cassie 21.03.2016 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Mój kocur nie chce pić wody. Taka sytuacje nie trwała od zawsze. Wcześniej pił mało, ale chociaż coś. Jak mogę mu pomóc? Nakłonić do picia wody, mieliście podobne sytuacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagłoba 22.03.2016 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 kociaki sa czystymi zwierzakami, więc może to kwestia zmiany miseczki. Spróbuj myc ja codziennie, osusz i wlewaj wodę. Jeśli nie poskutkuje kup nową ceramiczną. Dodawaj łyżeczkę wody do porcji w saszetkach, ja tak robiłam Mieszałam Prevital sucha karmę z mokra i dodawałam niecałą łyżeczkę wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arztin 22.03.2016 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 daj mu mleka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 22.03.2016 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 daj mu mleka... A miałeś szansę się nie odzywać. Szkoda że nie skorzystaleś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal-doberman 24.03.2016 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 to może być objaw chorobowy więc badanie krwi można zrobić.poza tym dużo kotów lubi pić wodę bierzącą taką co leci prosto z kranu a jak długo stoi w misce to jej nie chcą.są nawet takie w sprzedaży malutkie fontanny do picia wody dla kotów, woda płynie w obiegu fontanny i koty chętniej wtedy piją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 07.06.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 To prawda, nasze też uwielbiają bieżącą wodę. Byłam zmęczona lataniem na zawołanie do łazienki lub pralni - koty głośno domagały się nalewki i zainwestowałam w fontannę ze zmiennym filtrem Drinkwell (do kupienia np. w zooplusie). Sprawdza się bardzo dobrze, jest czasowo ustawiona w jakich godzinach ma działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 08.06.2016 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Nasza kotka ostatnio wybrała KAWKĘ , nie wiem czy oznacza to rezygnację z wody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anaki112 09.06.2016 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Jeśli zwierzak przestaje pić wodę a do tej pory przepadał (moja kotka woli mleko) może to być niestety objaw chorobowy i radziłabym jak najszybciej skontaktować sie z lekarzem weterynarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufek 28.06.2016 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 bez picia wody czy czegokolwiek, to nie długo nie wytrzyma raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konstru 22.11.2016 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 mój kot też nie chciał pić wody, ale jak dostał w misce litrowej to od razu się zainteresował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 22.11.2016 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Pokaż mu większą miskę to może zacznie pływać ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 22.11.2016 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Fajny glosnik:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysik123 08.12.2016 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 No cóż. Proponuję zwierzęta z tego typu problemami zabierać do weterynarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paserka 28.01.2017 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 To też zalezy nie czy został zmieniony system karmienia. Jesli kot mial podawana tylko sucha karmę, a teraz nagle ma np tylko mokra to tez wode bedzie pił inaczej. Ogólnie mleka nie bardzo powinno się dawać kotom. Te co kupujemy w sklepach niewiele maja wspolnego z krową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rycko1989 29.01.2017 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Mój kocur nie chce pić wody. Taka sytuacje nie trwała od zawsze. Wcześniej pił mało, ale chociaż coś. Jak mogę mu pomóc? Nakłonić do picia wody, mieliście podobne sytuacje? Może przydałaby mu się najzdrowsza karma? czytałam o podobnych przypadkach kiedyś na modernpet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dancos 30.01.2017 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Mój kot ma już 11 lat i nigdy nie dałem mu wody do picia. Ma dwie miski - w jednej suchą karmę a w drugiej dostaje saszetkę w dwóch porcjach dziennie . Ogólnie nie trzeba podawać wody, wystarczy mokra karma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 02.02.2017 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Mój kot ma już 11 lat i nigdy nie dałem mu wody do picia. Ma dwie miski - w jednej suchą karmę a w drugiej dostaje saszetkę w dwóch porcjach dziennie . Ogólnie nie trzeba podawać wody, wystarczy mokra karma . To co piszesz jest po prostu szkodliwe. Oczywiście kot domowy wywodzi się od zwierząt pustynnych i stepowych i ma stosunkowo niskie zapotrzebowanie na wodę. Ma nawet rozmaite mechanizmy oszczędzania wody, jak np. zdolność zagęszczania moczu i z brakiem wody radzi sobie lepiej niż np. pies, ale na dłuższą metę niedobór wody źle wpływa przede wszystkim na nerki i przyczynia się do skrócenia kociego życia. Zapewne odpowiesz że twój kot ma 11 lat i ma się dobrze. Po pierwsze czy na pewno ma się dobrze? Sprawdzałeś w jakim stanie są jego nerki i wątroba? Za ile zdechnie na niewydolność nerek i ile mógłby jeszcze pożyć gdyby miał stały dostęp do wody? Po drugie wysnuwanie wniosków ogólnych na podstawie jednego przypadku, nie jest specjalnie cenioną metodą poznawczą. Znałem jednego górala, który palił paczkę „sportów” bez filtra dziennie i łoił przynajmniej flaszkę samogonu dziennie. Dożył 94 lat w niezłej sprawności i zdrowiu, jednak nie postawił bym na tej podstawie tezy że wódka plus papierosy sprzyjają zdrowiu i długowieczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dancos 02.02.2017 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 G.N Znam kilku właścicieli kotów, którzy nie dają kotką wody i dlatego również tak postępuję. Dziwne było to dla mnie, ale tak jak napisałeś, mają niewielkie zapotrzebowanie i należy dodać, że kot zawsze sobie poradzi: trochę z wanny, zlewu kibla (oby nie:p) poliże kropelek i mu naprawdę wystarczy. Co do zdrowia hmmm....... nie był nigdy u weterynarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
expresso 09.03.2017 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Mój kot nauczył sie pić z wanny, jak tylko zapragnie mu sie pić to stoi pod drzwiami do łazienki i miauczy dopóki mu sie nie otworzy drzwi, nie można go nakłonić do zmiany wodopoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 09.03.2017 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 moja kotka ma 19 lat i wodę pije z kranu(wylizuje wode z perlatora, jak widze, delikatnie odkręcam kran aby leciał taki mini mini strumyczek wody), ze szklanki, z kubka(żona i syn na noc sobie nalewają wodę, to macza łapy i je lize, czasami łeb wsadzi w kubek), ale ze swojej miski to tylko sporadycznie i tylko świeżo nalaną, jak postoi ze 2-3h to juz nie ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts