Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dom z użytkowym poddaszem 50m2 dół + 46 poddasze, 18m2 garaż, możliwe do wykonania? Jakie były koszty stanu surowego otwrtego w Waszych domach z poddaszem, prosze podajcie metraż.
https://forum.murator.pl/topic/20961-96m2-powu%C5%BCytkowej18m2-gara%C5%BC-stan-surowy-otwarty-50000/

dom z uzytkowym poddaszem garaz z kotłownią w bryle 146 m2 pow. uzytkowej stan surowy otwarty bez pokrycia dachu tylko deskowanie i papa nie całe 72 tys. dokładnie liczone razem z wszystkimi papierami i małym przygotowaniami placu:

ławy wylewane z gruchy na to sciany fundamentowe z bloczków betonowych, ściany z porothermu 25, strop teriva zalewany gruchą dach skomplikowany nasadkowy, lukarny i kominy ponad dach z klinkieru, zrobiony taras narozny a i jeszcze wylany chudziak w środku z położoną kanalizacją na parterze. to z grubsza tyle :D

85000,00 zł dom110m + 40 m garaż z kotłownią . stan pod dach z dach. Braasa . Żadnych ekstrawagancji . Ławy fund. - ''gruszka''

strop teriva- ''gruszka''

ściany - suporex 36 gr.

dachówka - braas celtycka

Coś podobnego ja buduję - pow. uż. 94 m2 + garaż 26 m2. Co do kosztów to w dniu dzisiejszym nie mogę powiedzieć dokładnie gdyż jeszcze nie skończyłem ale myślę, że 50k napewno będzie za mało ale nie za wiele. Najdroższe jest ... wszystko.