Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pieczonki i grill na Kr?pie

Recommended Posts

Wiele osób pytało mnie co zabrać z sobą do papusiania, więc pomyślałem sobie, że na wspólny grill i pieczonki na Krępie niech każdy coś zaproponuje i zrobimy z tego ,,Wspólny stół" (zupełnie inaczej się na to mówiło w Chatkach studenckich... :lol: :lol: :lol: )

Oczywiście, nikt nikomu nic nie marzuca,

więc oczekuję waszych propozycji... :p

Z postów w temacie głównym i info na priva wywnioskowałem, że zainteresowaniem będą się cieszyć:

- pieczonki,

- grill,

- ognisko,

- sałatki,

- napoje,

- różności... 8)

Na dzień dzisiejszy trzeba liczyć ok.60 uczestników ( Forumowiczów z rodzinami) plus , mam nadzieję, Redakcja która tym razem byłaby naszym gościem... :p

Deklarujcie swój wkład do ,,Wspólnego stołu" ... a ja tu będę prowadził statystykę... :lol: :lol: :lol:

Zacznę od siebie i będę dodawał Wasze propozycje...

PIECZONKI - 4garnki (2+1 od Majki+1 od Ilony75),

GRILL - 3kg karkóweczki,

OGNISKO - 6kg śląskiej,

SAŁATKI - sałatki od gagi2 :p , a ja pogadam z żoną... 8)

NAPOJE - bez krzinki dębowego i Kelta nie da rady... :wink:

RÓŻNOŚCI - pieczywo :p 4 świeżutkie bochenki chlebka, zadeklarowane ciasta i kołocze...:)

Nawiasem powiem, że do różności można np proponować własne (mamy,teściowej) wypieki...mniam :oops: .

• 2 weeks później...

Jak juz wczesniej sie deklarowałam mogę przygotować kociołek .

Tylko o ile się orientuję kociołki są różnego typu jedne na nóżkach a inne wiszące ja mam właśnie ten wiszący i zastanawiam się czy technicznie damy radę go do tam upiec. Bo jeżeli nie to przygotuje coś innego?

Krystian decyzja nalezy do Ciebie???

• 2 weeks później...