migota 22.07.2004 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Niestety muszę znowu szukać projektu. Wjazd od zachodu. Jak do tej pory znalazłam dwa ale ciężko mi się na nie przestawić bo cały czas myślę o tym którego nie mogę budować. oto pierwszy: http://www.postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=W-18.12 a to drugi ale w odbiciu lustrzanym: http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=151 chętnie obejrzę jakieś propozycje projektów i posłucham opini o w/w projektach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 22.07.2004 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Migotka, Ty się MUSISZ budować. Wybierasz bardzo fajne projekty. Z tych dwóch bardziej mi się podoba pierwszy. W muratorowym nie podoba mi się miejsce na kominek, troszkę jednak za mała łazieneczka na dole, no i miejsce pod schodami trzeba koniecznie jakoś zagospodarować. Za to te ściany z luksferów mogą wyglądać świetnie. Ale jestem przekonana, że sobie dobrze z tym poradzisz A dlaczego musiałaś zrezygnować z tamtego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
migota 22.07.2004 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Jagna, muszę dostosować się wymiarami domu do domów sąsiednich i mi architekt powiedział, że ten wcześniej wybrany projekt w żadnym razie nie będzie. Nie uważasz, że w salonie będzie zbyt mało światła póznym popołudniem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
migota 22.07.2004 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Co może oznaczać ta żółta komerta przed drzwiami do łazienki i pokoju na poddaszu?? http://www.postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=W-18.12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.07.2004 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Ktoś nie zapłacił firmie przeprowadzkowej i porzucili szafkę na końcu korytarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.07.2004 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Zobacz jak Tobie z tym C54 blisko padło ten sam architekt jeno o oczko niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.07.2004 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Razem to tylko tarasy, a resztę osobno OK?C54 w lustrze taraz z wystawą na południowy zachód z widokiem na ulicę.W-18.12 północny wschód bez widoku na zachód.No co ja Tobie będę pisał sama widzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.07.2004 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 C54. A jak się qrka na ten taras wychodzi, czy w ogóle się wychodzi?Drogi będzie ten narożnik i energożerny. I co to za wyspa w kuchni? Podobny narożnik przy wejsciu. No i połaczenie garaż dom, wiadomo ułatwiony dostęp. Pieknie Pan Marek machnął łazienkę na dole no i pokój dla gości, albo co jest. Odpuscił za to tyle m3 pod schodami, aż się prosi o pawlacz. 8 po byku jest prawie 10 m2. Górka jest trochę myląca bo tam przekrój chyba na h=1m (tak jest w C64 jeżeli dobrze pamiętam). A jeżeli tak, to do tego parajakuzi to na klęczkach, a rence myć tylko przy otwartym oknie połaciowym. Czesać się i make-upować nad kiblem albo na drugiej ścianie, a kabina prysznicowa w lewym dole to juz pełen wirtual. Jednym słowem burdel nie łazienka. Reszta góry to dwie kichy bez ścian. No i chyba Twój ulubiony motyw. Słup Ciebie prześladuje, ale tu pełna priva na sypialni wiec OK. Ciekawe też co to za pustka na schodami, a już wiem to spiżarka jest wysoka na jakieś 5m (niezłą drabinkę będziesz potrzebowała). To z tą wysokością przekroju, to postaram się na jutro sprawdzić w katalogu Muratora. Specjalnie nie piszą, a nadziać się można nieżle co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.07.2004 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 W-18.12 Jakby jakiś fajniejszy. I słupów nie ma . Otworzyłbym kuchnie na jadalnie, jeżeli się da. Korytarzy u góry trochę dużo, a tą szafką to się nie przejmuj. Za to łazienka u góry lepiej niż w C54. I pod schodami zabudowa. I pokoje na dole jakieś takie fajne są (praca/gość). Chłolera jak nie kroyena piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
migota 22.07.2004 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 kroyena , też mi się W-18-12 bardziaj podoba ale co z tym zachodem słońca co go nie będę z salonu widziała Jak kawałek garażu dobuduje to miałabym ochotę tam jakiś balkonik trzasnąć. I będziemy spać wtedy na strychu Słupa nie ma ale szafka na środku przedpokoju jest też możnaby się koło niej pościgać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 23.07.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Ty coś się znowu w zeznaniach gubisz: "Mojej prawie 9 arów.Wjazd północny zachód. " No to przechodzimy do rzeczy. A jakbyś tak przekręciła o 90 stopni zgodnie z wskazówkami zegara (cyfrowe wyszły z mody ). Wtedy garaż jest od północy, jest to ściana bez okien więc można o 1m bliżej granicy posadowić. Taras od południowego wschodu. Pokój dzienny jest dzienny bo ma słońce przez cały dzień. Stół w jadalni jak sobie odpowiednie miejsce okopiesz to z zachodem słońca będzie. No i zmywanie garów też dzieki takiemu obrotowi sprawy (o te 90 ) przyjemniejsze będzie. Qrdde, ale to szaleństwo. Można jeszcze gwałt na dachu zadać. Tak na dach na widoku głównym kuknij. Jakby tak skroić tak w pionie przy prawej stronie połaciowego nad garażem, i nad garażem taras zrobić. Osłonić go "ścianką"/balustradką z dachówek o nachyleniu jak w projekcie. To na rzucie strychu, jak pozmieniasz robi się 6 m2 tarasu. Robisz takie po byku okno balkonowe, bo to na północną stronę. Wejście do pokoju 15,50 robisz zaraz przy klatce schodowej. Łączysz pokój z komunikacją i masz jakieś 28 m2 (po co Tobie ta szafka, jest gdzie się gonić , aż zadyszki dostaniecie ). Z tego przepraszam za wyrażenie kopulodromu wykrawasz sobie kobieto jakieś 4 m2 garderoby przedłużając ścianę korytarza. Rozpusta może osiągnąć jeszcze szczyt, jeżeli zauważysz, że komunikacja u góry jest nad łazienką na dole i twoja lepsza połowa może żrobić Tobie taką ładną toaletkę w sypialni, w stylu rustical z umywalką na szafce (najtańsze w ikei takie do postawienia na meblu około 0,3 kPLN) i zwierciadłem jak u Shreka i tak koło tego balkonowego okna będzie, a ty sobie na balkonie już jakieś zielsko nasadzisz. Pomyśl kibel po drugiej stronie w nim kolejka do lustra, a Ty sobie jak ta chrabina siedzisz i indianujesz (mejk-łap znaczy robisz ) słyszysz te kwiki, ryki, a Ciebie to wali, masz umywalke i lustro z szafką na pełnym prajwecie . Ale Cię migo teraz w uliczkę wpuściłem. Alibi mam, bo jak odejmiesz 6 okien połaciowych i kawał koperty w dachu to kosztowo powinno wyjść na to samo. Jeno weź zobie te wszystkie elewacje powiększ i wydrukuj no i daj orzeczenia, czy po takim szaleństwie bryła nadal się Tobie podoba. PS 1. A tym u góry to się nie sugeruj. Ale perfidny jestem. PS 2. No to teraz napisałem jak na kroyenę przystało, kompletny fikołek projektu (oczywiście ). Oczywiście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
migota 23.07.2004 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 kroyena, jesteś WIELKI a do tego w moich myślach czytasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 26.07.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 a może Korona http://www.apa-domy.com.pl/Korona/projekt3.htmalbo Korona II (lustrzane odbicie) http://www.apa-domy.com.pl/korona2/projekt3.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 26.07.2004 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 migota tylko trochę empatyi. Reszta to daleko posunięty w czasie i pieniądzu marketing. W końcu jakoś musiałem moją lepszą połowę przekonać (qrde, żeby nie zapeszyć ) do wiochy. Ty lepiej swoją orientację projektową zdefiniuj bo nie mam o czym pisać, a fajnie się postuje i jeszcze kilka haczyków by się znalazło. To z którym projektem pewne? PS. No co za niesugestywny poscik mi wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 27.07.2004 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Zobacz także dom w chabrach http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m3f02ade3a00c0&intra=ed270a6593369b86a3dcbe7cc3e4dc91&crc=3a55a65b5ec7ca3fc01d590dc57f1f34&lang=pli dom w magnoliach http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m3f02a7af6302c&intra=ed270a6593369b86a3dcbe7cc3e4dc91&crc=c3105c42b1c6a20f6c7ea7a6c63d1ca4&lang=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
migota 29.07.2004 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Dziękuję za propozycje projektów. Zbyszek 1 wymienione przez Ciebie domy są bardzo ładne lecz zbyt wielkie i drogie jak dla mnie .Muszę szukać trochę skromniejszych. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 29.07.2004 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Sosenka Horyzontu - bardzo prosty i pewnie niedrogi ale niebieskiego dachu bym nie zrobiła http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=35&id_autora=1&spacer=2&proj=SOSENKA Wierzba 2 - przepiękny dom, ale musiałabyś lustrzane odbicie (żeby salon był od poł-wschodu, to dobry układ) , możesz zrobić nie 3 a 2 sypialnie na dole - będą większe, albo zostawić jak jest - a górę zostawić na później albo zostawić jak jest gabinet byłby od północy - powinno być OK http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=40&id_autora=3&spacer=2&proj=WIERZBA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
migota 29.07.2004 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 kroyena cieszę się ze napisałaś o tym balkonie, łazience małżeńskiej, garderobie i zmienioniym hollu na poddaszu bo gdy sama o tym myślałam to tych zmian wydawało mi się zdyt wiele i zbyt drogo do przerysowania i wykonania. Zobaczymy co jeszcze na to architekt i biuro projektowe. Ten projekt w-18.12 bardziej mi się podoba w środku niż z zewnątrz. Boję się o wykonanie tygo komina z przodu domu. Czy nie będzie zbyt szpecący taki okopcony. Fajnie, że jesteś taki empatyczny i marketingowy bo może co jeszcze w innym projekcie poprzerabiamy - jak go znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 29.07.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Migota na wszystko są sposoby, tylko się trzeba rozględać. Jak byłem miesiąc temu w Koszalińskiem przyglądałem się domkom wybudowanym przez repatriantów z Berlina. Zgadnij kto miał okopcone kominy? Ci którzy nie nałożyki tzw. kogutka (chyba tak to się nazywa) na komin. To taki kawał blachy wędrujący za kierunkiem wiatru i "podnoszacy" wszystko to co wyrzuci komin. Kosztuje pewnie trochę, ale miom zdaniem warto. PS. Co na to Twoja małolepsza połowa? Najpierw działka teraz projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
migota 29.07.2004 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Moja ........połowa mówi "zrób jak chcesz, ja się nie znam ". Więc robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts