aso89 25.03.2016 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 (edytowane) Witam Was wszystkich Dużymi krokami nadchodzi nieuchronnie czas na łazienkę w naszym remoncie i kompletnie nie wiem jak to ugryźć.. Łazienka ma 3m2 ale moim zdaniem jest dość nieustawna. Największy problem wynika z konieczności umieszczenia tam pralki (najlepiej pełnowymiarowej 60x60cm). Nie piszę nic o rurach odpływach itp, bo cała instalacja w łazience będzie przeprojektowywana i wymieniana. Załączam zdjęcie co udało mi się wydumać do tej pory, chociaż wciąż czuję że mnie ten układ nie przekonuje - szczególnie prysznic szerokości 70cm trochę mnie przeraża.. Miska ustępowa byłaby zabudowana przez co nad nią znalazłaby się jakaś płytka półka. Nad pralką również zabudowa. Prysznic bez brodzika, żeby optycznie nie ciąć i tak małej powierzchni podłogi. Liczę na Waszą pomoc, bo ja już się powoli zaczynam poddawać w tym temacie.. Edytowane 25 Marca 2016 przez aso89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 25.03.2016 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 (edytowane) Ja proponuję trochę inne rozwiązanie. Wszystko przerzucić na jedną stronę + pralka 40x60cm (60x60 będzie za duża). A kabinę zrobić składaną. Drzwi łamane i dosuwane do ściany. W ciągu dnia łazienka jest funkcjonalna, a jeśli potrzeba się wykąpać wystarczy rozłożyć ścianki. I oczywiście przy takim rozwiązaniu kabina bez brodzika. Optycznie nada lekkości łazience i nie trzeba będzie po tym brodziku chodzić. http://bi.gazeta.pl/im/9b/9c/f1/z15834267Q,Kabina-prysznicowa.jpg Edytowane 25 Marca 2016 przez anika1003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 28.04.2016 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Mała łazienka będzie wydawała się większa gdy zamiast tradycyjnych płytek łazienkowych na ścianach zastosujemy farbę Kuchnia-łazienka, a ilość płytek ograniczymy do niezbędnego minimum. Jasna gładka powierzchnia sprawi że nawet bardzo mała przestrzeń wyda się optycznie większa i da poczucie swobody. Pozdrawiam serdecznie, E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zyda 30.04.2016 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Jeżeli jest mała to najlepiej sprawdzą się białe płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts