MMark. 20.03.2016 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Witam.Mam pytanie do Was. Chciałbym postawić garaż do 35m2 na zgłoszenie, wg. nowego prawa budowlanego mogę to zrobić. Ale czy mogę postawić garaż na działce bez budynku mieszkalnego - pustej??. Nie doczytałem nigdzie że działka musi być zabudowana... WZ już mam, uwzględniony jest tam dom jednorodzinny. Działka o pow. 1500m2. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam_1980 22.03.2017 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Mam takie pytanie, czy odległość wymagana pomiędzy budynkiem a granicą działki za którą jest chodnik a nie inna działka także wynosi 3 i 4 metry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 23.03.2017 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Chodnik jest elementem składowym drogi więc niestety ale moim zdaniem większe odległości takie jak od drogi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 24.03.2017 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Mam takie pytanie, czy odległość wymagana pomiędzy budynkiem a granicą działki za którą jest chodnik a nie inna działka także wynosi 3 i 4 metry? te odległości pożarowe są od granicy działki, natomiast mogą być również inne, określone w Warunkach Zabudowy ( np. od drogi, ulicy, ... ) lub wynikające z zabudowy działki sąsiedniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 24.03.2017 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Witam. Mam pytanie do Was. Chciałbym postawić garaż do 35m2 na zgłoszenie, wg. nowego prawa budowlanego mogę to zrobić. Ale czy mogę postawić garaż na działce bez budynku mieszkalnego - pustej??. Nie doczytałem nigdzie że działka musi być zabudowana... WZ już mam, uwzględniony jest tam dom jednorodzinny. Działka o pow. 1500m2. Pozdrawiam. dom to nie garaż, a garaż to nie dom. Musisz mieć WZ dla garażu wolno stojącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam_1980 08.04.2017 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Otrzymałem pozwolenie, znaczy urząd nie wniósł sprzeciwu na budowę planowanego garażu z wymiarami 3m od ogrodzenia ( 4 od chodnika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 08.04.2017 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 A jeśli w WZ jest tylko wpisane do 40m2 i kąt dachu. Jakie są odlgłości jesli garaz nie będzie miał scian od strony sąsiadów i bedzie w tyle działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts