cavasss 20.03.2016 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Witam Forumowiczów, Mam jedno pytanie jeżeli gdzieś się przetoczyło to przepraszam ale nie wyłapałem odp. na moje pytanie. Chodzi o szczelinę wentylacyjną dachu, a dokładnie miejsce pod dachem gdzie ocieplenie fasady dochodzi do dachu i zostawiamy szczelinę około 3 cm jak tą szczelinę zabezpieczyć przed osami i innymi tego typu owadami?? poniżej rysunek pokazujący miejsce o które mi chodzi miejsce oznaczone ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 20.03.2016 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 w pionie to jakąś sztywną siatkę np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 21.03.2016 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Kup moskitierę na metry i tam ją umieść, może być wsunięta w formie zrolowanego wałka lub wklejona przed tynkowaniem. Ja wsunąłem zwinięty wałeczek z moskitiery. Chodziło o to, żeby się rozprężyła i szczelnie wypełniła przestrzeń. W praktyce widziałem owady wchodzące pod dachówki, a w szczelinę wentylacyjną jeszcze nie znalazły dojścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 21.03.2016 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Jeżeli obawiasz się większych niechcianych gości niż osy to zastosuj listwę aluminiową. Przykład montażu takiej listwy można zobaczyć na rysunku. A zainteresowanych odsyłam na stronę producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cavasss 27.03.2016 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Jeszcze jedno pytanie w tej kwestii szczeliny wentylacyjne robimy tylko prostopadle do krokwi?? Na ścianach równoległych ocieplenie pod sam dach montujemy bez szczelin ??? Mam racje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 28.03.2016 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Tak.Ten temat często wraca na forum np.: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?243328-Ociepenie-fasady-we%C5%82n%C4%85&p=6994242#post6994242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts