inka_ 20.03.2016 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Hej, pisze zalamana pierwszymi dwoma podejsciami, wymalowalam kawalek scian probka tikjurili wg wzornika ncs i kolor okazal sie kompletna klapa. wzielam tez z beckersa gotowa silver pearl - rowniez klapa. szukam bialej farby leciutenko zlamanej blekitem/niebieskim. biel, ktora jedynie dawalaby refleksy niebieskie, ale tylko wpadajaca w niebieski, nie niebieska. szara okazala sie dla mnie za smutna, a wybrana ze wzornika miala za duzo fioletowej komponenty i wyszla siwa. czy moglby ktos doradzic? jestem podlamana, niedlugo nie starczy mi scian, a wydawaloby sie, ze wzornik ncs ma mnostwo kolorow, ale wyszlo jak wyszlo. teraz wiem, ze nie chce by sciana wpadala w szary, a byla biala z doslownie odrobina niebieskiego, dla niektorych niech to nawet bedzie i zwykly bialy. nie moze byc jednak zbyt smetny bialy. z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kownacki 20.03.2016 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Z tego co pamiętam, to w DDuluxie jest taki ładny kolor kry lodu i chyba by Ci odpowiadał, jednak nizezywalnosć Duluxa to dość wyimaginowana sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka_ 20.03.2016 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 A teraz zmienilam zdanie i jesli nie znajde odcienia niebieskiego to wezme bazowy bialy - wg wzornika ral 9016 czyli klasyczna biel, niezlamana niczym, ani bielsza niz biel, po prostu biel. Mam nadzieje, ze biel bazowa we wszystkich firmach jest taka sama? Czy majac to na uwadze moglby ktos polecic firme i doradzil gdzie mat/polmat/satyna do scian w sypialni, salonu, przedpokoju a takze sufitu w tych pokojach i lazience? para, ralston, flugger, tikkurila wchodzi w gre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 20.03.2016 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Benjamin Moore Wedding Veil, 2125-70 i sąsiedniehttp://www.benjaminmoore.com/en-us/paint-color/icemist Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka_ 20.03.2016 23:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 dziekuje, jest tyle odcieni, ze praktycznie zdecydowalam sie na biel nieprzelamana, a tutaj jednak benjamin ma tyle ladnych odcieni. chociaz jak rozswietlic mieszkanie, by nie wypadlo zbyt ciemne i smutne, za duzo tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 21.03.2016 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Możesz jeszcze zerknąć na paletę Magnata, mają bardzo duży wybór kolorów i są one po prostu ładne i ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.03.2016 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Przy tak jasnych odcieniach bardzo dużo zależy od światła. Ten sam kolor może zupełnie inaczej wyglądać w świetle dziennym, inaczej na wzorniku a jeszcze inaczej na próbniku w sklepie. W pomieszczeniu w trakcie malowania będzie wyglądał inaczej niż wtedy gdy zamontujemy lampy i powiesimy w oknach firany… Może szukając właściwego koloru lepiej jest kupić farbę białą i pigment (Colorex) i samemu kropelka po kropelce stworzyć wymarzony, niepowtarzalny, wyjątkowy odcień? Pozdrawiam serdecznie, E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts