Zołza 01.07.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 ja mieszkam w domu z porothermu 44 od 16 sierpnia 2007 jak już ociepliliśmy poddasze i powstawialiśmy drzwi wewnętrzne i zrobiła się połowa stycznia 2008 w domu zapanował spokój i ciepło w domu nie ma zaduchu - wentylacja grawitacyjna w salonie obok kominka kratka w kuchni kratka w łazience kratka w pomieszczeniu gospodarczym kratka dom się nagrzewa się dość szybko, teraz jest gorąco ale spuszczamy rolety i nie ma tu znaczenia slogan reklamowy "zimą ciepło latem zimno" zimą działa ogrzewanie i to ono ma grzać a nie PTH -44 czyli ściana, rolety kupiliśmy nie żeby imponowac sąsiadom tylko aby nimi sterować stosownie do potrzeb moja uwaga jest taka dla tych co się przeprowadzają z bloków do domów - ja całe życie mieszkałam w domu ale mam znajomych z tzw bloków w bloku mała kuchnia małe pokoje malutkie łazienki wszędzie drzwi pozamykane albo nie - całość średnio 50m2 a jaka kubatura?? w domu całość około 120m2 i otwarte przestrzenie - jaka kubatura?? i jak ma być w domu ciepło skoro podłogówka nie wszedzie a grzejników nikt nie zakłada na każdej ścianie w domu zawsze będzie chłodniej niż w bloku, ludzie przeprowadzają się i po pierwszej zimie panikują że może styropianu za mało albo welny albo ściany nie z tego materialu każda technologia ma swoje wady i zalety trzeba wybrać taka na jaką nas stać i taką z którą bedziemy bardziej spokojnie żyć czyli że lepiej się nie dało ja jestem zadowolona, opisałam w moich postach jak mi sie mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 01.07.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 na tej samej stronie jest moja informacja co do temp. w domu i sposobu grzania patrz wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 01.07.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 01.07.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrus_pan1719503715 21.07.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Wybudowalem domek z PTH 44 bez ocieplenia w 2000 roku na zaprawie cieplej ( na budowie recznie robionej - zaprawa plus kulki steropianu ). Tynk wewnetrzny tradycyjny, zewnetrzny cyklina goralska. Nie mieszkam tam czesto rocznie jakis miesiac zima i latem. Latem jest bardzo przyjemnie, natomiast zima moja zona narzeka ale moge to tlumaczyc ze budynek jest wyziebiony i troche trzeba grzac aby osiagnal temperture 21 stopni. Po tych doswiadczeniach nastepny dom (wlasnie mysl kielkuje skoro pisze tutaj) wybuduje PTH z ociepleniem, tylko problem jest z elewacja, musi byc znowu cyklina (jak widze wkola po 8 latach tynki mineralne itp.. zarosniete glonami i grzybami to mnie az wzdryga) a ta srednio sie nadaje na ocieplenie - tak powiedzieli mi gorale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiamos 05.01.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Wybudowalem domek z PTH 44 bez ocieplenia w 2000 roku na zaprawie cieplej ( na budowie recznie robionej - zaprawa plus kulki steropianu ). Tynk wewnetrzny tradycyjny, zewnetrzny cyklina goralska. Nie mieszkam tam czesto rocznie jakis miesiac zima i latem. Latem jest bardzo przyjemnie, natomiast zima moja zona narzeka ale moge to tlumaczyc ze budynek jest wyziebiony i troche trzeba grzac aby osiagnal temperture 21 stopni. Po tych doswiadczeniach nastepny dom (wlasnie mysl kielkuje skoro pisze tutaj) wybuduje PTH z ociepleniem, tylko problem jest z elewacja, musi byc znowu cyklina (jak widze wkola po 8 latach tynki mineralne itp.. zarosniete glonami i grzybami to mnie az wzdryga) a ta srednio sie nadaje na ocieplenie - tak powiedzieli mi gorale. Proponuję docieplenie PTH 44 tynkiem polytech na bazie granulatu styropianowego. Do 5cm można docieplać tym tynkiem. I tym razem nie kombinować z mieszaniem zwykłego granulatu z cementem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts