Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

proszę o propozycję domu z wejsciem od zachodu

Recommended Posts

Niestety muszę znowu szukać projektu.

Wjazd od zachodu.

Jak do tej pory znalazłam dwa ale ciężko mi się na nie przestawić bo cały czas myślę o tym którego nie mogę budować. :evil:

oto pierwszy:

http://www.postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=W-18.12

a to drugi ale w odbiciu lustrzanym:

http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=151

chętnie obejrzę jakieś propozycje projektów i posłucham opini o w/w projektach.

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Migotka, Ty się MUSISZ budować. Wybierasz bardzo fajne projekty. Z tych dwóch bardziej mi się podoba pierwszy. W muratorowym nie podoba mi się miejsce na kominek, troszkę jednak za mała łazieneczka na dole, no i miejsce pod schodami trzeba koniecznie jakoś zagospodarować. Za to te ściany z luksferów mogą wyglądać świetnie. Ale jestem przekonana, że sobie dobrze z tym poradzisz :p

A dlaczego musiałaś zrezygnować z tamtego projektu?

C54.

A jak się qrka na ten taras wychodzi, czy w ogóle się wychodzi?Drogi będzie ten narożnik i energożerny. I co to za wyspa w kuchni?

Podobny narożnik przy wejsciu. No i połaczenie garaż dom, wiadomo ułatwiony dostęp.

Pieknie Pan Marek machnął łazienkę na dole no i pokój dla gości, albo co jest.

Odpuscił za to tyle m3 pod schodami, aż się prosi o pawlacz.

8 po byku jest prawie 10 m2.

Górka jest trochę myląca bo tam przekrój chyba na h=1m (tak jest w C64 jeżeli dobrze pamiętam). A jeżeli tak, to do tego parajakuzi to na klęczkach, a rence myć tylko przy otwartym oknie połaciowym. Czesać się i make-upować nad kiblem albo na drugiej ścianie, a kabina prysznicowa w lewym dole to juz pełen wirtual. Jednym słowem burdel nie łazienka.

Reszta góry to dwie kichy bez ścian. No i chyba Twój ulubiony motyw. Słup Ciebie prześladuje, ale tu pełna priva na sypialni wiec OK. :roll:

Ciekawe też co to za pustka na schodami, a już wiem to spiżarka jest wysoka na jakieś 5m (niezłą drabinkę będziesz potrzebowała).

To z tą wysokością przekroju, to postaram się na jutro sprawdzić w katalogu Muratora. Specjalnie nie piszą, a nadziać się można nieżle co nie? :(

W-18.12

Jakby jakiś fajniejszy. I słupów nie ma :lol: :wink: .

Otworzyłbym kuchnie na jadalnie, jeżeli się da.

Korytarzy u góry trochę dużo, a tą szafką to się nie przejmuj. Za to łazienka u góry lepiej niż w C54. I pod schodami zabudowa. I pokoje na dole jakieś takie fajne są (praca/gość).

Chłolera jak nie kroyena piszę. :wink:

kroyena ,

też mi się W-18-12 bardziaj podoba ale co z tym zachodem słońca co go nie będę z salonu widziała :roll:

Jak kawałek garażu dobuduje to miałabym ochotę tam jakiś balkonik trzasnąć. I będziemy spać wtedy na strychu :lol:

Słupa nie ma ale szafka na środku przedpokoju jest :wink: też możnaby się koło niej pościgać :p

Ty coś się znowu w zeznaniach gubisz:

"Mojej prawie 9 arów.Wjazd północny zachód. "

No to przechodzimy do rzeczy.

A jakbyś tak przekręciła o 90 stopni zgodnie z wskazówkami zegara (cyfrowe wyszły z mody :D ).

Wtedy garaż jest od północy, jest to ściana bez okien więc można o 1m bliżej granicy posadowić. Taras od południowego wschodu. Pokój dzienny jest dzienny bo ma słońce przez cały dzień. Stół w jadalni jak sobie odpowiednie miejsce okopiesz to z zachodem słońca będzie. No i zmywanie garów też dzieki takiemu obrotowi sprawy (o te 90 :wink: ) przyjemniejsze będzie.

Qrdde, ale to szaleństwo.

Można jeszcze gwałt na dachu zadać. Tak na dach na widoku głównym kuknij. Jakby tak skroić tak w pionie przy prawej stronie połaciowego nad garażem, i nad garażem taras zrobić. Osłonić go "ścianką"/balustradką z dachówek o nachyleniu jak w projekcie. :o

To na rzucie strychu, jak pozmieniasz robi się 6 m2 tarasu. Robisz takie po byku okno balkonowe, bo to na północną stronę. Wejście do pokoju 15,50 robisz zaraz przy klatce schodowej. Łączysz pokój z komunikacją i masz jakieś 28 m2 (po co Tobie ta szafka, jest gdzie się gonić :o 8) :wink: , aż zadyszki dostaniecie :lol: ).

Z tego przepraszam za wyrażenie kopulodromu :oops: wykrawasz sobie kobieto jakieś 4 m2 garderoby przedłużając ścianę korytarza.

Rozpusta może osiągnąć jeszcze szczyt, jeżeli zauważysz, że komunikacja u góry jest nad łazienką na dole i twoja lepsza połowa może żrobić Tobie taką ładną toaletkę w sypialni, w stylu rustical z umywalką na szafce (najtańsze w ikei takie do postawienia na meblu około 0,3 kPLN) i zwierciadłem jak u Shreka i tak koło tego balkonowego okna będzie, a ty sobie na balkonie już jakieś zielsko nasadzisz.

Pomyśl kibel po drugiej stronie w nim kolejka do lustra, a Ty sobie jak ta chrabina siedzisz i indianujesz (mejk-łap znaczy robisz :wink: ) słyszysz te kwiki, ryki, a Ciebie to wali, masz umywalke i lustro z szafką na pełnym prajwecie 8) .

Ale Cię migo teraz w uliczkę wpuściłem. :roll: Alibi mam, bo jak odejmiesz 6 okien połaciowych i kawał koperty w dachu to kosztowo powinno wyjść na to samo. :wink:

Jeno weź zobie te wszystkie elewacje powiększ i wydrukuj no i daj orzeczenia, czy po takim szaleństwie bryła nadal się Tobie podoba.

PS 1. A tym u góry to się nie sugeruj. Ale perfidny jestem. :roll:

PS 2. No to teraz napisałem jak na kroyenę przystało, kompletny fikołek projektu (oczywiście :roll: ). Oczywiście :roll: .

migota tylko trochę empatyi. 8)

Reszta to daleko posunięty w czasie :-? i pieniądzu :( marketing. W końcu jakoś musiałem moją lepszą połowę przekonać (qrde, żeby nie zapeszyć :-? ) do wiochy.

Ty lepiej swoją orientację projektową zdefiniuj bo nie mam o czym pisać, a fajnie się postuje i jeszcze kilka haczyków by się znalazło.

To z którym projektem pewne?

PS. No co za niesugestywny poscik mi wyszedł :wink:

Sosenka Horyzontu - bardzo prosty i pewnie niedrogi ale niebieskiego dachu bym nie zrobiła :)

http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=35&id_autora=1&spacer=2&proj=SOSENKA

Wierzba 2 - przepiękny dom, ale musiałabyś lustrzane odbicie (żeby salon był od poł-wschodu, to dobry układ) , możesz zrobić nie 3 a 2 sypialnie na dole - będą większe, albo zostawić jak jest - a górę zostawić na później albo zostawić jak jest

gabinet byłby od północy - powinno być OK

http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=40&id_autora=3&spacer=2&proj=WIERZBA

kroyena cieszę się ze napisałaś o tym balkonie, łazience małżeńskiej, garderobie i zmienioniym hollu na poddaszu bo gdy sama o tym myślałam to tych zmian wydawało mi się zdyt wiele i zbyt drogo do przerysowania i wykonania.

Zobaczymy co jeszcze na to architekt i biuro projektowe.

Ten projekt w-18.12 bardziej mi się podoba w środku niż z zewnątrz. Boję się o wykonanie tygo komina z przodu domu. Czy nie będzie zbyt szpecący taki okopcony. :o

Fajnie, że jesteś taki empatyczny 8) i marketingowy :p bo może co jeszcze w innym projekcie poprzerabiamy - jak go znajdę. :wink:

Migota na wszystko są sposoby, tylko się trzeba rozględać.

Jak byłem miesiąc temu w Koszalińskiem przyglądałem się domkom wybudowanym przez repatriantów z Berlina.

Zgadnij kto miał okopcone kominy?

Ci którzy nie nałożyki tzw. kogutka (chyba tak to się nazywa) na komin. To taki kawał blachy wędrujący za kierunkiem wiatru i "podnoszacy" wszystko to co wyrzuci komin. Kosztuje pewnie trochę, ale miom zdaniem warto.

PS. Co na to Twoja małolepsza połowa? Najpierw działka teraz projekt :roll: