PiotreKSC 27.03.2016 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Witam. Mam problem ze sciana od strony lazienki. Sciana wykonana jest z cegly. Niestety przy wykladaniu plytek fliziarz nie zabezpieczyl scian i z drugiej strony w pokoju odpaduje tynk w paru miejscach. Chce odbic tynk z calej sciany zaizolowac to jakos, wygluszyc sciane i najlepiej wykonczyc to regipsem.Chcialbym zeby ktos mi doradzil co i jak po koleji jakich materialow uzyc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 27.03.2016 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Witam. "Mam problem ze sciana od strony lazienki. Sciana wykonana jest z cegly. Niestety przy wykladaniu plytek fliziarz nie zabezpieczyl scian i z drugiej strony w pokoju odpaduje tynk w paru miejscach. Chce odbic tynk z calej sciany zaizolowac to jakos, wygluszyc sciane i najlepiej wykonczyc to regipsem." Znaczy się waszmość chce grzyby hodować w ścianie?! Maja nieprzyjemną właściwość wyłazić na wierzch, a wilgoć w ścianie będzie się pięła w górę i w dół do tego sprowadza się zamiar waszmościhttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/biggrin-2.gif najpierw osusz ścianę i zaizoluj fugi w płytkach odpowiednim preparatem, szczególnie koncentrując się na styku ściany z podłogą . I tak cała łazienkę . Może starczy tylko tyle. Mnóstwo roboty ale koszty tylko preparatu Jeśli nie to niestety iniekcje ścianki np szkłem wodnym albo prościej wymiana kafelek i od początku folia w płynie na całość ścian i podłogi, no może sprawny wentylator w łazience i ogrzewanie matą elektryczną też ogranicza wnikanie w ściany i podłogę -woda zdąży szybciej odparować niż wniknie w ścianę. A ten pierwotny pomysł to wybij sobie z głowyhttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/rant.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 27.03.2016 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 To akwarium? Czy łazienka?Czy tam jest akurat prysznic bez kabinowy?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotreKSC 27.03.2016 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Taki prysznic że za tył służą ściany i chyba najlepiej kabinę zmienić aczkolwiek wcześniej też był taki problem więc chciałbym to jakoś naprawić od strony pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.03.2016 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Taki prysznic że za tył służą ściany i chyba najlepiej kabinę zmienić aczkolwiek wcześniej też był taki problem więc chciałbym to jakoś naprawić od strony pokoju Od strony pokoju to tylko będziesz grzyby zbierał, Ty i Twoja rodzina. Pamiętaj że to jest rakotwórcze i zrób porządnie prysznic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotreKSC 28.03.2016 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Grzyba oznak pleśni etc nie ma. Wcześniej była wanna i był ten sam probkem. Da się jakoś ścianę tj. Cegły zabezpieczyć od str pokoju bo kuc płytki nie bardzo na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 28.03.2016 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 To jak była wanna i to samo tzn że gdzies ci coś przecieka. Normalnie za wanną to jest pajęczyna .A jak nie przecieka to masz nieogrzewaną łazienkę i wilgoś się skrapla. Jak nie wiesz co jest to robienie od zewnątrz nie ma sensu, bo nie wiesz czy chory ząb leczysz czy zdrowy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil112 22.04.2016 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Podczas remontu łazienki na Twoim miejscu zadbał bym też o odpowiednią wentylację. Montaż wentylatora w pomieszczeniach narażonych na dużą wilgotność jest moim zdaniem priorytetem, aby zapobiec powstawaniu wilgoci na ścianach. Kilka tygodni temu również walczyłem z grzybem na ścianach w łazience, ostatecznie musiałem skuwać cały tynk ze ścian aby sie go pozbyć, więc też postanowiłem na przyszłość zapobiec takim problemom montując wentylator. Zamawiałem z http://www.wentylatorysklep.pl/wentylatory-przemyslowe,93.html Sprawdź ich ofertę, polecam Ci założyć coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrekPan 23.04.2016 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Remont łazienki, nie pokoju, cię czeka... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts