Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka kuweta dla kotki?

ilion

Recommended Posts

Nie kupuj małej kuwety. Warto jest kupić większą bo jest zdecydowanie wygodniejsza dla kota oraz w takiej kuwecie nie będzie on rozsypywał piachu, nie zdarzy mu się niespodzianka. Jakiś czas temu kupowałam nową kuwetę dla kota. Zdecydowałam się na zamkniętą. Kot bardziej zadowolony Ja również bo nic sie nie rozsypuje poza kuwetę. Nie ma również niespodzianek poza kuwetą.

Jakaś dziwna ta maszyna :)

Nie kupuj małej kuwety. Warto jest kupić większą bo jest zdecydowanie wygodniejsza dla kota oraz w takiej kuwecie nie będzie on rozsypywał piachu, nie zdarzy mu się niespodzianka. Jakiś czas temu kupowałam nową kuwetę dla kota. Zdecydowałam się na zamkniętą. Kot bardziej zadowolony Ja również bo nic sie nie rozsypuje poza kuwetę. Nie ma również niespodzianek poza kuwetą.

No właśnie przeglądam na allegro i strasznie dużo tego. Trudno się na cokolwiek zdecydować. I ta rozpiętość cenowa. Od kilkunastu do kilkudziesięciu złotych.

Są różne kuwety różnych producentów ale nie warto jest kupować najtańszej . Lepiej jest zainwestować raz a w coś dobrego. Zobacz sobie na przykład tą kuwetę:

http://hubuform.pl/environment/cache/images/500_500_productGfx_ec0416856dcbff5448c19ceb8ecc3539.jpg

Nie każę Ci kupować kuwety oczywiśćie w tym kolorze bo ten ostry zielony nie każdemu będzie się podobał ale zerknij sobie głównie na kształt.

Edytowane przez Elfir

• 2 months później...

Jakiś czas temu kupiłam taką kuwetę - Savic Nestor

MWSnap101.jpg

Ma filtr węglowy i uchylany front, tak że nie trzeba zdejmować całej góry, żeby usunąć qpki ;)

Póki co te plastikowe drzwiczki są zdjęte, żeby moje koty się przyzwyczaiły do zamkniętej (do tej pory korzystały ze zwykłej odkrytej). Żałuję, że tak późno się na nią zdecydowałam ;)

• 1 month później...

Używałem otwartej kuwety. Minusy: żwirek na podłodze porozsypywany, smród. Plus- niska cena ok. 20 zł.

Zobaczyłem u znajomych zamkniętą. Plusy: żwirek nie wydostaje się poza kuwetę - czysto w pokoju, nie ma przykrego zapachu- filtr węglowy niweluje je. Kupiłem przypadkowo kilka dni temu w Lidlu za 44,99 zł. Warto było. Ma łopatkę i filtr węglowy. Nie wiem ile kosztują w innych sklepach. Poszukaj.

Ps.

Mam nadzieję, że moderator nie będzie miał nic przeciwko temu, że podałem nazwę sklepu i cenę kuwety.

• 3 months później...
  • 3 months później...
  • 1 month później...

Mój kot obecnie ma taką"

http://www.zoonauci.pl/1770-home_default/petmate-kuweta-dome-tytanowa-46x46x42cm-50001.jpg

Jest ok. łatwo się ją sprząta.

Swoja drogą to moja kotka nie chciała korzystać z kuwety otwartej...... Musiała być zamknieta ( widocznie została tak nauczona w domu rodzinnym).

http://www.zoonauci.pl/

Edytowane przez crle

• 5 months później...
  • 1 year później...