Anula73 22.07.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Witam, Mam slupy z sosny z zastrzalami w pomieszczeniu na poddaszu i nie jestem zdecydowana na kolor. Wszyscy sugeruja mi zebym zostawila je w naturalnym kolorze, bede miec podloge debowa, raczej nieciemny dab, drzwi jasny dab. Podobaja mi sie na zdjeciach tikowe albo takie raczej ciemne cieple brazy ale boje zaryzykowac. Czym powinnam pomalowac aby bylo to jasne (moze byc bez nadania koloru) i mozna bylo to potem pomalowac powtornie np. na ciemno bez zeszlifowania ? Chodzi mi o rodzaj substancji. Jak pomaluje lakierem to juz chyba drewno niczego innego nie przyjmie. Bejcy na pewno, ale moze lakierobejce albo lazure ? Przeciez to jest pewien rodzaj lakieru. A moze lakier wodny ? Czym on sie rozni w pozniejszym wlasciwosciach drewna od poliuretanowego ? Bardzo prosze o porady,Pozdrawiam, Anula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 23.07.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Anula - obawiam się, że to chyba nie jest możliwe.. To znaczy jeśli jakoś wykończysz to drewno (choćby bezbarwnym lakierem wodnym) to już potem nie przyjmie farby. Lakierobejce na pewno nie wnikają tak głęboko w drewno jak bejce ale musiałabym szlifować nałożoną wcześniej warstwę, żeby zrobić potem z tym coś innego. Takie są moje doświadczenia z drewnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts