Sylvek 24.03.2016 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Witam Mam pewien problem a mianowicie zakupiłem wczoraj pralkę WKB 51231 PLPTM. Problem mam podczas prania ponieważ pralka wydaje dziwny dźwięk przypominający np dźwięk zużytego łożyska/rolki. Jest on silniejszy przy obracaniu bębna w jedną stronę natomiast sporo słabszy gdy bęben obraca się w drugą stronę. Nagrałem krótki film na którym wszystko słychać Oczywiście z pralki zostały usunięte wzmocnienia opakowania i śruby transportowe a sama pralka wypoziomowana. Dodam, że przy wirowaniu nie przemieszcza się po podłodze a raczej stoi stabilnie. Proszę o pomoc - co to może być i czy powinienem wezwać serwis bo w sumie pralka zrobiła tylko 2 prania i raczej tak wyć nie powinna. Ogólnie mam wrażenie, że przy pierwszym praniu hałas był mniejszy. Z góry dziękuję za pomoc Sylwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 25.03.2016 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Spróbuj zrobić pranie z całą zawartością bębna. Jeżeli będzie taki sam hałas to reklamuj lub odstępuj od umowy. Na moje ucho to słychać gwizd silnika, łożysk z pogłosem przelotu szybkiego wody przez otworki bębnowe. Spróbuj z pełnym załadunkiem jak nie będzie ciszej to oddaj ją do sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylvek 26.03.2016 00:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 (edytowane) Próbowałem dziś z pełnym załadunkiem i wydaje mi się, że jest ciszej. Wyczytałem na necie, że tak mogą wyć szczotki i że to normalny objaw :/ Trochę mi się to nie podoba i wezwalbym serwis do oceny ale jeśli stwierdzą, że to normalny dźwięk to tylko stracę kasę za nieuzasadnione wezwanie :/ Edytowane 26 Marca 2016 przez Sylvek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 26.03.2016 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Jeżeli szczotki to one powinny dotrzeć się i uciszyć ale dla mnie to kaszana wielka. Zadzwoń do serwisu po świętach, porozmawiaj z nimi i między wierszami powiedz, że możesz dla tego produktu zrobić ,,reklamę,, która może przyczynić się do unikania sprzętu BEKO przez potencjalnych przyszłych nabywców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylvek 26.03.2016 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Serwis mam 200m od bloku więc chyba się tam przejdę po Świętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 01.04.2016 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 I jak tam w szanownym serwisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylvek 05.04.2016 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 W serwisie powiedzieli mi, że to szczotki i muszą się ułożyć. Zrobiłem więc jeszcze 4 prania i rzeczywiście jest dużo ciszej. Już teraz jest akceptowanie ale może jeszcze będzie ciszej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts