rustin 19.03.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Mam wysoki poziom wód gruntowych. Chudy beton przy takich ulewach jak teraz podciąga wilgoć. Woda jest na ok 30cm poniżej gruntu , więc zapewne też jest pomiędzy fundamentami wewnątrz , w końcu to woda gruntowa. Czy smarować czymś chudziaka ? np krystalizatorem izohan k6 ( koszt ok 2tyś zł ) , dysperbitem czy niczym nie ma potrzeby ?Chciałem dać folię 2x 0,5mm ale chyba lepszym rozwiązaniem będzie papa. Jaką możecie polecić papę której cena nie zabija ? ps. szukam tematu Janzara na forum ale nie mogę nigdzie znaleźć. Jakby ktoś miał linka to poproszę''przenikanie kapilarne wilgoci posadzka na gruncie jastrych '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Wawa 20.03.2016 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Ja wg badania gruntu mam wodę wodę około 2m poniżej chudziaka także inaczej to u mnie wyglądało ale mimo wszystko bałem się i chciałem dać papę. Namówił mnie jednak znajomy budowlaniec na folię 0,5 atest i na wierzch profilaktycznie dałem jeszcze 0.3 atest (to juz moja inicjatywa). W internecie sie wiele naczytałem jaka to folia jest zła jaka to będzie porwana, dziurawa itp. Po odkurzeniu chudziaka przed rozłożeniem folii i rozłożeniu folii nie zauważałem żadnych porwać czy mikro dziur w folii, ta folia jest na prawdę bardzo gruba i twarda. Mi ta retoryka w internecie o tym, że dawać folię to lepiej nic nie dawać i lepiej pójść w intencji niepodciągania wody do Częstochowy na modły wygląda na jakiś spisek producentów papy w internecie lub jakiegoś rozgoryczenia pseudo znawców których tu nie brakuje, że niepotrzebnie wydali kupę kasy i się narobili przy papie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts