żeby były anty więc musieliśmy je zmienić na 2-skrzydłowe. Niech będzie. Bardziej nam zależy na anty.

Już mam spokojniejszy czas więc wrzuty z budowy będą bardziej na bieżąco. Tylko gdzie podziały się pozostałe aromatyczne domki ? jakoś nikt się nie odzywa...co się dzieje na pozostałych budowach ? halo...halo :)

Wow!!! Zazdroszczę! Dawno mnie nie było, a Ty idziesz jak burza. U mnie jeszcze nic... tzn. prawie nic: jest prąd (super ekipa), nie ma wody (ekipa od studni do bani), jest umówiony (wstępnie) wykonawca stanu surowego na sierpień... I na razie tyle. Ale nie poddaję się! :) Pozdrawiam. I zazdroszczę;)

Wow!!! Zazdroszczę! Dawno mnie nie było, a Ty idziesz jak burza. U mnie jeszcze nic... tzn. prawie nic: jest prąd (super ekipa), nie ma wody (ekipa od studni do bani), jest umówiony (wstępnie) wykonawca stanu surowego na sierpień... I na razie tyle. Ale nie poddaję się! :) Pozdrawiam. I zazdroszczę;)

Wiem po nas, że najbardziej ciągnie się czas kiedy obserwuje się inne budowy . Chciałoby się wszystko przyspieszyć i jesteśmy bardzo niecierpliwi. Ale tak już to jest i na wszystko przyjdzie czas. My teraz chcielibyśmy żeby wykonawca skończył swoją robotę jak najszybciej bo mamy już poumawiane ekipy na instalacje i inne roboty. Ale majster ma "swój" cykl budowania i tego nie przeskoczymy :p . Doczekasz się i Ty...ani się obejrzysz i budowa domu wyjdzie na prostą :)

Halo halo jestem!!pracujemy i wykańczamy się..a inni urlopują !!Zakończyliśmy tynki wewnętrzne tydzień temu.Koszt 9700zł.Efekt oszałamiający.Aromatyczny ma już wylane schody wejściowe i zamontowaną przydomową oczyszczalnię.Klaruje się wjazd na posesję.Obsadziłam pas zieleni przylegający do sąsiada i dumam nad resztą czyniąc małe amatorskie projekty.Moje skrzynie warzywne spisują się na medal:yes:Czekamy na kosztorysy ogrzewania już 2 tyg.Zdecydowaliśmy się na piec pelletowy.Zdjęcia wkrótce.Pozdrawiam

Halo halo jestem!!pracujemy i wykańczamy się..a inni urlopują !!Zakończyliśmy tynki wewnętrzne tydzień temu.Koszt 9700zł.Efekt oszałamiający.Aromatyczny ma już wylane schody wejściowe i zamontowaną przydomową oczyszczalnię.Klaruje się wjazd na posesję.Obsadziłam pas zieleni przylegający do sąsiada i dumam nad resztą czyniąc małe amatorskie projekty.Moje skrzynie warzywne spisują się na medal:yes:Czekamy na kosztorysy ogrzewania już 2 tyg.Zdecydowaliśmy się na piec pelletowy.Zdjęcia wkrótce.Pozdrawiam

Też się dzieje u Was :) my też wkrótce mamy zamiar wejść w fazę wykańczania (się) :bash: ale wszystko do przeżycia :lol2: dzisiaj przyjechały kręgi betonowe na studnie chłonną do POSia ...piasek, kamienie i kopara już zamówione...sam montaż jest przełożony na przyszły tydzień...uzależnieni jesteśmy od warunków pogodowych... syja napisz coś o waszym POSiu...jaki macie rodzaj i od jakiego producenta ???.

Jeśli chodzi o ogrzewanie to nam się udało bo będziemy mieli gaz....wprawdzie na początku stawiali opór przed rozbudową 123m gazociągu ale w końcu przemówiliśmy im do rozsądku i podpisaliśmy umowę na przyłącz gazu. Ale plan awaryjny też zakładał ogrzewanie pelletem. Uważam, że dokonaliście dobrego wyboru.

syja wysłałam Ci maila na priva...jakbyś mogła zerknąć i odpisać to byłabym niezmiernie wdzięczna :)

Też się dzieje u Was :) my też wkrótce mamy zamiar wejść w fazę wykańczania (się) :bash: ale wszystko do przeżycia :lol2: dzisiaj przyjechały kręgi betonowe na studnie chłonną do POSia ...piasek, kamienie i kopara już zamówione...sam montaż jest przełożony na przyszły tydzień...uzależnieni jesteśmy od warunków pogodowych... syja napisz coś o waszym POSiu...jaki macie rodzaj i od jakiego producenta ???.

Jeśli chodzi o ogrzewanie to nam się udało bo będziemy mieli gaz....wprawdzie na początku stawiali opór przed rozbudową 123m gazociągu ale w końcu przemówiliśmy im do rozsądku i podpisaliśmy umowę na przyłącz gazu. Ale plan awaryjny też zakładał ogrzewanie pelletem. Uważam, że dokonaliście dobrego wyboru.

syja wysłałam Ci maila na priva...jakbyś mogła zerknąć i odpisać to byłabym niezmiernie wdzięczna :)

Witam wszystkich po długim milczeniu.

U nas wreszcie trochę ruszyło. Postaram się wrzucić trochę fotek, tylko nie wiem czy będę umiała.

A więc...DSC_0253.jpgDSC_0255.jpgDSC_0256.jpgDSC_0258.jpgDSC_0259.jpg

Może jeszcze nie dużo zrobione ale cieszy każdy kawałek:rolleyes:

No i ta piwniczka na same dobrotki:wiggle:

Pozdrawiam.

CIMG7337.jpgCIMG7460.jpgCIMG7457.jpgCIMG7456.jpgCIMG7451.jpg

Na zdjęciach widoczne poddasze,klatka schodowa po tynkowaniu i salon oraz POS przed i po montażu.

EWA POS znalazłam na internecie,bardzo porządna firma EKO-CZAS,służą poradą i dowożą gratis na terenie całego kraju.POS ma 1500l działa na zasadzie rozsączających tuneli.Koszt 2300zł +3tony drobnego kamienia i piasku do obsypania.Mąż wylał betonową wylewkę,zrobił wykop i samodzielnie ją osadził oraz podłączył.Instrukcja bardzo czytelna dla laików,więc znów zaoszczędziliśmy:)

Tynki mamy cementowo-wapienne.Jesteśmy bardzo zadowoleni,wyszło elegancko.Cena jest ze szlifem i materiałem bez kotłowni i garażu a na poddaszu tylko klatka schodowa i murek.Nie wiem ile wyszło metrów.Mąż uzgadniał.

WESA miło że się odezwałaś.Zdrowia i powodzenia,trzymam kciuki!!

Edytowane przez syja

Witam wszystkich po długim milczeniu.

U nas wreszcie trochę ruszyło. Postaram się wrzucić trochę fotek, tylko nie wiem czy będę umiała.

Może jeszcze nie dużo zrobione ale cieszy każdy kawałek:rolleyes:

No i ta piwniczka na same dobrotki:wiggle:

Pozdrawiam.

no tej piwniczki to szczerze zazdroszczę :)