Dekatron 21.03.2016 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Na początku chciałem wszystkich przywitać. Chciałem sie dowiedzieć od ekspertów jak wykonujecie idealny wytop przy grzaniu papy nawierzchniowej?Widuje ostatnio na dachach, że firmy robią wytopy praktycznie idealne (jakby maszynowo)Jaki jest na to sposób?Doradzicie? Z góry dziękuję za sugestie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.03.2016 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 To kwestia wprawy i jakości papy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dekatron 03.04.2016 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 To kwestia wprawy i jakości papy. Pozdrawiam. Papa icopala. Papy już troszkę położyłem i wprawę mam ale od jakiegoś czasu próbuje zrobić takie wytopy i niestety nie daje rady. Wiem, że można kupić specjalny palnik z wałkiem dociskowym ale wg. mnie szkoda czasu. Jakieś wskazówki ? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.04.2016 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Po wgrzaniu pasa papy kielenką unosisz niedogrzaną dolną krawędź nakładkową i z wyczuciem podgrzewasz palnikiem. wypływ raczej gwarantowany a perzy tym 100% szczelności połączenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 06.04.2016 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Chcąc zrobić równy wytop to kup wałek dekarski. Ja się nie bawię w idealne wytopy bo to sztuka dla sztuki. Ale wałka używam do dociśnięcia zakładów. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dekatron 08.04.2016 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Chcąc zrobić równy wytop to kup wałek dekarski. Ja się nie bawię w idealne wytopy bo to sztuka dla sztuki. Ale wałka używam do dociśnięcia zakładów. Jan Ja też nie uważam aby wykonanie idealnych wytopów bylo dobre. Lepiej porządnie papa dogrzać. Walek mam zakupiony. Dociskać po położeniu całej rolki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 09.04.2016 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 co 1metr idealne wytopy musza byc na płaskich dachach na spadzistych już nie koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 09.04.2016 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 co 1metr idealne wytopy musza byc na płaskich dachach na spadzistych już nie koniecznie Najlepiej aby drugi jechał za Tobą. Ważny zakład pionowy, trzeba wtopić posypkę w spodniej warstwie. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dekatron 19.04.2016 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Najlepiej aby drugi jechał za Tobą. Ważny zakład pionowy, trzeba wtopić posypkę w spodniej warstwie. Jan Czyli jeden grzeje i rozwija a drugi leci z rolka i robi wytopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 19.04.2016 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Czyli jeden grzeje i rozwija a drugi leci z rolka i robi wytopy Tak najwygodniej. Możne jeszcze nie zgrzewać zakładu i później po położeniu rolki wsunąć pod zakład "pogrzebacz" , podnieść i dmuchnąć palnikiem. Ma to tę zaletę, że wałkujesz na gorąco . Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts