MeblowyPawel 27.03.2016 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Dzień Dobry Chętnie pomogę Państwu w tym temacie rozwiązać wątpliwości dotyczące zakupu nowych mebli, odrestaurowania mebli używanych, stworzeniu zabudów oraz dobraniu odpowiednich akcesoriów. Moją pracą jak i pasją jest montaż mebli, wiem o tym mniej więcej tyle ile "Baba" z filmu "Forrest Gump" wiedział o krewetkach...kto oglądał ten kultowy film może już podejrzewać iż moja wiedza jest bardzo rozbudowana. Moim obecnym zajęciem jest montaż mebli sklepowych na terenie całego kraju jak i zagranicy.Meble to moja pasja, postaram się nią zarazić również i Państwa. Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek pytania związane z projektowaniem, produkcją, montażem, a nawet odpowiednim transportem mebli- uprzejmie służę swoją pomocą. Najpiękniejszą nagrodą jaką mogę otrzymać jest szczere "dziękuję". Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 27.03.2016 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 To zacznę rozbudowywac ten watek Jest jakis patent na zabudowe kuchni - szafki wiszace. Chcę aby dól szafki był grubosci 2 płyt i wysuniety na 2-3 cm względem drzwiczek. Jakoś mozna to sensownie ogarnąć bez skomplikowanych wycinanek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MeblowyPawel 27.03.2016 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Dzień dobry @grend.Czy mógłbyś nieco sprecyzować swoje pytanie? Przyznam szczerze że ewentualne zdjęcie tutaj lub na PRIV mogłoby znacznie ułatwić mi pomoc w Twoim problemie.Ale spróbujemy bez tego...jeżeli dobrze rozumiem to do szafek, które są aktualnie już zamontowane, a dokładnie to do ich wieńców dolnych chcesz "dołożyć" jeszcze jedną płytę meblową(ta standardowa ma grubość 18mm) tak aby całość wystawała nieco względem drzwiczek?Oczywiście że istnieje taka możliwość i tutaj dochodzę właśnie do meritum mojej wypowiedzi a dokładnie nie rozumiem Twojego zapytania odnośnie "wycinanek". Mozliwości montażu takiej płyty mamy kilka- możemy to zrobić w sposób widoczny lub nie widoczny. Z doświadczenia proponowałbym zamocowanie tego w prosty sposób i przy użyciu podstawowych narzędzi czyli na kołkach drewnianych dodatkowo używając kleju...do tego będziesz jeszcze potrzebował wkrętarkę oraz odpowiednie wiertło. Kurcze...ciągle nie wiem czy się zrozumieliśmy, bo coś mi chodzi po głowie że może Ci chodzić o ozdobne listwy wykończeniowe...a jeśli tak, to pracy wtedy masz jeszcze mniej. Po zakupie dowolnych listw zamontuj je w sposób opisany powyżej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 28.03.2016 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 ... podążasz w dobrym kierunku .. Szafki nie istnieją, to nie maja być jakie ozdoby.Normalnie szafke robi się w ten sposób że miedzy ściany boczne wstawia się dół i mocuje np na konf... z boku ze praktycznie nic nie jest widoczne. U mnie pomysł jest taki aby ten dół był z podwójnej płyty i wystawał na 2 - 3 cm wzgledem drzwicczek. Robiąc to "tradycyjnie" dół będzie wystawał ale mniejszy wzgledem całej szafki (grubość ścianek bocznych). Teraz mam wariant - bawić sie w jakieś wycinanki, albo moze jakiś inny patent aby już na istniejącą płytę postawić ścianki boczene tak aby pod wpływem np talerzy nie zjechało wszystko w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 29.03.2016 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 te szafki mają wyglądąc coś w tym stylu http://naforum.zapodaj.net/bee23988f275.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts