trpkcd 23.03.2016 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Chciałbym poznać waszą opinię na temat prowadzenia własnego biznesu w Polsce w stosunku do innych państw. Np UK, Niemiec. Zarówno pod względem stosunku masy urzędniczej do przedsiębiorców jak i kwestii związanych z kosztami. A więc podatki przede wszystkim. Macie jakieś porównanie pod tym względem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viztor 29.03.2016 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Tam jest łatwiej - ale wynika to przede wszystkim z tego, że są to bogatsze społeczeństwa. A więc wszelkiej usługi, nawet te najbardziej nietypowe, mają szansę na sukces. Jeszcze wiele wody z Wisły upłynie, zanim ich dogonimy. Przy założeniu, że nie będzie żadnej wojny po drodze. Byłoby znacznie szybciej, gdyby uwolnić energię polaków, przedsiębiorczość. A to że jesteśmy przedsiębiorczym narodem pokazujemy na każdym kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 07.04.2016 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 100% zgody. Śmieszy mnie jeszcze to, że teraz partie polityczne będą prześcigały się w rozdawnictwie pieniędzy. PO już mówi, że 500 zł powinno być na każde dziecko. Kurka - kto to sfinansuje wszystko? Założenia tej ustawy są jak najbardziej słuszne, niestety rozsądnych ludzi w parlamencie jest jak na lekarstwo. Juz odbiegamy od tematu, zaraz sie zacznie o kodach czy rydzyku. Nie mam porownania do innych krajow bo tylko w polsce prowadzilem i prowadze firme. Jak dla mnie nie jest zle, w urzedach nie natrafilem na jakis opor, zawsze jakos tak po ludzku sie odbywa. Fakt, zus zlodziejski zwlaszcza ze nic z niego nie ma bo do lekarza chodze prywatnie. Ale do wszystkiego idzie przywyknac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts