syja 29.05.2016 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Oto ON,przedstawiam Państwu AROMATYCZNY.Jest już nawet kawałek trawnika i pierwsze lawendy także AROMATYCZNE.Jak Wam się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wesa 29.05.2016 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Oto ON,przedstawiam Państwu AROMATYCZNY.Jest już nawet kawałek trawnika i pierwsze lawendy także AROMATYCZNE.Jak Wam się podoba? GRATULACJE:D Super, tyle mieć już za sobą tak bardzo bym chciała.... ale cóż Widzę, że zmieniliście okna w jadalni i jednej sypialni. My też planujemy zmiany ale inne. Za to na tzw. strychu też mamy mieć po dwa okna na szczytach. No to teraz czeka Was najprzyjemniejsza i ... najdroższa część .... wykończenie. Ale to fajna sprawa Tak sobie myślę, czy gdybyśmy dali radę w przyszłą niedzielę wybrać się na przejażdżkę w Wasze strony nie przeszkadzałoby Wam pokazać swoje włości? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syja 29.05.2016 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 (edytowane) Dziękuję.Tak masz rację teraz najdroższa część,szczególnie ogrzewanie.Tynki za 2-3tyg, a w między czasie położymy płytki w kotłownio-pralni i garażu,bo tam tynki zrobiliśmy sami.Okno w jadalni zmieniłam.bo chcę mieć przy kuchni mały słoneczny taras i wyjście do ogrodu.Może się też okazać że będziemy z niego więcej korzystać.bo przy kuchni będzie praktyczniej.Ale głównym powodem tej zmiany było doświetlenie salonu od strony południowej.Wszystko zależy jaki jest układ domu względem stron świata.Zapraszamy na nasze włości,będę tu zaglądać więc się konkretnie możemy umówić Edytowane 29 Maja 2016 przez syja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 30.05.2016 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 (edytowane) Syja super domek już się nie możemy doczekać z mężem takiego widoku na naszej działce nie widzę u Was okna wyłazowego. My chyba też nie będziemy tego robić. Mam pytanie co do ocieplenia garażu...które ściany ocieplaliście ? U nas strop mają jutro zalewać...ponoć jeszcze kierbud ma spojrzeć na całość zbrojenia...szczerze mówiąc to jakoś tego nie widzę, żeby jutro zdążyli z końcowymi pracami bo schody nieskończone, wentylacja dalej nie zrobiona, muszą uzupełnić parę stempli. Nie chcemy ich poganiać ale ostatnio robota im idzie wolno bo są tylko dwie osoby do roboty. A pogoda jak na zamówienie. Naprawdę mam mieszane uczucia co do jutrzejszego dnia. Beton zamówiony na godz 16 ...jakby co to majster zamawiał to on będzie odwoływał Żeby się nie stresować cały dzień to muszę się zająć dalszym pakowaniem naszego mieszkania bo jest co robić Edytowane 1 Czerwca 2016 przez ewamewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syja 31.05.2016 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Ewa niedługo nas dogonicie i będziecie się cieszyć AROMATYCZNYM.Lato minie nam na budowach,oby tylko zdążyć przed zimą.Dziś u nas burze i deszcz więc ciekawa jestem jaka pogoda na południu i czy udało się zalać strop.My od wczoraj szalujemy schody,a więc kolejność prac mamy trochę inną.Ocieplenie w garażu dotyczyło tylko podłogi,bo ściany zewnętrzne w póżniejszym terminie.Ocieplone zostało także całe poddasze-wełną mineralną.Okna na górze mamy w obu szczytach po 2 szt i w zupełności nam wystarcza.Mój mąż-budowlaniec jest przeciwnikiem okien połaciowych,twierdzi ze zawsze woda znajdzie sposób aby dostać się do środka,szkoda psuć jednorodności dachu,zaoszczędza się obróbki blacharskie i zwykle te okna latem są przesłonięte bo praży niesamowicie.Wszystko zalezy od podziału poddasza.My umieściliśmy kanalizację przy jednym z okien w szczycie aby w przyszłości mogła tam powstać łazienka,a przy schodach i kominie będzie garderoba i schowek,wiec tam okna nie potrzebujemy.Miłego pakowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 31.05.2016 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 No i Ewunia miała rację...strop nie został zalany bo majster stwierdził, że nie zdąży na czas. Tylko dlaczego ja to widziałam a on nie Ale żeby nie było, że tylko narzekam to kierbud stwierdził po dzisiejszej wizytacji, że chłopaki robią dobrą robotę i wszystko jest OK. Dobra...następny termin dla stropu to jutro w południe dzisiaj po południu szybka burza i deszcz. Mam nadzieję, że jutro też tak będzie, byle nie było lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 01.06.2016 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Strop zalany...zraszanie...podlewanie...pielęgnowanie...jak zwał tak zwał to zająć się nim trza było pogoda była dobra ale na opalanie...zjarało mnie dzisiaj na twarzy niczym po solarce wyglądam jak pocahontas poszło 38 kubików betonu na strop, słup, nadproża i schody... http://images77.fotosik.pl/645/ecc249f5dd53b537med.jpg http://images77.fotosik.pl/645/bd554c016ff2c19emed.jpg http://images77.fotosik.pl/645/b99cf1a94131db5cmed.jpg jutro powtórka z dzisiejszej rozrywki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 01.06.2016 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Syja jeszcze raz zapytam się Ciebie o okno wyłazowe ( do komina ) bo odpisałaś mi o oknach połaciowych. Nie robiliście wyłazu w dachu (tylko stopki) bo nie chcecie żadnego okna ? czy był jakiś inny powód ? my też się zastanawialiśmy czy nie zrezygnowć z wyłazu . Wprawdzie nasz architekt zaleca wyłaz argumentując to tym, że jak zrobimy same stopki dla kominiarza to kiedyś w tym miejscu mogą pękać dachówki albo coś tam innego się porobi. Szczerze mówiąc taki argument do mnie nie trafia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syja 03.06.2016 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 (edytowane) EWO gratuluję stropu,znów kolejny etap zakończony!!Trzeba dużo lać wody,bo upały zapowiadają.Wyłazu nie robiliśmy,bo nie braliśmy go pod uwagę.Przy kładzeniu dachu pracownicy chodzili po dachówkach /Creaton Titania/i nic się nie działo.Oczywiście to ceramika więc wszystko może się zdarzyć.Mamy mały zapas który pozostał na rezerwę,ale nie słyszałam aby od normalnego chodzenia po stopkach/a przecież od tego są/ pękały dachówki.Architekt chyba przesadza.Mąż się śmieje,że jedna stopka jest podcięta,aby kominiarz nie przychodził zbyt często.Drugi powód to nie trzeba kominiarza wpuszczać do domu a co się z tym wiąże nie nabrudzi no i nie trzeba być w danym momencie w domu:) Edytowane 3 Czerwca 2016 przez syja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 03.06.2016 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Na szczęście pogoda się opamiętała i wczoraj lało dosłownie cały dzień. Jak zaczęło padać od 11 to z malutkimi przerwami do nocy. Dzisiaj też zero słońca , pełne zachmurzenie, temp. 17-18st, troche pokropiło. Mimo to podlaliśmy naszego kwiatka. Strop ma sobie odpoczywać około 10 dni od wylania bo potem znowu ma się pojawić nasz dzielny Bob i ruszyć z dachem. Bynajmniej dachówkę już zamówiliśmy. Roben MonzaPlus kasztan + rynny Galeco. W końcu robimy ten wyłaz. Niech będzie. Jutro znowu podjedziemy na budowę...podlać kwiatka...może jakiś malutki grill ...a jak Syja znowu małe pytanko do Ciebie...jak rozwiązaliście kwestie wyjścia schodowego na poddaszu. Obudowaliście to KG ? czy zostawiliście po prostu przestrzeń (i jakieś barierki) ? no bo jak my nie przewidujemy zadnych pokoi na poddaszu i użytkować to będziemy narazie w formie strychu to ciepełko będzie spylać do góry. Jak to u was będzie wyglądało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syja 05.06.2016 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Klatka schodowa nie została w całości zamknięta,jest przemurowana na górze do pasa,to daje wrażenie otwartej przestrzeni i wpuszcza światło.Góra ma już ścianki w stanie surowym i narazie tak pozostanie.Będzie ogrzewana dwoma długimi grzejnikami pod oknami w szczycie,aby różnica w temp. nie była zbyt duża.Poddasze oddzielimy drzwiami w systemie przesuwanym,prawdopodobnie razem z małym pomieszczeniem,które wyjdzie pod schodami.Dzisiaj była u nas WESA.Miło było i fajnie móc pewne rzeczy namacalnie skonfrontować.Mam nadzieję,że ta wizyta była dla niej pomocna.Ewo podlewaj "kwiatka", ja już swoje dziś podlałam tzn.schody na poddasze i wylany taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wesa 06.06.2016 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Klatka schodowa nie została w całości zamknięta,jest przemurowana na górze do pasa,to daje wrażenie otwartej przestrzeni i wpuszcza światło.Góra ma już ścianki w stanie surowym i narazie tak pozostanie.Będzie ogrzewana dwoma długimi grzejnikami pod oknami w szczycie,aby różnica w temp. nie była zbyt duża.Poddasze oddzielimy drzwiami w systemie przesuwanym,prawdopodobnie razem z małym pomieszczeniem,które wyjdzie pod schodami.Dzisiaj była u nas WESA.Miło było i fajnie móc pewne rzeczy namacalnie skonfrontować.Mam nadzieję,że ta wizyta była dla niej pomocna.Ewo podlewaj "kwiatka", ja już swoje dziś podlałam tzn.schody na poddasze i wylany taras Witam wszystkich. Ale fajnie widzieć "swój" domek na żywo Tak dla ścisłości to dom Sylwii, ale ja kiedyś będę miała taki sam!!!! Dziękujemy Wam Sylwia bardzo serdecznie za możliwość obejrzenia i skonfrontowania naszych wyobrażeń z rzeczywistością Naprawdę było nam to potrzebne. A wszystkim innym mówię - to jest super domek Mogę tylko tęsknie spoglądać na inne, które już są na dalszym etapie budowy, ale nasz też kiedyś będzie. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syja 08.06.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Zgłosił się kolejny chętny do odwiedzenia Aromatycznego.Wesa cieszę,że mogliśmy się spotkać.Zobaczysz jak szybko będziesz i Ty cieszyć się swoim domkiem.Latem wszystko nabiera tempa.A wszystkim budującym życzę nie zapominajcie o odpoczynku,pewne rzeczy muszą TRWAĆ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 13.06.2016 23:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 (edytowane) Trochę mnie tu nie było ale mam sporo innej roboty więc zakręcona jestem okrutnie zresztą na budowie nadal przerwa...wykonawca ma wrócić w środę...taką mam nadzieję...inaczej zostanie doprowadzony siłą z nowości to mamy już zainstalowany licznik prądowy na działce..... http://images78.fotosik.pl/677/42a5d95ec0e7e2a3med.jpg ...oraz doprowadzoną wodę do budynku... http://images78.fotosik.pl/677/a496cdd5b568a666med.jpg wprawdzie nie obyło się bez wykopania "małej dziurki" w fundamencie ale wiedzieliśmy o tym wcześniej , że trzeba skorygować głębokość wyjścia rury. Ja nie ogarniam tej kuwety ale ponoć jest to standardowa korekta w takim przypadku...najważniejsze, że guru od wody w gminie odebrał przyłącze ...na gaz musimy jeszcze cierpliwie poczekać...ostatnio podziałaliśmy z mężem i pozbieraliśmy zgody, na rozbudowę nitki gazowej w drodze, od współwłaścicieli drogi ... no i trzeba dalej popychać wykonawcę bo zakręcony jest jak słoik ogórków..niby mówi, że gaz będzie kopać sierpień-wrzesień ale kto go tam wie. Czujnym trzeba być Edytowane 13 Czerwca 2016 przez ewamewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 14.06.2016 00:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Syja też dobry pomysł z tymi schodami i górą...my na razie ciężko myślimy jak zrobią górę to wtedy wyobrażnia może zadziała i coś wpadnie do głowy Tak z innej beczki to muszę się pochwalić, że ostatnio były w OBI całkiem fajne rabaciki (20%) więc poczyniliśmy małe zakupki w postaci paneli na poddasze, drzwi garaż/kotłownia , płytki podłogowe do wiatrołapu i trochę sprzętu. Naprawdę się opłaciło a podłoga to wręcz tania jak barszcz więc grzechem byłoby nie kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 14.06.2016 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 No mimo że macie przestój, to coś jednak się dzieje - myslę o doprowadzeniu wody i elektryczności. U nas woda jest na działce, ale jeszcze nie w budynku - podobno mają doprowadzić wtedy, kiedy będzie już instalacja - i na skrzynkę od prądu też jeszcze czekamy...U nas też przestój, mam nadzieję, że krótki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syja 14.06.2016 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Potwierdzam,że w Obi można fajne materialy tanio kupić.Też ostatnio kupiliśmy duże płytki do garażu i kotłowni oraz ścienne do pralni taniej niż w innych marketach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 18.06.2016 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 W wolnej chwili od pakowania wrzucam fotki z budowy ... panowie powrócili i zaczynają się powoli urządzać na stropie... URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/84bc1bedcabfb4db]http://images77.fotosik.pl/688/84bc1bedcabfb4dbmed.jpg[/url] http://images75.fotosik.pl/687/7e9fc1aba852a8b5med.jpg coś się znowu zaczyna dziać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 19.06.2016 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Komin ma twarzową czapeczkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.06.2016 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Komin ma twarzową czapeczkę... A para Inwestorów jak się pięknie prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts