d1gital 13.04.2017 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Jets projekt, jest złożony wniosek o PnB i szukam wykonawców! ) Zaczynają się emocje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d1gital 25.04.2017 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Dzisiaj projektantka miała zadzwonić do urzędu, aby się dowiedzieć, czy jest PnB... dowiem się pewnie wieczorem Nieprzyjemna niespodzianka jeśli chodzi o stolarkę okienną. Nie wbiliśmy nawet łopaty, a okazało się, że stolarka zaprojektowana jako PCV jest praktycznie nie do wykonania ze względu na wysokość okien - najwyższe ma 270 cm. Dobrze, że wyszło to teraz, bo potem byłyby problemy i koszty, a w tej chwili możemy coś naprawić. Wykonawca płyty fundamentowej prawie wybrany, trwają ostatnie rozmowy i zaczynam szukać murarzy... Wygląda, że cena płyty będzie porównywalna do fundamentów tradycyjnych, ale to wyjdzie w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d1gital 27.04.2017 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Jest pozwolenie! Dziś dzwoniłem do kierownika budowy, czy jeszcze mnie pamięta, ale pamiętał. Plan na następne dwa tygodnie: dopiąć resztę formalności: dziennik budowy i zgłoszenie rozpoczęcia prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d1gital 26.06.2017 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Trochę czasu minęło, ale zrobiliśmy kosztorys i uprawomocniło się też pozwolenie na budowę. Decyzja jest taka, że zaczynamy 2 października. Umowa na płytę fundamentową podpisana. Wyszło przystępnie, trochę taniej niż w kosztorysie. Przed rozpoczęciem karczowanie i sprzątanie działki. Potrzebujemy też zamówić podsypkę i koparkę, a także formalnie zatrudnić kierownika budowy i kupić tablicę informacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d1gital 22.09.2017 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2017 (edytowane) Zeszły tydzień to skoszenie działki i wybranie mułu z oczka wodnego... teraz wygląda to tak: Po nieporozumieniu z wykonawcą płyty (jeden z pracowników był zdziwiony, że mają zacząć w ustalonym w umowie terminie) wyszło na moje. Specjalnie załatwiałem urlop, inne ekipy, a nawet toaletę, a wczoraj mi powiedzieli, że "panie, jaki 2 października!". Wkurzające! Edytowane 22 Września 2017 przez d1gital Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d1gital 29.09.2017 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2017 Powiesiłem dziś tablicę!!!! Dwa dni po rozpoczęciu budowy co prawda, ale to chyba nie jest najgorszy wynik na forum. Chyba cofam moje wątpliwości co do wykonawcy płyty. Spisują się na razie znakomicie. Sami zaczęli pracę i wiedzą co robić oraz nie męczą mnie telefonami (chyba bardziej ja ich męczę), więc wszystko jest w porządku! Wyszły pierwsze problemy... z mapą PZT. Projektowany poziom posadzki został zapisany na półtora metra ponad poziomem gruntu. Podobnież pomyłka pisarka, ale zmiana tego może wymagać projektu zamiennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkmp 01.10.2017 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2017 Widzę że ekipa ta sama która robiła płytę u mnie. Jak jeszcze nie skończyli to pozdrów ich od inwestora spod Lublina i zapytaj czy towar od koparkowego był dobry Gratuluję rozpoczęcia, u mnie już dawno płyta skończona a tablicy dalej brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d1gital 01.10.2017 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2017 Opaska cała gotowa i robi wrażenie wielkość. Nie spodziewałem się, że to będzie takie duże, ale może to kwestia tego, że całe życie mieszkałem w bloku i po prostu robi na mnie wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d1gital 09.10.2017 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Stan zero osiągnięty!!! Było trochę problemów, ale pompa do betonu była na szczęście wystarczająco długa i gruszki nie musiały wjeżdżać na działkę, a pompa się jakoś z działki wydostała. Hurra! Teraz czas na ściany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czopeks 20.12.2017 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Witam, gratuluję stanu 0. Czy odkryjesz rąbka tajemnicy i opiszesz trochę swoją płytę, tzn. Jak gruba, jaka powierzchnia, czy pod garażem też płyta. Jak długo trwało budowanie tej płyty itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts