ewamewa 28.08.2016 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Czytam o przeprowadzce na wiosnę - a już myślalam, że będę mieć towarzystwo Bo my ciągle jeszcze planujemy w tym roku...też mam mieszane uczucia, jak zwykle są plusy i minusy, ale na razie taki plan. tak to jest ...my sobie planujemy a życie samo za nas decyduje wynajęliśmy mieszkanie do marca i w kwietniu (choćby skały srały) wprowadzamy się do domu A co zdążymy zrobić do tego czasu to się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 28.08.2016 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 A w domku dalszy postęp prac... zrobiło się niesamowicie biało .... a to za przyczyną styro pod wylewkę, które króluje w całym domu... jutro ma być ekipa od podłogówki a od wtorku dalsze prace wylewkarza . http://images77.fotosik.pl/850/ca9811b269800910med.jpg No i znowu wyglądamy ładnej, słonecznej pogody na prace wykopaliskowe wokół budynku... będziemy sami robili instalację odwodnieniową z dachu do zbiornika na deszczówkę...rury zamówione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syja 29.08.2016 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Ewo! ale pięknie biało!faktycznie super efekt.Jaki to styropian?Będziemy ocieplać styropianem białym o gr 20cm,a podbitka drewniana,będzie malowana na biało lub jasnoszary.Kupiliśmy niedawno oświetlenie zewnętrzne aby dopasować wymiary otworów.Jeśli chodzi o kominek to narazie go poprostu nie będzie,a w przyszłości coś prostego,w innym stylu niż Ty preferujesz.Widzę że masz już wszystko przemyślane jeśli chodzi o wystrój,powiedz co planujesz na podłogówkę położyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 31.08.2016 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Ewo! ale pięknie biało!faktycznie super efekt.Jaki to styropian? Będziemy ocieplać styropianem białym o gr 20cm,a podbitka drewniana,będzie malowana na biało lub jasnoszary.Kupiliśmy niedawno oświetlenie zewnętrzne aby dopasować wymiary otworów.Jeśli chodzi o kominek to narazie go poprostu nie będzie,a w przyszłości coś prostego,w innym stylu niż Ty preferujesz.Widzę że masz już wszystko przemyślane jeśli chodzi o wystrój,powiedz co planujesz na podłogówkę położyć? Mężu wymyślił, że ocieplenie na zewnątrz zrobi ze styropianu grafitowego frezowanego 15cm ...że niby lepszy. Zobaczymy a podbitkę też pewnie chcielibyśmy drewnianą ale jak znam życie to oszczędności będą na pierwszym miejscu i w końcu kupimy coś tańszego pewnie blacha... ale to narazie odległe realizacje. Z tym wystrojem wnętrz to wiesz jak jest...masz w głowie wygląd całego wnętrza ale jak przychodzi co do czego to jeszcze 15 razy się zmieni nasza koncepcja . Na podłogówkę kładziemy płytki rzecz jasna czyli w kuchni, meksykańska mozaika ... w wiatrołapie antyczny gres a w wucecie i łazience paryskie kafelki czyli multi kulti ... w kuchni jeszcze planujemy wyspę z cegły więc to nie koniec murarki w naszym domu ...czasami się zastanawiam na ile starczy nam "pary" i kasy na realizację naszych szalonych pomysłów Tylko na schody na poddasze nie mamy jakiegoś mocnego pomysłu. Coś nam chodzi po głowie ale ciągle są wątpliwości. Szukamy niskonakładowego wykonania ( drewno za dużo nas wyniesie) ... chyba, że płytki ale musiałaby to być jakaś ciekawa i oryginalna kompozycja...sie zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 31.08.2016 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 rury przyjechały...koparka wykopała rowy ...trzeba było zakasać rękawy i do roboty....piękna pogoda to i robota się paliła w rękach .... do czasu kiedy zaczęło padać ale zdążyliśmy zrobić podłoże z kamieni i piasku pod rurę drenażową, położyć rury w wykopach i zasypać. Reszta roboty zostaje na piątek albo sobotę ... http://images78.fotosik.pl/858/b279560dedce4dc7med.jpg ...narobiliśmy się jak dzikie osły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 31.08.2016 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 ... panowie uwinęli się z podłogówką ekspresowo bo też i jest jej niewiele ( kuchnia...wiatrołap...wucecik i łazienka) i "natenczas" dumnie wkroczył pan wylewkarz i dalej czynił swą powinność... w zasadzie już skończył dzisiaj ale fotka będzie dopiero w sobotę jak będzie można wejść do domu http://images75.fotosik.pl/856/7580f1edd33a0127med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 31.08.2016 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Ależ macie tempo! Trudno nadążyć. Będę podglądać te podłogi, bo mnie się też marzy meksykańska mozaika, ale w wiatrołapie. Mam nadzieję, że pokażesz jak już ją położysz. Tylko, że ja chętnie kupiłabym płytki przez internet, bo tak mi wygodniej, ale bez "pomacania' trochę się obawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 31.08.2016 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Brasica zależy, kto pierwszy ją położy teraz już nic nas nie goni...plany się zmieniły więc wykończeniówka będzie stopniowo i powoli...tym bardziej, że robimy ją sami. Tylko jeszcze kominek należy do ekipy a potem wkraczamy MY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 31.08.2016 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Brasica zależy, kto pierwszy ją położy teraz już nic nas nie goni...plany się zmieniły więc wykończeniówka będzie stopniowo i powoli... Eee, u mnie jeszcze nawet dachu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syja 02.09.2016 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Dzięki Ewa! do marca macie duzo czasu a jak będzie ogrzewanie to zima szybko minie na wykańczaniu!Fajnie! o podbitce z blachy nie słyszałam,w naszym rejonie chyba się nie stosuje,bo nie widziałam takiej ale cóż nie znam się na wszystkim!wiesz,tylko tej gliny nie zazdroszczę,ogród będzie wymagał wielu nakladów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 14.09.2016 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Dzięki Ewa! do marca macie duzo czasu a jak będzie ogrzewanie to zima szybko minie na wykańczaniu!Fajnie! o podbitce z blachy nie słyszałam,w naszym rejonie chyba się nie stosuje,bo nie widziałam takiej ale cóż nie znam się na wszystkim!wiesz,tylko tej gliny nie zazdroszczę,ogród będzie wymagał wielu nakladów Ogrzewania na zimę nie będzie bo wykonawca od rozbudowy nitki gazowej ma czas... nawet interwencja w gazowni nic nie dała... usłyszeliśmy, że oni też mają czas... w końcu dali w umowie taki termin, że człowiek (teoretycznie) może tego terminu nie doczekać . Kolejny absurd w tym kraju, w którym czekasz na prąd czy gaz jak na jakąś łaskę. Witajmy w XXI wieku.... Cóż...dopóki będzie ciepło to będziemy robić w domu co się da...potem zobaczymy...a malować ściany i podlłogi i tak będziemy robić dopiero na wiosnę... w tym roku chcemy tylko wykafelkować kotłownię. W tej chwili priorytetem jest zrobienie poddasza. Zadanie ambitne ale musimy podołać. Mąż sam sobie rzucił rękawicę Co do gliny to owszem...zakała naszego zakątka tam gdzie się dało to zasialiśmy trawę (nawet już trochę porosła) żeby pozbyć się w części księżycowego krajobrazu ... a ogród faktycznie będzie wymagał sporych nakładów dlatego też zostawiamy to już na sam koniec...pewnie zajmiemy się tym gdzieś za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 14.09.2016 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Trochę mnie tu nie było więc czas na nadrobienie zaległości...podłogówka zrobiona...potem przyszedł czas na wylewki...tynki i wylewki już ładnie podsuszone...sprzyja temu piękna pogoda w ostatnim czasie... http://images81.fotosik.pl/8/62a756b99c6b3f96med.jpg http://images83.fotosik.pl/8/3e64ff41fced7a5fmed.jpg W międzyczasie firma, w której zamawialiśmy drzwi wejściowe i bramę garażową, sprawiła nam niespodziankę i wykonała już montaż obu rzeczy przed oczekiwanym terminem . Drzwi z Wikęd (winchester) , brama garażowa z Krispola (sosna antyczna). Kolorystyka niewiele się różni ( może dwa tony) ale wzór jest naprawdę śliczny. Zresztą nie miałam wyboru...mąż jak ją zobaczył to powiedział: ta albo żadna ... znaczy się brama http://images81.fotosik.pl/8/224be31d2e65caf8med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 19.09.2016 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Hej, Ewo z Aromatycznego, co tam nowego u Ciebie przybyło? Bardzo ładne te drzwi i brama! Widzę, że wokół domu masz podobną glinę jak u mnie, będzie z nią trochę ciężko w czasie prac ogrodowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syja 19.09.2016 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Wylewki super wyszły i poddasze jakie czyste,przejrzyste,bardzo fajnie się prezentuje!Z tym gazem to współczuję,jest więcej chorych przepisów w naszym kraju i pewnych rzeczy nie przeskoczysz choćby nie wiem co.Nam maluczkim trzeba się tylko dostosować i czekać.A więc co budowa to problemy...Jeśli chodzi o glinę to trzeba ją rozlużnić piaskiem,obornikiem i przekompostowaną korą.Radziłabym już złożyć sobie na pryżmie na drugi rok będzie procentować pod rabatami.W tej chwili wzbogacam moje piaski w próchnicę i mam gównianą robotę z bydlecą kuupą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 19.09.2016 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Syja, u Ciebie w okolicy to jeszcze bydło jest to i kupę bydlęcą można dostać, ale są rejony, gdzie o taki rarytas bardzo trudno. U mnie we wsi (tam gdzie teraz mieszkam) nie ma już ani jednego konia, krowy, ani świni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 19.09.2016 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Wylewki super wyszły i poddasze jakie czyste,przejrzyste,bardzo fajnie się prezentuje!Z tym gazem to współczuję,jest więcej chorych przepisów w naszym kraju i pewnych rzeczy nie przeskoczysz choćby nie wiem co.Nam maluczkim trzeba się tylko dostosować i czekać.A więc co budowa to problemy...Jeśli chodzi o glinę to trzeba ją rozlużnić piaskiem,obornikiem i przekompostowaną korą.Radziłabym już złożyć sobie na pryżmie na drugi rok będzie procentować pod rabatami.W tej chwili wzbogacam moje piaski w próchnicę i mam gównianą robotę z bydlecą kuupą hahaha...ta czystość na poddaszu to już historia ... obecnie jesteśmy w zaawansowanej fazie ( już czwart dzień) czyszczenia dolnej części więźby ... kurz...pył ...siwy dym ... mamy już z górki ...najtrudniej będzie z belkami nad klatką schodową ale tu już mamy pomysła jak to zrobić ... męczymy się okrutnie ale jak pierdykniemy na to lakierobejcę to będzie pięknie to fotka z pierwszego dnia czyszczenia...zapał był wielki http://images82.fotosik.pl/19/33f9bfce8724830emed.jpg ...łapy bolały mnie potem jakbym wywrotkę gruzu przewaliła http://images82.fotosik.pl/19/37674fcfe42b513dmed.jpg ale efekt końcowy powinien powalić na kolana ... taki jest plan ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 19.09.2016 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Syja dzięki za dobrą radę w/s ziemi... zakodonotowałam Brasica no widzisz a u nas za miedzą pełna trzódka ....świnki...krówki...kuraki jak nieraz zaleci gnojówką to wiemy, że na wsi jesteśmy a od czasu do czasu szarak albo sarenka przeleci....bażant też się odezwie...jest nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syja 20.09.2016 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Ewo już sobie wyobrażam jakie cuda tam stworzysz na tym poddaszu z pięknie wyeksponowanymi belkami:rolleyes:Powoli i dacie radę.Efekt na pewno będzie WOW.Zyczę duzo sił i wytrwałości!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 24.09.2016 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2016 ufffff....skończyliśmy ... tak było przed.... http://images83.fotosik.pl/32/6198ae24227482cemed.jpg tak było w trakcie ... http://images81.fotosik.pl/32/07934339cfba9783med.jpg tak jest teraz ..... http://images82.fotosik.pl/32/27196bbdf987dd70med.jpg http://images81.fotosik.pl/32/cec442e35c5ef4e6med.jpg 9 dni ale warto było się pomęczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 25.09.2016 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Belki pięknościowe!!!A glinę i ja mam... tzn. tak w wiekszości mam głębiej, więc nie przeszkadza a nawet dobrze, bo zatrzyma wodę, ale przed domem panowie inteligentnie wyrzucili ją z wykopów i tak została, więc tam trochę chcemy wybrać przed nawiezieniem lepszej ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts