pecet0 27.03.2016 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 (edytowane) W chudym betonie mam zalaną rurę kanalizacyjną fi 110.Otwór jest trochę za daleko od ścianki to kolankami skieruję go bliżej ściany w warstwie styropianu.Jednak mam pytanie jak to ma być połączone ponad wylewką a żeliwnym otworem, poprzez jakąś elastyczną rurę? Czy jakąś sztywną typu kanalizacyjna? i kolejne pytanie przepustnice robi się na tym odcinku rury który mam już położony? czy to jest jakaś część wbudowana w kominek, która zamyka dopływ zimnego powietrza w zimie jeśli nie pali się w kominku? Lub powinienem sobie dopiero to zrobić gdzieś pomiędzy chudym betonem a wkładem kominkowym. Edytowane 27 Marca 2016 przez pecet0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 28.03.2016 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Rura "elastyczna" na ogół wystarczy aluminiowe spiro Jaki to wkład ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 28.03.2016 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 (edytowane) wkład nie jest jeszcze do końca wybrany, chodził mi po głowie MAJA narożny z firmy Kratki. ogólnie moc wkładu max 12 KW bo domek mały. Powiedz mi jeszcze jak to jest z tymi przepustnicami? w którym miejscu to się powinno zamontować aby odciąć dopływ zimnego powietrza jak się nie korzysta z kominka. tak to wygląda w tym momencie (nie ma tam nigdzie przepustnicy) rurę będę musiał jeszcze podnieść o wysokość styropianu + wylewke, i coś ponad wylewkę? jak wysoko jest z reguły otwór na dolot powietrza w żeliwnym wkładzie kominkowym? Edytowane 28 Marca 2016 przez pecet0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 28.03.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 (edytowane) To lepiej kup sobie wkład który ma 100% poboru powietrza do spalania z poza budynku [ CDP] Wielkim łukiem omijaj wkłady z "częściowym doprowadzeniem powietrza" bo to w sumie tak jakby go nie było ..... Z naszych tanich nowe HEAT Edytowane 28 Marca 2016 przez Zdun Darek B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 28.03.2016 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Jakiego rzędu są ceny np: HEAT – L/R - 2G S 60 .44.33.13 WKŁAD NAROŻNY ? oraz jak wygląda kwestia tej przepustnicy o którą pytałem w wcześniejszym poście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 30.03.2016 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Są kominki też z wbudowaną przepustnicą? Jeśli tak to spełnia to takie same zadanie jakby była osobno zamontowana na jakimś wcześniejszym odcinku na rurze?Czy nawet jakby wkład to miał to i tak jest zalecane zamontować osobną przepustnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 30.03.2016 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Cena detaliczna 990,- euro netto , Przepustnica jest wmontowana , dodatkowa nie jest zalecana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts