Baka890 24.03.2016 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Tomaszs131 a co myslisz o quadfoam 500? bo icy ma cene niedostepna jak dla mnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariano 59 24.03.2016 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Termowizję dostałem w gratisie Jest cacy... Prób szczelności nie robiłem bo to nie dom pasywny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 24.03.2016 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Tomaszs131 a co myslisz o quadfoam 500? bo icy ma cene niedostepna jak dla mnie.. Ciężko powiedzieć, porównaj karty produktów. Lambda nie jest najważniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 24.03.2016 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 (edytowane) Termowizję dostałem w gratisie Jest cacy... Prób szczelności nie robiłem bo to nie dom pasywny... Nie wierzę w gratisy, bo wiesz za darmo to tylko w m... można dostać Firma, która po natrysku piany robi termowizję jest delikatnie mówiąc podejrzana. Tak samo jak w przypadku innych firm, które zajmują się wszystkimi rodzajami instalacji od OC, przez WM po PCI. Miałem raz styczność z taką i sobie odpuściłem. Edytowane 24 Marca 2016 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 24.03.2016 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Bede miał niedługo próbki rożnych pianek to zobaczymy palność polskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 24.03.2016 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Bede miał niedługo próbki rożnych pianek to zobaczymy palność polskich. Na nic to. Według mnie będą to ich wzorowe próbki, które nie będą miały nic wspólnego z pianą natryśniętą na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 24.03.2016 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 A jak myslicie?w kartach techniczbych beda podane wiarygodne dane nt pianki ? Czy tez wziete z probek badawczych a to co natrysna to bedzie niewiadoma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariano 59 25.03.2016 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Nie wierzę w gratisy, bo wiesz za darmo to tylko w m... można dostać Firma, która po natrysku piany robi termowizję jest delikatnie mówiąc podejrzana. Tak samo jak w przypadku innych firm, które zajmują się wszystkimi rodzajami instalacji od OC, przez WM po PCI. Miałem raz styczność z taką i sobie odpuściłem. Tomaszu drogi, termowizję robiła mi zewnętrzna firma , niezwiązana z wykonawcą izolacji, to raz. Dwa, nie dałbym się namówić na szybkie badanie po natrysku wykonane przez tą samą ekipę, spokojna głowa. To, że Ty miałeś przykre doświadczenia z nierzetelną firmą u siebie, nie znaczy, że każda inna jest tego pokroju i robi wały. Nie mąć w głowie ludziom bo kwestia zaufania i lojalności jest w dzisiejszych czasach bardzo łatwo podważalna...internet robi swoją robotę. Co do kart technicznych, ludzie na takiej karcie można sobie wszystko wpisać i nijak będzie się to mieć do prawdy. Badania , atesty, certyfikaty, tylko to Wam zagwarantuje , że piana trzyma parametry. Z tego co się orientowałem to nie wszystkie piany posiadają aprobatę ITB , której nie można zdobyć od tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 25.03.2016 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Dziwi mnie, że jeste na FM od trzech lat i wszystkie twoje posty są na jeden temat. Przez trzy lata można udzielać się, pytać w różnych wątkach, ty uczepiłeś się jednego. Trzy lata temu napisałeś parę postów i dałeś sobie spokój przez kolejne dwa lata. Zero aktywności, teraz powracasz z rewelacjami na temat swojej pianki. Dla mnie to trochę podejżane, reklamujesz pianki z za oceanu, po co, tylko ty znasz odpowiedź na to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariano 59 25.03.2016 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Po 1 - poza internetem, forum , mam prawdziwe życie, które wypełnia mój czas w 99%, po 2 - udzielam się w wątkach, które dotyczą mnie, pianki oraz takich, w których mam jakiekolwiek pojęcie, maila sprawdzam raz na rok z racji wieku a tutaj odpowiedź , że w wątku o pianie coś się dzieje... po 3 - Twoja podejrzliwość po raz kolejny jest tutaj widoczna PS. nie uczepiam się niczego i nikogo...staram się pomóc ale urażona "elyta" forum ma widzę z tym jakiś problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 25.03.2016 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 (edytowane) Tomaszs131 a co myslisz o quadfoam 500? bo icy ma cene niedostepna jak dla mnie.. Najbliższą ICY pod względem parametrów jest CROSSIN. Uzyskała już z ITB klasyfikację E. W dodatku, nie ma też jednej, nazwijmy to, "słabości". Obecny rok, biorąc pod uwagę bardzo silny rozwój systemów polskich będzie, dla importerów, delikatnie nazywając- "kłopotliwy" Pozdrawiam Edytowane 25 Marca 2016 przez mat3006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariano 59 25.03.2016 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 O jakiej słabości mowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 25.03.2016 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 No wiec tak. Dzis miałem przyjemność porównania próbek polskiej piany (prodexu) i demileca. Powiem tak Panie Mariano. Ze swoją wiedza na temat polskich pian zostałeś tam gdy robiłeś u siebie natrysk. Czyli w 2013 roku. Pierwszy z brzegu przykład - palność. Prodex pali sie tak samo jak ta zachodnia. A raczej sie nie pali i gaśnie gdy nie ma źrodła ognia. Wizualnie piany sa praktycznie identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 25.03.2016 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 No wiec tak. Dzis miałem przyjemność porównania próbek polskiej piany (prodexu) i demileca. Powiem tak Panie Mariano. Ze swoją wiedza na temat polskich pian zostałeś tam gdy robiłeś u siebie natrysk. Czyli w 2013 roku. Pierwszy z brzegu przykład - palność. Prodex pali sie tak samo jak ta zachodnia. A raczej sie nie pali i gaśnie gdy nie ma źrodła ognia. Wizualnie piany sa praktycznie identyczne. Zatrzymałeś próbki piany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 25.03.2016 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Tak, mam obydwie próbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 25.03.2016 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Tak, mam obydwie próbki. No to wrzuć fotki, ciekaw jestem jak się prezentują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 25.03.2016 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 (edytowane) Zatrzymałeś próbki piany? Panie Tomku, Panu też mogę przesłać próbki CROSSIN'a ATTIC SOFT (pełna nazwa pianki OK) To co wysyłamy jest z regularnej realizacji, bez "tuningu". Raczej powinniśmy się cieszyć, że jako nacja DAJEMY RADĘ Edytowane 25 Marca 2016 przez mat3006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 25.03.2016 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 No to wrzuć fotki, ciekaw jestem jak się prezentują. OK, jak tylko strzele foty to wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 25.03.2016 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Panie Tomku, Panu też mogę przesłać To co wysyłamy jest z regularnej realizacji. Raczej powinniśmy się cieszyć, że jako nacja DAJEMY RADĘ Panie Sławku. Szkoda fatygi, zdjęcia wystarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariano 59 25.03.2016 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 No wiec tak. Dzis miałem przyjemność porównania próbek polskiej piany (prodexu) i demileca. Powiem tak Panie Mariano. Ze swoją wiedza na temat polskich pian zostałeś tam gdy robiłeś u siebie natrysk. Czyli w 2013 roku. Pierwszy z brzegu przykład - palność. Prodex pali sie tak samo jak ta zachodnia. A raczej sie nie pali i gaśnie gdy nie ma źrodła ognia. Wizualnie piany sa praktycznie identyczne. Drogi MD. Jeśli uważasz, że podpalenie zapalniczką kawałka piany jest miarodajne i najważniejsze, a co więcej eliminuje różnice między pianami , to gratuluję wiedzy, którą pewnie posiadasz co nie miara . Acha...wizualnie to to samo...no to jest tym bardziej miarodajne Podzwoń do wykonawców, popytaj ludzi a nie tylko powtarzasz, że polska piana jest dobra a inne to zło. Polecam poczytać o adhezji, oporze dyfuzyjnym oraz testach VOC dla swojego Crossina...Panie wszechwiedzący. Swoją drogą, chwytliwe wymyślić nową nazwę dla starej piany Ekoprodur, która widocznie się nie sprzedaje bo ma przeciętne parametry. Nie znasz mnie, nic nie możesz powiedzieć o mojej wiedzy na jakikolwiek temat, więc nie mów mi gdzie zostałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts