romcost 21.03.2016 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Witam serdecznie,Otrzymałem w spadku dom z lat ok. 76 roku, tzw kostka z stropodachem. Niestety, budynek w latach ubiegłych miał prawdopodobnie nieszczelny dach, co spowodowało zawilgocenie żużla (??) a w efekcie pęknięcia na dużej części obwodu budynku ścian pod ogniomurem. Dach o wymiarach 10*9m został kilka lat temu uszczelniony styropapą + nowa papa i został wykonany jeden kominek wentylacyjny dachu. Martwią mnie jednak pęknięcia na ścianach. gdyż mam wrażenie, że postępują. Czy takie pęknięcia są niebezpieczne dla konstrukcji budynku i ewentualnie jak zabezpieczyć się przed dalszym pękaniem. Niestety, kapitalny remont dachu w chwili obecnej nie wchodzi w rachubę.Proszę o poradę, jakieś sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romcost 05.04.2016 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Witam serdecznie, Otrzymałem w spadku dom z lat ok. 76 roku, tzw kostka z stropodachem. Niestety, budynek w latach ubiegłych miał prawdopodobnie nieszczelny dach, co spowodowało zawilgocenie żużla (??) a w efekcie pęknięcia na dużej części obwodu budynku ścian pod ogniomurem. Dach o wymiarach 10*9m został kilka lat temu uszczelniony styropapą + nowa papa i został wykonany jeden kominek wentylacyjny dachu. Martwią mnie jednak pęknięcia na ścianach. gdyż mam wrażenie, że postępują. Czy takie pęknięcia są niebezpieczne dla konstrukcji budynku i ewentualnie jak zabezpieczyć się przed dalszym pękaniem. Niestety, kapitalny remont dachu w chwili obecnej nie wchodzi w rachubę. Proszę o poradę, jakieś sugestie. Ponownie pytam j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts