mateusz84 23.03.2016 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 może ktoś pomoże mi w wyborze. muszę kupić niedrogi agregat na budowę i mam kilka opcji - AG2500 NUTOOL, STANLEY SG 3200, CMI 2800W i MAKITSU MK3000GHK. ten ostatni znalazłem na allegro ale nie mogę znaleźć żadnych opinii na jego temat. wiecie coś może o nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 23.03.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Kup najtańszy z mocą min.2,5 kW. Wszystko to chińczyki. Te z silnikami hondy czy inne porządne to kilka tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateusz84 24.03.2016 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Dzięki za odpowiedź. Odrzucę chyba te bez kółek i rączek, to jednak plus. Skłaniałbym się może ku temu od makitsu, ale nie znam w ogóle tej marki. Ktoś coś może słyszał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateusz84 01.04.2016 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Wybrałem ten makitsu. Póki co sprawdza się bardzo dobrze, polecam wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazinga 23.05.2016 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 Ja kupiłem MK3000GH i spisuje mi się bez zarzutów. Ale tak z ciekawości, wiesz może czym się różni MK3000GH od MK3000GHK? Jest między nimi znaczna różnica w cenie (ok. 150 złotych), więc pomimo takich samych parametrów czymś musi się różnić. Człowiek aż zaczyna się zastanawiać, czy dokonał właściwego zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateusz84 25.05.2016 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Z tego co wiem ten GHK ma automatyczny rozruch i bodajże miedziane uzwojenie. Ale dla pewności zadzwoniłbym do nich i się dowiedział. Trzeba im przyznać, że kontakt z nimi jest bardzo dobry. Zamawiałem przez allegro i chciałem się tam dowiedzieć właśnie paru rzeczy, to facet na wszystkie pytania mi odpowiedział, od razu było widać, że porządny, rzeczowy gościu. Przede wszystkim też nie wciskał mi żadnego kitu. Więc takie pytania myślę, że najlepiej do nich kierować, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazinga 01.06.2016 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Dzięki za odpowiedź. Zadzwoniłem co prawda pod numer od sprzedaży internetowej z rozmachu, ale osoba, która odebrała telefon nie zbyła mnie, tylko odpowiedziała na moje pytania. Nawet mnie uspokoił, że nie ma sensu, żebym teraz kupował ten GHK, skoro GH mi dobrze funkcjonuje. Rzadko się zdarza, żeby sprzedawca dbał bardziej o klienta niż o samego siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interloper 30.06.2016 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Jaki olej używacie przy wymianie i jak często go wymieniacie? Też mam Makitsu i pierwszy olej wymieniłem po około 10h pracy, a potem agregat pracował długo na budowie. Myślę, że około 50h albo lepiej. Do pierwszej wymiany użyłem orlen 10w40. Producent zaleca po prostu 10w40, bez wskazania producenta i klasy lepkości, ale może to nie ma znaczenia? Agregat spisuje się bardzo dobrze, więc nie chciałbym go "zarżnąć"... Jest jeszcze dużo do zrobienia na placu zanim będzie prąd Mój model to 3-fazowy Makitsu 6500GW. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateusz84 17.01.2017 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Od ponad pół roku jestem w posiadaniu Makitsu MK3000GHK i jestem bardzo zadowolony. Gdy zadzwoniłem do nich to bez problemu i miło pomogli mi w zakupie. Agregat działa bez problemu i dotychczas bez żadnych usterek, z czego jestem bardzo zadowolony. Dlatego nie korzystałem z serwisu i nie mogę Ci powiedzieć, jak to wygląda, ale jeśli tak jak obsługa klientów to będzie bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 17.01.2017 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Od ponad pół roku jestem w posiadaniu Makitsu MK3000GHK i jestem bardzo zadowolony. Gdy zadzwoniłem do nich to bez problemu i miło pomogli mi w zakupie. Agregat działa bez problemu i dotychczas bez żadnych usterek, z czego jestem bardzo zadowolony. Dlatego nie korzystałem z serwisu i nie mogę Ci powiedzieć, jak to wygląda, ale jeśli tak jak obsługa klientów to będzie bardzo dobrze. Och i ach i trzy razy zadowolony. Niesamowite ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aimeiz 01.11.2017 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Mam Makitsu KK6500GKW - Jednofazowy jako zasilanie rezerwowe do chałupy.Narazie to przepracował zaledwie dwie godzinki, ale nie mam zastrzeżeń.Pali z rozrusznika po miesiącu stania. Daje radę ruszyć hydrofor a ten potrzebuje kopa ze 3KW przy starcie. Ciekawe są warunki gwarancji. Może być nawet 36 misięcy, jeśli się produkt zarejestruje na stronie i co roku zawiezie na przegląd. Pewnie przeglad jest płatny. Czy jest serwis w Warszawie? Bo w widzę w warunkach gwarancji serwis w Mieście Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aimeiz 01.11.2017 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Jakie macie doświadczenia w zużyciu paliwa przez agregat?Używany przy przerwach w dostawach prądu pracuje zwykle niemal na luzie - pobór 200 - 500W to ok 10% mocy nominalnej. Gzu dodaje jak sięwłacza hydrofor albo czajnik czy inne większe moce Ile przy luźnej pracy zużywa sillnik na godzinę?Ile będzie przy pełnym obciążeniu 5.5KW? Silnik 13KM. W zimie bywają wyłaczenia, bo mokry śnieg łamie gałęzie i spadają na linie napowietrzne. Zwykle naprawiają po 3-4 godzinach, tak też było ostatnio przez orkan "Grzegorz"ale w zeszłym roku była przerwa prawie całą dobę. Czy bak 23l wystarczy na tak długą przerwę przy średnim poborze 500 - 600W? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 01.11.2017 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 Och i ach i trzy razy zadowolony. Niesamowite ! śmierdzi kryptoreklamą na kilometr , chyba do zamkniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 01.11.2017 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 śmierdzi kryptoreklamą na kilometr , chyba do zamkniecia Zaraportuj, może zamkną. Ale tutaj to jeszcze nic. Na http://www.forumbudowlane.pl/instalacje-elektryczne/ to dopiero festiwal reklam. Tam już nie ma forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts