darsalam 22.03.2016 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Pragnę przed domem wybrać starą ziemie –wykorytować i ustawić krawężniki. Ponieważ musiałem podnieść ogrodzenie nad poziom terenu o około 20 cm po wykorytowaniu na 30 cm będę miał różnicy około 50 cm czyli do podsypania będzie 30 cm. Jeżeli będę chciał dać krawężniki (obrzeża 100x20x6) to jak prawidłowo umocować krawężniki? Podsypka cementowo piaskowa na ponad 30 cm czy szalunek z desek na 30-40 cm zalać betonem i wtopić w to krawężnik? Nie będę tego robił sam ale zanim przyjdzie fachowiec chciałbym wiedzieć jakie rozwiązanie jest najlepsze.No jeszcze pozostaje rozwiązanie nie korytowanie terenu i na obecnej glebie postawić krawężniki i nawieżć ziemie ale tak się chyba nie robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 22.03.2016 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Jak wybiorą ziemie , nawiozą kamienia ubiją i na to będą kładzione obrzeża na cemencie oczywiście . Tak mniej więcej wyglądało to u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domaroo 29.03.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 U mnie tez to tak wyglądało bo to chyba najlepsza metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hagblueberry 26.04.2016 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Tak jak mówili poprzednicy - korytowanie -> kamień -> ubijanie na tym krawężniki na betonie...a właściwie na zaprawie Tylko jedno mnie zastanawia - o ile dobrze rozumiem, obrzeża mają wystawać na 20cm, tak? W takim razie rozmiar, który podałeś jest za mały. Muszą być wyższe niż 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts