malesiak 26.03.2016 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Witam, Proszę o informacje czy ktoś użytkuje kominek KWLINE.Przypadł mi do gustu model E1000 3D i chciałbym usłyszeć jakieś opinie od użytkowników.http://www.kwline.pl/kwline-e1000g3d.html Jak wygląda brudzenie się szyb (niby jest system nawiewu powietrza pomiędzy palenisko a szybę, ale znając życie działa słabo....)Czy przy tym kominku 3-stronnym czyszczenie szyby przedniej jest łatwe / trudne - otwierają się tylko szyby boczne....Chętnie usłyszę wszelkie praktyczne spostrzeżenia od użytkowników. Jak ten kominek współpracuje z DGP ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sancho80 15.05.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 zastanawiałem się jakiś czas temu nad KW LINE ale wkład który chcieliśmy kosztowal 16 tys.znalazłem w zamian małego lokalnego producenta który bardzo zbliżony wkład sprzedal mi za 6tys.rozmawiałem na jego temat z przedstawicielem KW LINE i jako ze nie był w stanie mi przedstawić czym goruje KW LINE nad ADBAREM to wzialem ADBARA (bez gilotyny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malesiak 20.02.2018 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2018 Wracając do tematu:Jestem użytkownikiem KWLINE E1000 3D. Po około roku od wprowadzenia mam następujące uwagi, może komuś się przydadzą.1. Kominek robi bardzo dobre wizualne wrażenie, jest duży, stanowi fajny centralny punkt w salonie.2. Gilotyna działa bez zarzutu, pozwala używać kominka jako "otwarty" na czym mi zależało.3. Jeśli chodzi o detale - w szybie na łączeniach tych trzech szyb występują szczeliny - moim zdaniem nie powinno ich być, niestety należy stwierdzić że kominek nie jest wykonany idealnie. Serwis przy okazji wizyty stwierdził że nic z tym nie może zrobić i tak to ma być. Efekt jest taki, że jeśli jest podciśnienie w domu (bo np uruchomię okap który pracuje znacznie bardziej niż wentylacja mechaniczna na maxa) to zdażyło mi się ze 2 razy zaciągnięcie dymu na salon.Jest to moim zdaniem duży mankament, nad którym producent/dostawca powinien popracować.4. Po roku pękł ruszt - który nie podlega gwarancji - muszę sobie zamówić nowy np na allegro - dodatkowy wydatek pewnie rzędu 70-100 zł.5. Zacina się czasami wajcha regulująca dopływ powietrza do kominka - tak jakby przepustnica się zacinała - ale tego serwis też nie umiał niestety poprawić.6. Brakuje w tym kominku (jeśli powinno być to w kominku instalowane) szybera, którym można by było odciąć ucieczkę powietrza w komin w czasie kiedy kominek jest nieużywany - moim zdaniem odcięcie dolotu powietrza nie załatwia sprawy, ciepło przez nieszczelności chociażby szyby (szpary) jest wyciągane z salonu przez komin...... 7. Pomimo nawiewu powietrza na szyby - brudzą się i to dość mocno, a czyszczenie metrowej szyby frontowej nie jest najwygodniejsze, aczkolwiek możliwe - na szczęście mam długie ręce..... Podsumowując - z wizualnej części jestem zadowolony, nad techniką należałoby jeszcze popracować, a z pewnością usługi serwisowe winny być na wyższym i sprawniejszym poziomie. Za te pieniądze spodziewałem się czegoś znacznie lepszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts