Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pralka BEKO WKB 51231 PLPTM dziwne wycie podczas prania

Sylvek

Recommended Posts

Witam

Mam pewien problem a mianowicie zakupiłem wczoraj pralkę WKB 51231 PLPTM. Problem mam podczas prania ponieważ pralka wydaje dziwny dźwięk przypominający np dźwięk zużytego łożyska/rolki. Jest on silniejszy przy obracaniu bębna w jedną stronę natomiast sporo słabszy gdy bęben obraca się w drugą stronę.

Nagrałem krótki film na którym wszystko słychać

Oczywiście z pralki zostały usunięte wzmocnienia opakowania i śruby transportowe a sama pralka wypoziomowana. Dodam, że przy wirowaniu nie przemieszcza się po podłodze a raczej stoi stabilnie.

Proszę o pomoc - co to może być i czy powinienem wezwać serwis bo w sumie pralka zrobiła tylko 2 prania i raczej tak wyć nie powinna. Ogólnie mam wrażenie, że przy pierwszym praniu hałas był mniejszy.

Z góry dziękuję za pomoc

Sylwek

Spróbuj zrobić pranie z całą zawartością bębna. Jeżeli będzie taki sam hałas to reklamuj lub odstępuj od umowy. Na moje ucho to słychać gwizd silnika, łożysk z pogłosem przelotu szybkiego wody przez otworki bębnowe. Spróbuj z pełnym załadunkiem jak nie będzie ciszej to oddaj ją do sklepu.

Próbowałem dziś z pełnym załadunkiem i wydaje mi się, że jest ciszej. Wyczytałem na necie, że tak mogą wyć szczotki i że to normalny objaw :/ Trochę mi się to nie podoba i wezwalbym serwis do oceny ale jeśli stwierdzą, że to normalny dźwięk to tylko stracę kasę za nieuzasadnione wezwanie :/ Edytowane przez Sylvek

Jeżeli szczotki to one powinny dotrzeć się i uciszyć ale dla mnie to kaszana wielka. Zadzwoń do serwisu po świętach, porozmawiaj z nimi i między wierszami powiedz, że możesz dla tego produktu zrobić ,,reklamę,, która może przyczynić się do unikania sprzętu BEKO przez potencjalnych przyszłych nabywców.