dorianp 19.03.2016 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Jakie profile zastosować do postawienia ścianki działowej - aluminiowe czy stalowe? Ścianka obudowana zostanie płytami kartonowo-gipsowymi. Zalezy mi przede wszystkim na wytrzymałości konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 19.03.2016 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Stalowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filip75 01.04.2016 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Profile stalowe wydają mi się mocniejsze.Ekipa budowlana remontująca dom sąsiada właśnie takich użyła przy adaptacji strychu na mieszkalny.Na ścianach można wtedy bezpiecznie zamocować półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viztor 05.04.2016 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) Stalowe stosuje się przede wszystkim dlatego, że są tańsze od aluminiowych, przy zachowaniu porównywalnych właściwości wytrzymałościowych. Dobór profili powinien być uzależniony od wielkości ściany. Ale najlepiej temat jest omówić z wykonawcą remontu. Specyfikację poszczególnych elementów znajdziesz tutaj: [moderowanol] Edytowane 4 Stycznia 2017 przez finlandia link reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filip75 07.04.2016 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Oczywiście,że należy kierować się TAKŻE ceny przy wyborze profili stalowych czy drewnianych ewentualnie aluminiowych,ale myślę,że najważniejsza jest jednak ich trwałość i wytrzymałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts