lukakul 28.03.2016 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Witam,Czy można zbużyć stary komin do stropu. I od stropu postawić komin systemowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iso2 29.03.2016 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Oczywiście że można ale potrzebujesz na to pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 29.03.2016 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 NIE ! Prawo budowlane mówi że komin musi być taki sam na całej swej długości .Jeśli nie wierzysz to najlepiej zapytaj w najbliższym Powiatowym Nadzorze Budowlanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 03.04.2016 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Komin prawdopodobnie się "rozsypał" ponad dachem ??? J/w pisze Zdun, zresztą co za problem kupić cegły /trzeba jakieś dobrej jakości/, rozebrać i odtworzyć taki jak był - ile to pracy dzień czy dwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 04.04.2016 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Konsultacje najlepiej zacząć od kominiarza. Fajnie by było, gdyby to był kumaty kominiarz. On doradzi i potem odbierze. Systemy można łączyć. Byleby zrobić to zgodnie ze sztuką (kominiarz!). Można też rozebrać jeszcze niżej stary komin i zrobić cała część roboczą "po nowemu". Będzie zdecydowanie łatwiej. Powstały większy otwór w stropie, wypełnić można jakimś materiałem ceramicznym obmurowując system od stropu w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 04.04.2016 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 NIE ! Prawo budowlane mówi że komin musi być taki sam na całej swej długości . Jeśli nie wierzysz to najlepiej zapytaj w najbliższym Powiatowym Nadzorze Budowlanym Nie wierzę. Pytałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viztor 05.04.2016 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 To ja chyba złamałem prawo, bo nie uzyskałem pozwolenia, a w ubiegłym roku miałem remont komina. Czyli zburzenie i budowa od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 05.04.2016 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 To ja chyba złamałem prawo, bo nie uzyskałem pozwolenia, a w ubiegłym roku miałem remont komina. Czyli zburzenie i budowa od nowa.Teraz musisz na siebie donieść! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukakul 09.04.2016 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Nie chodziło mi o kwestie prawne tylko czy z komina systemowego będzie się lało na ten stary. Ale po ,,naradach" będzie wszystko burzone do samego dołu i stawiany komin systemowy 10m! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts