Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najlepszy serwis producenta, to który ?

Mariusz10

Recommended Posts

Naszło mnie takie pytanie. Mianowicie aktualnie chciałbym kupić cały sprzęt agd, rtv do mieszkania i widząc ofertę rynku nie wiem na co się zdecydować i powoli dochodzę do wniosku, że jaki sprzęt bym nie kupił ze średniej półki to zadowoli moje oczekiwania. Stąd też pytanie czy z producentów dostępnych na rynku zawiódł Was serwis producenta? Czy któryś robił jakieś wybitne problemy z załatwieniem reklamacji swojego produktu?

Bo skoro oferta jest tak szeroka i teoretycznie z każdego producenta sprzętu byłbym w stanie wybrać zestaw to wartym uwagi czynnikiem decydującym o zakupie sprzętu może być również jakość działającego serwisu.

Znajomi mają sprzęt Boscha mieli jedną awarię i mówili, że z serwisem nie było problemu.

Kogoś w tej materii polecacie lub stanowczo odradzacie ?

• 1 month później...
Według mnie najlepszy serwis to każdy z nas. Nie ma co przepłacać w większości przypadków psuje się coś naprawdę banalnego. A jak zepsuje się coś poważnego jak jakaś elektronika którą cięzko wymienić to i tak nam tego nie zrobią w serwisie. Więc ja oddaje coś do naprawdy tylko jak jest na gwarancji jak jest juz po to sam kombinuje. Tym bardziej że części wcale nei jest ciężko dostać kiedyś jak były tylko bazarki to był problem ale teraz. Sklepów internetowych z częściami jest kilka jak np north. Łatwo znaleźc co nam się popsuło i można samemu próbowac naprawić a wychodzi naprawdę sporo taniej

Wybrałem cały sprzęt marki Whirlpool z tej racji, że moja lodówka tej firmy działa bezawaryjnie 15 lat:cool:. Żaden to argument, ale na czymś trzeba swój wybór oprzeć. Np. firmy Amica nie kupię nic, bo płyta gazowa u rodziny bardzo szybko się popsuła, najmniejszy palnik bardzo słabo zaczął palić i to w 2 lata po zakupie. Jednak podejrzewam, że obecnie każdy producent zoptymalizował koszty i obecny sprzęt AGD ma zaprogramowany czas życia ...