Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niewielka łazienka - prośba o pomoc

aso89

Recommended Posts

Witam Was wszystkich

Dużymi krokami nadchodzi nieuchronnie czas na łazienkę w naszym remoncie i kompletnie nie wiem jak to ugryźć.. Łazienka ma 3m2 ale moim zdaniem jest dość nieustawna. Największy problem wynika z konieczności umieszczenia tam pralki (najlepiej pełnowymiarowej 60x60cm).

Nie piszę nic o rurach odpływach itp, bo cała instalacja w łazience będzie przeprojektowywana i wymieniana.

Załączam zdjęcie co udało mi się wydumać do tej pory, chociaż wciąż czuję że mnie ten układ nie przekonuje - szczególnie prysznic szerokości 70cm trochę mnie przeraża..

Miska ustępowa byłaby zabudowana przez co nad nią znalazłaby się jakaś płytka półka. Nad pralką również zabudowa. Prysznic bez brodzika, żeby optycznie nie ciąć i tak małej powierzchni podłogi.

Liczę na Waszą pomoc, bo ja już się powoli zaczynam poddawać w tym temacie..

lazienka_30A-Model.jpg

Edytowane przez aso89

Ja proponuję trochę inne rozwiązanie. Wszystko przerzucić na jedną stronę + pralka 40x60cm (60x60 będzie za duża).

A kabinę zrobić składaną. Drzwi łamane i dosuwane do ściany. W ciągu dnia łazienka jest funkcjonalna, a jeśli potrzeba się wykąpać wystarczy rozłożyć ścianki. I oczywiście przy takim rozwiązaniu kabina bez brodzika. Optycznie nada lekkości łazience i nie trzeba będzie po tym brodziku chodzić.

lazienka_30A-Model.jpg

http://bi.gazeta.pl/im/9b/9c/f1/z15834267Q,Kabina-prysznicowa.jpg

lazienka_30A-Model.jpg

Edytowane przez anika1003

• 1 month później...

Mała łazienka będzie wydawała się większa gdy zamiast tradycyjnych płytek łazienkowych na ścianach zastosujemy farbę Kuchnia-łazienka, a ilość płytek ograniczymy do niezbędnego minimum. Jasna gładka powierzchnia sprawi że nawet bardzo mała przestrzeń wyda się optycznie większa i da poczucie swobody.

Pozdrawiam serdecznie,

E-rzecznik FFiL Śnieżka

28-04-2016--08.jpg