gaja2 22.04.2016 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Wesa, ja do antracytowego (a właściwie grafitowego, więc odrobinę jaśniejszy) dachu wybrałam kolor okien Montana, to jest taki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wesa 22.04.2016 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Wesa, ja do antracytowego (a właściwie grafitowego, więc odrobinę jaśniejszy) dachu wybrałam kolor okien Montana, to jest taki: [ATTACH=CONFIG]353715[/ATTACH] Ładny:yes: Też chyba na coś podobnego się zdecyduję, bo mocno ciemne i kurz to mi się nie podoba:no: Jeśli możesz przypomnij się na jakim jesteś etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 22.04.2016 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Dzięki. Będę próbowała. Jednego i drugiego. Jaki robicie kolor dachu i okien? My chcemy czarny dach i tu zaczyna się problem ze stolarką, bo antracytu nie chcemy /zbyt urzędowy/ a złoty dąb, który mieliśmy w poprzednim domu /ale do czerwonego dachu/ chyba nie bardzo się zgra się z tym dachem:no: Myślimy też o ciemnym orzechu, tylko znów czy nie za ciemny? Ot problemy:mad: Pozdrawiam Przeglądałam jeszcze raz komentarze pod projektem i widzę jakiś wpis z Żagania (fhmarek) z mailem . Rozumiem, że to jest Wasz wpis ? bo jak nie to jest mail kontaktowy. Odnośnie stolarki to zapewne będzie złoty dąb.Jedynie w łazience chcę okno białe od wewnątrz i dębowe od zewnątrz bo łazienka ma być retro w tonacji biało-czarnej i trochę by raziło dębowe okno. Okna mamy już wycenione w Drutexie i od nich będziemy kupowali. Drutexowe okna mamy już w całym dotychczasowym mieszkaniu - dobra cena i jakość. Dachówka to dużego pola manewru nie mamy bo plan zagospodarowania przewiduje brąz, czerwień, ceglany, brązowy i chyba zielony. Osobiście marzył mi się antracyt ale skoro go nie przewidują to nie będziemy ryzykować. Przede wszystkim ceną będziemy się kierować - jak najtańsza angobowana, coś w kolorze brązu-czerwieni-ceglanego. Bardzo lubię zielony ale dachu bym nie zdzierżyła w tym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wesa 22.04.2016 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Tak, fhmarek to my. Mogę się dowiedzieć ile okienka warte??? Co do zielonego dachu to jestem z Tobą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 22.04.2016 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Tak, fhmarek to my. Mogę się dowiedzieć ile okienka warte??? Co do zielonego dachu to jestem z Tobą! Wszystkie okna wg projektu + 4 okna dwu-skrzydłowe w ścianach szczytowych wycenili nam na 10k (z montażem). Myślę, że sensowna cena . Okna standardowe, 3 szybowe bez żadnych dodatkowych "bajerów", dociepleń itp. Podobają mi się szprosy i początkowo je chciałam chociażby w kuchni ale jak sobie pomyślałam o myciu tych okien to mi się raz dwa odwidziało . Z drugiej strony ja sama siebie nieraz zaskakuję i tak naprawdę nie wiem co jeszcze wymyslę. Mam dziesiątki pomysłów i wizji na wnętrza. Muszę to jeszcze zgrać z pomysłami męża. Na szczęście główny zarys wnętrz mamy zgodny. Zapewne będzie bitwa o detale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wesa 23.04.2016 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Wszystkie okna wg projektu + 4 okna dwu-skrzydłowe w ścianach szczytowych wycenili nam na 10k (z montażem). Myślę, że sensowna cena . Okna standardowe, 3 szybowe bez żadnych dodatkowych "bajerów", dociepleń itp. Podobają mi się szprosy i początkowo je chciałam chociażby w kuchni ale jak sobie pomyślałam o myciu tych okien to mi się raz dwa odwidziało . Z drugiej strony ja sama siebie nieraz zaskakuję i tak naprawdę nie wiem co jeszcze wymyslę. Mam dziesiątki pomysłów i wizji na wnętrza. Muszę to jeszcze zgrać z pomysłami męża. Na szczęście główny zarys wnętrz mamy zgodny. Zapewne będzie bitwa o detale Nie tak źle z tą ceną za okna, myślałam że będzie więcej, bo ciągle jeszcze pamiętam ile kosztowały do naszego poprzedniego domu, 20tys. z hakiem, no ale tam było ich więcej i miały szprosy. Co do szprosów to ci trochę namieszam w głowie, bo one są między szybami i w myciu nie przeszkadzają, szyba jest w całości, po obu stronach. W tym domu ze szprosów rezygnuje, po pierwsze ze względu na cenę po drugie to jest zwykły, prosty dom a nie dworek. Powiedz mi jeszcze, czy ta cena zawiera rolety zewnętrzne? One też "trochę" kosztują. Ja się śmieję, że ten dom to będzie próba dla naszego małżeństwa, jak nie weźmiemy rozwodu przy jego wykańczaniu, to już będziemy żyć długo i szczęśliwie:rolleyes: Chodzi o wykończenie... Poprzedni dom był klasyczny, dębowe parkiety, drewniane meble, ciepłe kolory, klasyczny kominek itp. Tu bardziej mi się marzy trochę nowoczesności, prosty granitowy kominek, z racji ogrzewania podłogowego naturalna rezygnacja z parkietów, oboje się na to zgadzamy, natomiast reszta ..... Meble kuchenne ze względu na cenę też nie drewniane, już dość wywaliliśmy na poprzednie, bo to miał być nasz ostatni dom i już na zawsze, a wyszło jak? Został sprzedany z meblami, za które praktycznie nikt mi nie zapłacił, bo dla rzeczoznawcy meble to meble. Chciałabym wiedzieć jak widzicie łazienkę? Zmieści się tam wszystko tak jak w projekcie jest pokazane? My już ją rysowaliśmy w różnych wersjach, i jakoś żadna do mnie nie przemawia. Najbardziej możliwe rozwiązanie to to z projektu, tylko jedna umywalka, no i chyba zamiana stron ubikacja i bidet a umywalka. Spiżarka też będzie skrócona o lodówkę, którą chcemy wstawić zaraz przy wejściu i dopiero za nią ścianka do spiżarki, tylko nie wiem czy nie będzie za daleko od płyty grzewczej, ale tak sobie umyśliłam. Napisz proszę gdzie lokujesz zlew, bo ja myślę, że w rogu a pod oknem będę miała duży blat roboczy. a może zgapię coś od innych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makufka 23.04.2016 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Witam serdecznie to miło, że coraz więcej osób przyznaje się do "aromka" z Lubuskiego jest Brasica i Makufka (która jakoś się nie odzywa ). A Makufka się nie odzywa bo intensywnie pracuje na budowie ;D U mnie rosną już ściany - ceramiczne (już na 4 warstwy), strop zostaje jak w projekcie - schody zmienię chyba - na drewniane. Myślę, że w tygodniu wrzucę zdjęcia Aromatycznego ze ścianami gotowymi. Pozdrawiam serdecznie. Nawet jak nie piszę - to od czasu do czasu zaglądam co u Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 23.04.2016 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 (edytowane) Jaki ten świat jest mały, ja właśnie wróciłam z Gorzowa, a mieszkam koło Żagania. Vesa , a ja nie rezygnuję z parkietów mimo ogrzewania podłogowego. Mój majster od parkietów doradził mi tylko klepki nie takie typowe 22, a cieńsze 16. Zresztą tu na forum muratora naczytałam się, że ogrzewanie podłogowe może być pod parkietem. Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez brasica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 23.04.2016 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Nie tak źle z tą ceną za okna, myślałam że będzie więcej, bo ciągle jeszcze pamiętam ile kosztowały do naszego poprzedniego domu, 20tys. z hakiem, no ale tam było ich więcej i miały szprosy. Co do szprosów to ci trochę namieszam w głowie, bo one są między szybami i w myciu nie przeszkadzają, szyba jest w całości, po obu stronach. W tym domu ze szprosów rezygnuje, po pierwsze ze względu na cenę po drugie to jest zwykły, prosty dom a nie dworek. Powiedz mi jeszcze, czy ta cena zawiera rolety zewnętrzne? One też "trochę" kosztują. Ja się śmieję, że ten dom to będzie próba dla naszego małżeństwa, jak nie weźmiemy rozwodu przy jego wykańczaniu, to już będziemy żyć długo i szczęśliwie:rolleyes: Chodzi o wykończenie... Poprzedni dom był klasyczny, dębowe parkiety, drewniane meble, ciepłe kolory, klasyczny kominek itp. Tu bardziej mi się marzy trochę nowoczesności, prosty granitowy kominek, z racji ogrzewania podłogowego naturalna rezygnacja z parkietów, oboje się na to zgadzamy, natomiast reszta ..... Meble kuchenne ze względu na cenę też nie drewniane, już dość wywaliliśmy na poprzednie, bo to miał być nasz ostatni dom i już na zawsze, a wyszło jak? Został sprzedany z meblami, za które praktycznie nikt mi nie zapłacił, bo dla rzeczoznawcy meble to meble. Chciałabym wiedzieć jak widzicie łazienkę? Zmieści się tam wszystko tak jak w projekcie jest pokazane? My już ją rysowaliśmy w różnych wersjach, i jakoś żadna do mnie nie przemawia. Najbardziej możliwe rozwiązanie to to z projektu, tylko jedna umywalka, no i chyba zamiana stron ubikacja i bidet a umywalka. Spiżarka też będzie skrócona o lodówkę, którą chcemy wstawić zaraz przy wejściu i dopiero za nią ścianka do spiżarki, tylko nie wiem czy nie będzie za daleko od płyty grzewczej, ale tak sobie umyśliłam. Napisz proszę gdzie lokujesz zlew, bo ja myślę, że w rogu a pod oknem będę miała duży blat roboczy. a może zgapię coś od innych? Cena okien nie zawiera rolet...to byłoby "ciut" za tanio nawet nie wiem ile kosztują takie rolety ale tak czy siak trzeba je zamontować. Co do szprosów to definitywnie ich nie zrobię bo co...tylko w kuchni ? a reszta ? będzie "łyso" wyglądało. Po drugie to cena. A my musimy ciąć koszty tam gdzie się da. No i zresztą to nie jest dworek, jak sama stwierdziłaś. Jaki rozwód ??? budujecie trzeci dom to tylko może wzmocnić wasze małżeństwo To my musimy uważać...żeby się nie pozabijać w najgorszym wypadku będzie foch Co do wnętrza to właśnie chcemy ciepły, klimatyczny wystrój z klasycznym kominkiem. Może trochę starego drewna, może cegły . Klimat retro, vintage, styl angielski, provansalski czyli takie wymieszanie stylów. Co nam z tego wyjdzie to zobaczymy...narazie sami nie wiemy Myślę, że będzie się tworzyć wystrój na bieżąco. Taki mały spontan Kuchnia pewnie będzie z Ikei (biała, kremowa, wanilia coś w tym stylu) no chyba, że znajdziemy coś innego . Drewniana jest dla nas za droga. Z tym zlewem to sama się zaczęłam zastanawiać nad narożnym , odkąd zobaczyłam ładny właśnie narożny granitowy zlew. Tylko nie wiem czy to będzie wygodne i praktyczne. Pamiętam jak czytałam gdzieś na blogu wypowiedź żeby nigdy nie robić narożnej płyty grzewczej bo to porażka. Wprawdzie my gadamy o zlewie ale może samo miejsce będzie kiepskie i kiedys będziemy to przeklinać ? w końcu to my baby w kuchni spędzamy najwięcej czasu Biję się z myślami ... Jeśli chodzi o łazienke to napewno tylko jedna umywalka , miska wc i wanna. Łazienka nie jest zbyt duża żeby w niej poszaleć więc zamiast kabiny prysznicowej robimy sam prysznic z odpływem liniowym w posadzce i zasłonka. Kiedy nie będzie używana to zasłonka będzie odsłonięta (przy ścianie) i wizualnie to miejsce będzie bez zbędnej zabudowy. Zasłonka będzie w stylu retro tak jak większość łazienki. Wanne też chcemy wolnostojącą. Co z tych planów wyjdzie to też nie wiemy bo mamy wiele wizji na ten temat Tak naprawdę, co i jak zrobimy będzie zależało od pieniędzy a tych nie będzie zbyt dużo ale czasem liczy się inwencja i za małe pieniądze też można stworzyć coś oryginalnego i miłego dla oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 23.04.2016 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 A Makufka się nie odzywa bo intensywnie pracuje na budowie ;D U mnie rosną już ściany - ceramiczne (już na 4 warstwy), strop zostaje jak w projekcie - schody zmienię chyba - na drewniane. Myślę, że w tygodniu wrzucę zdjęcia Aromatycznego ze ścianami gotowymi. Pozdrawiam serdecznie. Nawet jak nie piszę - to od czasu do czasu zaglądam co u Was A Ty to jak szpieg z krainy deszczowców... niby nie ma a wszystko widzi pozazdrościć tych ścian...nie wiem kiedy u nas zaczną się ściany. Dwie bardzo ważne dla nas sprawy muszą się "pozamykać" i wtedy "będziemy w domu" i gnamy dalej z budową. Oby.... Narazie jesteśmy w lekkim zawieszeniu. Temat schodów to też już z mężem przerabialiśmy na wszystkie strony. W końcu stanęło na lanych, niestety. Ale będzie taniej. Jak je wykończyć to potem coś wymyślimy. Tylko jeszcze się zastanawiamy nad jednym. W projekcie są schody zabiegowe ( chyba). A my chcieliśmy takie proste ze stopnicą. Żeby nie było w "kółko" chodzenie. Kurde, nawet nie wiem jak się je określa No i myślimy czy to miejsce na schody nie jest na nie za małe. Czy tylko pozostają nam schody zabiegowe musimy to skonsultować z wykonawcą. Skoro jesteś na etapie ścian to chętnie się potem dowiem ile poszło wam pustaków na ściany i ile wszystkiego na strop. Czytałam gdzieś, że strop jest dosyć drogi ( 30 kubików betonu i 3 tony stali) . Z jakiej ceramiki stawiacie ściany ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 23.04.2016 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 A tak wogóle to mam do Was wszystkich pytanie w sprawie ogrzewania podłogowego. Robicie je na całej powierzchni użytkowej ? bo my chyba tylko tam gdzie płytki czyli przedsionek, kuchnia, łazienka, wc. Reszta to grzejniki czyli generalnie ogrzewanie mieszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm niewielki m05b 23.04.2016 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 A tak wogóle to mam do Was wszystkich pytanie w sprawie ogrzewania podłogowego. Robicie je na całej powierzchni użytkowej ? bo my chyba tylko tam gdzie płytki czyli przedsionek, kuchnia, łazienka, wc. Reszta to grzejniki czyli generalnie ogrzewanie mieszane. Zdecydowanie na całej powierzchni ogrzewanie podłogowe. Ogrzewanie mieszane to nie pies ni wydra. Ekonomika użytkowania takiego rozwiązania mija się z logiką. Należy pod uwagę brać albo rozwiązanie "kaloryferowe" albo podłogowe z naciskiem na to drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makufka 24.04.2016 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Zastanawiam się wciąż nad ogrzewaniem - planowaliśmy podłogówkę w łazience, komunikacji i kuchni - tam gdzie kafle. Do nas będzie doprowadzony gaz - więc planujemy ogrzewanie gazowe. Waham się jeszcze czy do planowanego kominka nie podpiąc kanałów rozprowadzających grawitacyjnie ciepło do sypialni i łazienki - taka alternatywa na wczesnojesienne wieczory czy poranki - bo wiem, że łazienka będzie słabo dogrzana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 24.04.2016 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Zastanawiam się wciąż nad ogrzewaniem - planowaliśmy podłogówkę w łazience, komunikacji i kuchni - tam gdzie kafle. Do nas będzie doprowadzony gaz - więc planujemy ogrzewanie gazowe. Waham się jeszcze czy do planowanego kominka nie podpiąc kanałów rozprowadzających grawitacyjnie ciepło do sypialni i łazienki - taka alternatywa na wczesnojesienne wieczory czy poranki - bo wiem, że łazienka będzie słabo dogrzana. No cóż...dyskusje na temat wyższości podłogówki nad kaloryferami bądź systemem mieszanym to neverending story... tak naprawdę to każdy ma swoje indywidualne powody za i przeciw. Jeśli na przykład chcemy wykładzinę w pokojach a w salonie więcej mebli i dywan to już człowiek się zaczyna zastanawiać czy podłogówka ma sens. Dla mnie minusem podłogówki jest jej duża bezwładność. Trudno szybko zmienić temperaturę w domu a przy kaloryferach już to lepiej wygląda. Nie chcę już dywagować na ten temat bo każde rozwiązanie ma swoje "plusy dodatnie i ujemne" Każdy robi jak uważa za słuszne i na co go stać My też robimy kominek z DGP. A w łazience oprócz podłogówki chyba dorzucimy ręcznikowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 24.04.2016 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 : Każdy robi jak uważa za słuszne i na co go stać My też robimy kominek z DGP. A w łazience oprócz podłogówki chyba dorzucimy ręcznikowiec. Amen. Ja robię podłogówkę, bo całe życie jest mi zimno w nogi, a czy teraz będzie mi ciepło to nie wiem, ale postanowiłam, że zaryzykuję. W łazience też dorzucę ręcznikowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 24.04.2016 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Amen. Ja robię podłogówkę, bo całe życie jest mi zimno w nogi, a czy teraz będzie mi ciepło to nie wiem, ale postanowiłam, że zaryzykuję. W łazience też dorzucę ręcznikowiec. na zimne nóżki najlepsze skarpety z owczej wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 24.04.2016 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) na zimne nóżki najlepsze skarpety z owczej wełny Mam,mam. Mam jeszcze takie butki na prąd, jak długo przy komputerze siedzę. Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez brasica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 24.04.2016 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Mam,mam. Mam jeszcze takie butki na prąd, jak długo przy komputerze siedzę. rany julek...toż to można pokopanym zostać...nie daj losie na zawsze a zresztą to nie ekonomicznie jest tyle "prąda" to faktycznie najlepszym wyjściem podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wesa 25.04.2016 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 rany julek...toż to można pokopanym zostać...nie daj losie na zawsze a zresztą to nie ekonomicznie jest tyle "prąda" to faktycznie najlepszym wyjściem podłogówka O rany !! Nie było mnie tu dwa dni, a tu tyle nowości U nas będzie podłogówka w całym domu plus ręcznikowiec /jak go nazwaliście nie wiedziałam, że tak się nazywa ten wiszący z możliwością podłączenia do prądu/ w łazience. Tak mieliśmy w poprzednim domu i powiem Wam, że to super rozwiązanie na wczesną jesień i późną wiosnę, w salonie i sypialni ciepło od kominka a w łazience od ręcznikowca. Makufka słyszę, że jesteś z lubuskiego, mogę wiedzieć coś dokładniej, bo ja jestem z Żagania i chętnie skontaktowałabym się z kimś, kto jest w pobliżu i ma więcej zrobione. Wiesz już jaki strop? Będę wdzięczna za odpowiedź. Piszecie, że mieszane ogrzewanie mija się z ekonomią. My takie mieliśmy i koszty nas nie zżerały. Wszędzie tam, gdzie kafle, była podłogówka a tam gdzie parkiety tradycyjne. My ogrzewaliśmy gazem i powiem Wam, że przy powierzchni 250m2 miesięczny koszt ogrzewania /zimą/ był niższy od ceny 1 tony węgla a piec grzał też wodę. Naprawdę przy dzisiejszych ociepleniach budynku, dobrych oknach i kondensacyjnych piecach CO to już są przyzwoite ceny. Do nas chyba wreszcie pod koniec tygodnia przyjedzie beton na fundamenty :wiggle::wiggle: Nareszcie. Ewa zlew narożny od lat ma moja koleżanka, nie narzeka, wręcz przeciwnie twierdzi, że ten kąt zlewem jest lepiej zagospodarowany niż szafką. No i z tego co widzę to chyba niezły pomysł. Ja będę monotematyczna z tym stropem Jeśli ktoś z Was jest już za tym etapem proszę o sygnał. Pozdrawiam wszystkich Aromatycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 25.04.2016 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 O rany !! Nie było mnie tu dwa dni, a tu tyle nowości U nas będzie podłogówka w całym domu plus ręcznikowiec /jak go nazwaliście nie wiedziałam, że tak się nazywa ten wiszący z możliwością podłączenia do prądu/ w łazience. Tak mieliśmy w poprzednim domu i powiem Wam, że to super rozwiązanie na wczesną jesień i późną wiosnę, w salonie i sypialni ciepło od kominka a w łazience od ręcznikowca. Makufka słyszę, że jesteś z lubuskiego, mogę wiedzieć coś dokładniej, bo ja jestem z Żagania i chętnie skontaktowałabym się z kimś, kto jest w pobliżu i ma więcej zrobione. Wiesz już jaki strop? Będę wdzięczna za odpowiedź. Piszecie, że mieszane ogrzewanie mija się z ekonomią. My takie mieliśmy i koszty nas nie zżerały. Wszędzie tam, gdzie kafle, była podłogówka a tam gdzie parkiety tradycyjne. My ogrzewaliśmy gazem i powiem Wam, że przy powierzchni 250m2 miesięczny koszt ogrzewania /zimą/ był niższy od ceny 1 tony węgla a piec grzał też wodę. Naprawdę przy dzisiejszych ociepleniach budynku, dobrych oknach i kondensacyjnych piecach CO to już są przyzwoite ceny. Do nas chyba wreszcie pod koniec tygodnia przyjedzie beton na fundamenty :wiggle::wiggle: Nareszcie. Ewa zlew narożny od lat ma moja koleżanka, nie narzeka, wręcz przeciwnie twierdzi, że ten kąt zlewem jest lepiej zagospodarowany niż szafką. No i z tego co widzę to chyba niezły pomysł. Ja będę monotematyczna z tym stropem Jeśli ktoś z Was jest już za tym etapem proszę o sygnał. Pozdrawiam wszystkich Aromatycznych. Skoro w poprzednim domu mieliście ogrzewanie mieszane a teraz chcecie mieć całą podłogówkę to co było powodem zmiany ? My robimy mieszane (też gaz) bo większość posadzki to będą panele plus jakiś dywan w salonie . Jakoś grzejniki nam zbytnio nie przeszkadzają jako "mebel". Zresztą , co zrobimy to okaże się po rozmowie z instalatorem. Jak to mówią, tylko krowa zdania nie zmienia Z tym zlewem to może ja bym i zaryzykowała w rogu ale mój mąż bić się o zlew nie będę...muszę zostawić siły na ważniejsze starcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts