mayek 19.03.2016 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Witam wszystkich, w projekcie domu który posiadam przewidzianych jest bardzo dużo żelbetowych wzmocnień (rdzeni).Dom jest piętrowy (pełne piętro) z wiązarowym dachem a w konstrukcji ściany piętra jest 13 rdzeni!Czy to nie przesada? Nigdy się z czymś takim nie spotkałem.Oczywiście oprócz tych wzmocnień przewidziane są wieńce, zarówno dolny jak i górny.Dom murowany z silikatów 24cm. Wiem że bez projektu może być ciężko ocenić, lecz w tym momencie nie mam do niego dostępu a opinię potrzebuję w miarę szybko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.03.2016 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Witam wszystkich, w projekcie domu który posiadam przewidzianych jest bardzo dużo żelbetowych wzmocnień (rdzeni). Dom jest piętrowy (pełne piętro) z wiązarowym dachem a w konstrukcji ściany piętra jest 13 rdzeni! Czy to nie przesada? Nigdy się z czymś takim nie spotkałem. A ile domów wybudowałeś? Drugie pytanie ile wg Ciebie rdzeni powinno być w tym projekcie? Pokaż projekt bez niego nie ma co komentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 20.03.2016 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Kilka tygodni temu miałem taki dom. Na dole zrobiłem wszystkie. Na piętrze jest tylko 3.Teoretycznie na dole zamiast 13 wysrarczyłoby 6...ale jest to "ale"...to konstruktor za to odpowiada i za wiele nie naskaczesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JedrulaLSW 20.03.2016 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 W naszym domu jest 36 rdzeni a w garażu nawet wieniec w połowie ściany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts