Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szukam: speca od Buderusa i fachowca do wykonania tarasu (małopolska)

Recommended Posts

Witajcie forumowicze,

Męczę się już z moim Buderusem Logomax plus GB 162 drugi rok. Miałem już 3 specy, jeden niby coś robił ale okazało się że jednak nie wie co robi, drugi gość sam właściciel sklepu z tymże piecem znawca wszystkiego też sobie nie poradził mimo że jednak coś poprawił. Trzeci zrobił najmniej a piec działa najlepiej w swojej niedoskonałości.

Do rzeczy:

Piec ma oczywiście podłączony RC35 i jakiś moduł do sterowania podłogówką. Sprawa jest jednak taka, że piec grzeje jak sam chce. Na nic sterowanie poprzez RC35 bo i tak grzeje ponad to co tam się ustawi... Aby go przykrócić latam i na piecu zmieniam temperaturę, dzięki czemu ratuję też rachunki. Sprawa wygląda tak, że bywa tak że na polu było -17 tej zimy a piec grzał sobie albo delikatnie albo wcale a przy +10 potrafią być gorące że dotknąć się nie da. Prawdopodobnie piec jest ustawiony po temperaturze zewnętrznej lub zewnętrznej + wewnętrzna ale to za nic nie spełnia tego czego oczekujemy po ustawieniu temperatury w domu. Tak jak mówię - jest zimno a my nie możemy się doprosić aby grzał...

Znacie może kogoś godnego polecenia, co przyjedzie i zrobi to co należy? Małopolska okolice Miechowa? Dalej też może być tylko żeby nie jeździł panamerą i zażyczy sobie zwrot kosztów dojazdu :D

Szukam też kogoś kto wykona taras zewnętrzny do projektu domu Jesion tu taj rzut - http://www.mgprojekt.com.pl/upload/galleries/products/jesion_images_rd1.jpg też mam doświadczenie że jestem spławiany jakimś głupi tekstem zamiast powiedzieć nie albo ktoś przyjeżdża do mnie dwa razy jednego dnia i nie dojeżdża dlatego szukam kogoś konkretnego nawet nie na już ale powiedziałby będę za miesiąc góra za 1,5 miesiąca.