leda16 22.03.2016 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Blisko Krakowa mieszkam, ale tu jeszcze debilny zakaz palenia węglem nie dotarł. Z inwestycji mam: komin Leiera i portal niebanalnej urody. Reszta, to wkład scheise "Kratki" sprzedany bez gwarancji, przez firmę tfu za przeproszeniem "Kominki z Krakowa" obudowany jakimś g-k badziewiem pochłaniającym ciepło. Tył komina znajduje się w przedpokoju, przód z portalem w salonie. Co na to znawcy? Czy wystarczy wywalić scheise "Kratki" na złom razem z g-k, obudować wnętrze szamotem i na to kafle położyć jak w normalnym piecu kaflowym? Może przy okazji jakiś przedstawiciel scheise "Kratki" mi po wie, co się stanie, jeśli do tego scheise obok starych desek włożę trochę węgla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 22.03.2016 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Czy ten temat już kiedyś się nie pojawił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 23.03.2016 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Kafli się nie kładzie na obudowę, tylko nimi obudowuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 23.03.2016 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Znawcą nie jestem ale myślę, że podobnie jak ja masz dość palenia w kiepskim wkładzie! Po pierwsze nie należało kupować g.... wkładu, nie ma dobrych i tanich rozwiązań. Gdybym nie zdecydował się na to co mnie grzeje na pewno miałbym piec kaflowy z większymi drzwiczkami by móc palić drewnem. Miej cierpliwość i przeczytaj "Taki sobie piecyk ceramiczny" zmienisz zdanie o kominkowym ogrzewaniu, tak jak się stało ze mną lub zleć zdunowi zbudowanie prawdziwego pieca kaflowego. scheise "Kratki" spróbuj sprzedać za parę zł, ja ze swoim tak zrobiłem. Tylko piec + dobre jakościowo kafle to wydatek być może 10tys i więcej zł. Nie kombinuj z węglem bo kto wie co będzie za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 23.03.2016 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Nie martwcie się zakazu palenia węglem nie będzie. Rząd będzie zachęcał do palenia węglem, bo w końcu polski,a dym i czad ,jak wykażą badania, będzie wręcz wskazany dla zdrowia i rozwoju przyszłych pokoleń.A do węgla to wkład powinien mieć grubsze ścianki niż te w tanich wkładach kominkowych.Zamiast wywalać kilkanaście tysięcy zł na budowę pieca z solidnym wkładem lepiej kup pompę ciepła, a spalanie węgla zostaw fachowcom, czyli elektrowniom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 23.03.2016 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Masz rację Janusz. Swoje perypetie z kominkiem opisywałam swego czasu na Forum .Mądry Polak po szkodzie a dom niestety już po remoncie. Odnośnie uwag Przedmówcy - z kominka na drewno też czad może powstać , ale istnieją skuteczne sposoby ostrzegawcze. Tak samo są chyba jakieś rozwiązania naukowe, których wdrożenie skutecznie przyczyni się do zminimalizowania negatywnych skutków palenia węglem.. Ale najłatwiej - zakazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 24.03.2016 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Rząd będzie zachęcał do palenia węglem, bo w końcu polski,a dym i czad ,jak wykażą badania, będzie wręcz wskazany dla zdrowia i rozwoju przyszłych pokoleń. . Cud na Wisłą Panie CUD ! Czad wskazany dla zdrowia...... i rozwoju przyszłych pokoleń ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 24.03.2016 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Cud na Wisłą Panie CUD ! Czad wskazany dla zdrowia...... i rozwoju przyszłych pokoleń ? Dla pokolenia po Czarnobylu czad to zabójstwo, dla tych sprzed co najwyżej coś w gardle podrażni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts