urbit 22.07.2004 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Wczoraj firma budowlana wyceniła mi wykonanie tynków zewnetrznych mojego domu na kwote 26tys zł i wydaje mi się cos dużo?W skład tego wchodzi:1.Klinkier Roben za 1.90szt ciemny podpalany+zaprawa+robocizna(na zasadzie że nic mnie nieintersuje) -53 mb klinkieru Robena tj około 1300 szt(to jest klnikier który bedzie położony dookoła budynku na wysokości od gruntu 50cm)-1260szt klinkieru Robena na wykonanie kominów od dachu w góre(około 17 wartsw)+wykonanie słupków do bramy wjazdowej.Czyli w sumie około 2,5tys szt klinkieru x 1.90zł(mniej wiećej bo na kominy jest troche inny klinkier niż na ścany zewnętrzne)=4750,00zł towar +3500,00 robocizna i inne peirdoły jak zaprawy itd czyli razem 8250,00zł za materiały i robocinza na połozenie tego klinkieru 2500szt. 2.Elewacja zewnetrzna cykl zamkniety 225m2-ocieplenie-wełna Rockwol grubość 15cm,na to tynk zewnetrzny,oczywscie siatka itd,wzór tynku kornik+robocizna itd koszt 16875,00zł 3.Ocieplenie klinkieru-żeby było taniej pod klinkier dajemy steropian to jest koszt około 300zł 4.Parapety z płytki klinkierowej robena za około 6zł koszt całosć +robocizna 1460zł Razem-klinkier 8250+elewacja 16875+300+parapety 1460=26885,00zł Czy to jest duża kwota?Jakie jest wasze zdanie?Przypominam elewacji jest 225m2 a klinkieru 2500szt do położenia.Prosze o jakieś uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 22.07.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Moim zdaniem normalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urbit 22.07.2004 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Rozumiem ze nikt niemoże mi doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joogjan 22.07.2004 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Jak na taki zakres robót jak opisujesz, to cena przystępna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urbit 22.07.2004 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Tak myslisz joogjan ?Ja jeszcze z tego 1 tys zł urwie napewno ale na tyle mi wycenił kierownik firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joogjan 22.07.2004 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Urywaj ile Ci się tylko da.W końcu to Twoja kasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urbit 22.07.2004 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Ale wiesz Ja ogólnie myślałem że to jest bardzo duża cena za te towaru i robocizne,bo w sumie nawet niech bym urwał jeszcze z 1000zł to będzie cena 25 tys zł za tynki zewnetrzne i klinkier!Ale widocznie takie są ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 22.07.2004 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Ale wiesz Ja ogólnie myślałem że to jest bardzo duża cena za te towaru i robocizne,bo w sumie nawet niech bym urwał jeszcze z 1000zł to będzie cena 25 tys zł za tynki zewnetrzne i klinkier!Ale widocznie takie są ceny. Włąśnie z tego powodu zastosowałem od razu 3W ze ściana osłonową z DZ9. A i wcale nie wyjdzie mnie wszystkodrożej niż ciebie, a ściana będzxie mocna. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urbit 22.07.2004 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 A ile tobie wyszło za ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urbit 22.07.2004 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Udało mi się jeszcze urwać z tego 1000zł więc całość będzie mnie kosztować 25tys zł.Wydaje mi się ze to nie jest zła cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 22.07.2004 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 cieżko jest nam powiedzieć, czy to jest dobra cena czy też Ciebie kroja. Najlepszym sposobem jest zebranie ofert o wiecej niz jednego wykonawcy. Wówczas masz mniej więcej pojęcie ile to rzeczywiście powinno kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 22.07.2004 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 urbit wlasciwie czy cena jest atrakcyjna czy nie ty powinienes ocenic - roznice w cenach przede wszystkim robocizny zaleza od rejonu kraju i w swoim terenie pytaj - tutaj niemiarodajne wyniki twej sondy moga byc powiem ci tak - w warszawie i najblizszych jej okolicach za takie pieniadze zrobilbys z materialem 2/3 tego co piszesz poza tym sadze ze nie majac porownawczych ofert z wlasnego terenu jak i jak sadze weryfikacji wykonwacow po widoku ich realizacji taka ocena nic ci nie da jesli zrobili ci kalkulacje rzetelnie, bez narzutow w sufitu, a ty im jeszcze obcinasz tysiac moze okazac sie ze i tak ten tysiac sobie odbiora znajdz innego wykonawce o oferty powrownaj - ale sadze ze przede wszystkim powinienes kierowac sie tym co potrafia sciane z klinkieru postawic tak by ladna byla nie jest latwo - to naprawde wymaga juz maestrii (to nie slupki ogrodzeninowe ) i oby nie okazalo sie ze ten tysiac ci sie czkawka odbije - czego ci nie zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urbit 23.07.2004 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 ok. ale 75 zł za m2 ocieplenia(wełna Rockwol 15cm+tynk strukturalny )z robocizna to chyba za dużo co?Myśle ze normalna ceną by było 55-60 zł za m2 ale nie 75? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urbit 23.07.2004 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Pisze z wielkopolski więc ceny regionalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 23.07.2004 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 ok. ale 75 zł za m2 ocieplenia(wełna Rockwol 15cm+tynk strukturalny )z robocizna to chyba za dużo co?Myśle ze normalna ceną by było 55-60 zł za m2 ale nie 75? Za Ecorock 15cm. z robocizną to bardzo dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 23.07.2004 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 urbit skoro tak sadzisz to szukaj tanszych a ja pozniej ich polece w mazowieckiem gdyz i do 120 dochodzi i dobrzy w tym fachu maja ju zajecie do wiosny przyszlego roku a ceny jeszcze wyzszekurcze - przesledz swoja wypowiedz - wczuj sie choc przez chwile w druga strona i skalkuluj te robocizne i zastanow sie czy ktos za friko w koncu zacznie pracowac dla smaej idei - nie tylko na koszty wlasne zarobic trzeba ale i z lekkim zyskiem zejsc z budowy ten watek juz byl kiedys walkowany wiec nie chce go znow wywolac - jak ci za drogo to sam kup material i naucz sie - jak kilka razy spiep.... moze docenisz to, ze nie tylko za krzepe w ramionach placisz ale takze za umiejetnosc - chocby poslugiwania sie kielnia. Ja uczylem sie tego kilka miesiecy by machac i nadgarstek jeszcze miec a cala zawartosc kielni na scianie umiescic a nie sobie na glowie sorki - wkurzylo mnie juz z lekka takie gadanie - czy nie za duzo.... czy nie za malo......a moze na metrze zlotowke uszczkne a moze dwie...............a moze pozniej przyczepie sie do czegos i jeszcze wiecej uda mi sie "urwac"........... zamiast zapytac czy ktos tutaj ma kogos do polecenia kto materialu nie spieprzy i robote fachowo wykona - stad ten moj post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 23.07.2004 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 A ile tobie wyszło za ocieplenie? Wełna 13 cm ok. 15 zł za m2, ale kupowana wiosną + 5 kotew własnej roboty z drutu ocynkowanego fi 4 + Kombi (120 zł na cały dom) + kratki wentylacyjne (ok 150 zł na cały dom). Za styropian 9 cm na piwnice w ścianę 3W 1000 zł na cały dom. Dom ok 225 m2 powierzchni całkowitej, w tym 153 użytkowej (reszta to garaż i piwnice). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micmarci 23.07.2004 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 dobra firma od klinkieru KLINKIER ze STARGARDU SZCZECIŃSKIEGO bierze 100 zł za metr z nabiciem kotew i wełną. Samo położenie elewacji z wełny 35-40 zł metr kwadratowy. Zadzwoń do regionalnego przedstawiciela robena, crh rockwool i ci dadzą namiary na firm do których wystosuj zapytanie ofertowe i mając różne wyceny podejmij decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts